05 Aug. 2018

De huid van jouw dromen (Tips: schoonheidsspecialiste Inge Verkooijen)

Droom je van een zachte (gezichts)huid? Lees dan vooral dit blog verder! Wij hebben samen met schoonheidsspecialiste Inge Verkooijen (Be Pure) wat handige tips verzameld.

Deel dit artikel:

Droom je van een zachte (gezichts)huid? Lees dan vooral dit blog verder! Wij hebben samen met schoonheidsspecialiste Inge Verkooijen (Be Pure) wat handige tips verzameld. Deze tips helpen jou op weg naar een mooie en stralende huid. Als modellen en celebrities dit kunnen, kunnen wij dit ook! Nu denk je: hallo(!) zij hebben een dikke portemonnee en krijgen alles voor elkaar. Natuurlijk is dat waar, maar geloof me it’s not all about the money als het om je derma gaat. Wij normale burgers kunnen ook met een baby-skin rondlopen als we de juiste stappen regelmatig volgen!

Wat is een mooie (gezichts)huid?

We hadden het over baby-skin. Wanneer heb je een mooie huid? Vaak is dit een gehydrateerde egale huid met elasticiteit zonder (rode) vlekken. De meesten onder ons vinden het ook nog mooi als er geen grove poriën aanwezig zijn. Het laatste is een huidprobleem waar we op een bepaalde leeftijd vaker mee te maken krijgen vanwege afname in de collageenproductie. Collageen is een eiwit dat het bindweefsel bij elkaar houdt. Niet alleen veroudering heeft invloed op de grootte van onze poriën, ook verstopte poriën en genetische invloeden kunnen de grootte van onze poriën beïnvloeden. No worries! Dit probleem gaan we hier ook toelichten.

Veelvoorkomende huidproblemen

Er bestaan verschillende soorten huidproblemen, sommige komen vaker voor dan andere. We hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende huidproblemen en bijbehorende nuttige tips.

Onzuiverheden en acne

Probleem: Puist hier puist daar. Uitknijpen hier uitknijpen daar. Resultaat: one big mess. Herken je dit? Ik wel! En vaak komen puisten ook nog precies op het moment dat je een speciale gelegenheid hebt, zoals een bruiloft of een ander leuk feestje. Dan denk je: lekker snel wegwerken met foundation. Terwijl je de boel alleen maar verergert en het nog meer gaat ontsteken. Wat zijn onzuiverheden precies? Je praat over onzuiverheden als jouw poriën verstopt raken door vuil of andere factoren. De talg kan er dan niet uit waardoor er een ontsteking ontstaat. Daarnaast kunnen onze hormonen ook een grote rol spelen bij de oorzaak van puisten. Als de productie van hormonen toeneemt, produceren ze ook meer DHT (dihydrotestosteron). DHT stimuleert de olieklieren, door te veel olie raken de poriën ook verstopt. Als jouw poriën verstopt zijn, kan het niet anders dan dat ze groter worden. Vergrote poriën kun je niet verkleinen. Je kunt wel het aanzien verbeteren door gebruik van Vitamine A. Ook bestaan er laserbehandelingen die poriën iets minder zichtbaar kunnen maken.

Tips: 

  • Reinig het gezicht goed (2x per dag met een reinigingsmiddel). Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een onzuivere huid met verstoppingen.
  • Slaap NOOIT met make-up op je gezicht.
  • Gebruik gezichtsproducten met vitamine A


Vochtarm

Probleem: Voelt jouw huid ruw, trekkerig of schilferig aan? Dit zijn vaak signalen van een vochtarme huid. Een vochtarme huid is simpelweg een huid die een tekort heeft aan vocht. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben waaronder te vaak douchen, beschadiging van de huidbarrière, agressieve reinigingsmiddelen en een verminderde luchtvochtigheid. 

Tips:

  • Gebruik dagelijks voedende gezichtscrème.
  • Reinig je huid zachtjes. Hoe graag je jouw gezicht ook die grote poetsbeurt wil geven, doe het niet!  Dit is niet goed voor je huid en leidt vaak tot een trekkerige huid.
  • Controleer de luchtvochtigheid.

Zonbeschadiging

Probleem: De zon is de grootste boosdoener voor onze huid (lees onze blog over verstandig zonnen)! We kunnen het niet genoeg herhalen, bescherm je gezicht met een gezichtscrème waarin minimaal SPF15 zit. Tegenwoordig heb je ook make-up poeders met een hoge beschermfactor. Dus geeen excuses meer om je gezicht niet te beschermen tegen de zon! Teveel blootstelling aan UV-straling kan schadelijk zijn en huidveroudering, hyperpigmentatie en zelfs huidkanker tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk dat je de huid in het gezicht gedurende het hele jaar van een goede zonbescherming voorziet.

Tips:

  • Smeer je gezicht op de juiste manier in met zonnecrème (om de 2 a 3 uur/ een half uur voordat je de zon ingaat).
  • Zit met je rug naar de zon toe. 
  • Gebruik gezichtscrème met vitamine A (zo herstelt je huid sneller).


Pigmentbeschadiging

Probleem: De officiële term voor vlekken en andere vormen van huidverkleuring is hyperpigmentatie. Deze ongewilde pigmentvlekken worden zichtbaarder naarmate we ouder worden. Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Oorzaken zijn bijvoorbeeld een onregelmatige productie van melanine (bruine of roodachtige pigment in je huid), blootstelling aan de zon zonder bescherming, hormonale factoren en post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). PIH wordt veroorzaakt door wondjes of littekens.

Tips:

  • Gebruik een geschikte pigmentcrème of -serum.
  • Informeer je goed over mogelijke behandelingen bij huidspecialisten.
  • Vermijd de zon zo veel mogelijk.

Grootste fouten die leiden tot huidbeschadiging
  • Verkeerde omgang met zon. Ik weet dat dit alleen maar herhaling is. Maar de manier waarop wij omgaan met de zon is de grootste oorzaak van huidbeschadiging. Bescherm je goed tegen de zon om pigmentvlekken, huidveroudering en huidkanker te voorkomen!
  • Ongezond eten. Je kunt je niet voorstellen hoeveel invloed alles wat je inneemt op jouw huid heeft. Je huid is een uiterlijke indicator van je innerlijke gezondheid. Als je huidproblemen hebt zijn dit vaak reacties op een disbalans van mineralen, vergiftigingen, oxidatieve stress of ontstekingsprocessen in je lichaam.
  • Slechte gezichtsreiniging. We gaan vaak naar bed zonder ons gezicht grondig te reinigen. Sommige mensen slaan deze reinigingssessie zelfs over. En anderen (I’m guilty) zien het wattenschijfje na tig veegjes make-up remover, nog steeds niet schoon worden en stoppen ermee. Deze nalatigheid heeft als gevolg dat je poriën verstoppen en kunnen ontsteken. Dit is één van de redenen waarom de poriën een grovere structuur krijgen.

Hoe verzorgt Inge haar derma?

Ik was heel benieuwd naar het beauty-ritueel van Inge zelf. De schoonheidsspecialiste gelooft heilig in de positieve effecten van vitamine A op onze huid. Zij gebruikt het zelf en ziet een groot verschil in de kwaliteit van haar huid. Naast haar liefde voor producten met vitamine A heeft zonbescherming een hoge prioriteit bij haar. Ze smeert elke ochtend een gezichtscrème met een beschermingsfactor. Als ze op het terras zit, zit ze met haar rug naar de zon toe. Verder smeert ze haar gezicht en haar nek goed in. De huid op deze lichaamsdelen zijn ontzettend gevoelig voor zonbeschadiging. Ook gebruikt Inge een gezichtspoeder die SPF 50 bevat. Op die manier kun je in ieder geval jouw gezicht om de 2-3 uur bijwerken en je optimaal beschermen tegen de zon. En tegelijkertijd werk je de glimmende plekken op je hoofd weg. Verder reinigt ze haar gezicht elke dag grondig zodat er geen bacteriën of make-up resten in haar poriën achterblijven. Tot slot zegt ze dat een gezonde lifestyle vaak terug te zien is op de huid.

Iedereen wilt een gezonde huid. Dit is niet gek, aangezien het je eerste visitekaartje is. Ik hoop dat de blog jou motiveert om jouw huid beter te verzorgen, zodat jij ongeacht je leeftijd er pico bello blijft uitzien! Stay tuned voor onze blogs over gezonde voeding voor de huid en uitgebreide uitleg over vitamine A! Mocht je vragen hebben dan kun je deze altijd stellen via de mail: [email protected]

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje