25 Jan. 2019

De herenkapsels voor 2019 (inspiratiegids van John Beerens)

Ben je die 2018-man bun zat? Of ben je gewoon toe aan een sexyer of stoerder herenkapsel? In dit blog presenteren we een selectie aan herenkapsels die helemaal hot zijn of worden in 2019. Laat je inspireren door onze inspiratiegids met de laatste mannenkapsel trends. Daarnaast geven we ook de stylingtips die ervoor zorgen dat het kapsel dat je kiest goed in model blijft. Lees en haal het beste uit jouw mannelijke haarlokken!

Deel dit artikel:

Ben je die 2018 man bun mannenkapsel zat? Of ben je gewoon toe aan een sexyer of stoerder herenkapsel? In dit blog presenteren we een selectie aan herenkapsels die helemaal hot zijn of worden in 2019. Laat je inspireren door onze inspiratiegids met de laatste mannenkapsel trends. Daarnaast geven we ook de stylingtips die ervoor zorgen dat het kapsel dat je kiest goed in model blijft. Lees en haal het beste uit jouw mannelijke haarlokken!

The buzz cut

Dacht je dat een gemillimeterd mannenlook alleen voor de boys bij Defensie is? Not anymore! Dit jaar gaan we vaker mannen op straat zien met afgeschoren haar. De kenmerken van een buzz-cut zijn de erg korte lengtes aan de bovenkant, zijkanten en achterkant. Het fijne aan een gemillimeterde herenkapsel is dat je weinig onderhoud nodig hebt. Het is makkelijk, praktisch en in de warmere dagen ook frisser!

Tips:

 • Gebruik de tondeuse of scheerapparaat op stand 1 en 2.
 • Het beste resultaat krijg je als je het door de kapper/barbier laat doen.
 • Houd het haar en de contouren (bij de nek en oren) goed bij. Wij adviseren het om de 2 weken bij te werken. Het haar groeit 1-1.5 centimeter per maand.
 • Om het haar een natuurlijke glans te geven kun je dagelijks een matte pommade gebruiken zoals Blumaan Fifth Sample Styling Mask Pomade Low Shine.

Messy man bob

https://www.instagram.com/p/BpKXPgDg7Lo/

Het blijft een feit dat veel vrouwen mannen met lang haar sexy vinden. Dit jaar komt de man bob vaker in beeld. Kenmerkend aan dit sexy kapsel is dat de lengte niet voorbij de schouders komt. Ook moet het haar, zoals de naam al zegt messy zijn. Het haar wordt dus niet recht geknipt, maar in laagjes. Behoud jij toch liever lange lokken, overweeg dan dit mannenkapsels. De meeste ladies vallen als een blok voor dit mannenkapsel.

Tips:

 • Verzorg je haar goed met shampoo en conditioner.
 • Kam het haar niet als het nat is (breekt makkelijker af).
 • Een texturizer sea salt spray is ideaal om de messy look te creëren door textuur te geven aan het haar. Ook zorgt de spray ervoor dat je haar niet gaat pluizen. Eén van onze meest populaire texturizer sea salt sprays is de Hairbond Texturiser Sea Salt Spray.

 

The Tapered High & Tight

Dit is persoonlijk mijn favourite mannenkapsel nu. Het is sexy maar tegelijkertijd maakt het gemillimeterde gedeelte van het mannenkapsel, de look ook heel stoer. Niet voor niets kiest de voormalig Engels voetballer David Beckham voor deze look. Dit mannenkapsel is makkelijk in onderhoud. Je moet de contouren en het gemillimeterd haar wel om de 2/3 weken bijwerken zodat het in model blijft.

Tips:

 • Werk het haar om de 2/3 weken bij.
 • Laat je eerst goed adviseren over deze look. Bij mannen met een ronde hoofdvorm staat deze hairlook bijvoorbeeld minder mooi.
 • Houd dit herenkapsel in model met BluMaan Cavalier Heavy Clay.

Fringe/man bangs

Degenen die The Voice op vrijdagavond kijken, herkennen dit mannenkapsel wel bij de bekende Nederlandse rapper Lil’ Kleine. We verwachten dit jaar steeds meer mannen met een mannelijke pony. Dit kapsel vergt niet veel onderhoud. Het is wel verstandig om dit kapsel bij een kapper te laten doen. Aangezien de dikte en lengte invloed kunnen hebben op hoe jouw gezicht naar voren komt. De meest gangbare lengte voor het komende seizoen is tot ongeveer halverwege het voorhoofd.

Tips:

 • Verzorg het haar goed met een hydraterende shampoo.
 • Gebruik een pomade om het in model te houden. Denk bijvoorbeeld aan de pomade Hairbond Gripper Pomade.
 • Geef bij de kapper duidelijk aan hoe lang je jouw pony wil (once it’s gone, it’s gone).

The Side Parted Quiff

Dit is een mannenkapsel die je vorig jaar ook vaak terugzag op straat en onder de mannelijke celebrities op de rode loper. Dit mannenkapsel is vooral voor de lucky mannen met heel veel haar. Let wel op dat je haren niet te lang worden want dan worden ze te zwaar en kun je ze niet meer goed in model brengen, zelfs niet met haarlak.

Tips:

Wij hopen dat we jou inspireren om voor een nieuwe look te gaan. Ook bij mannen is het van belang dat ze de juiste producten om het haar te verzorgen. Wij hebben op JohnBeerens.com een uitgebreid assortiment aan haarverzorging voor mannen. Neem een kijkje en wie weet vind je wat voor jouw herenkapsel.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje