Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

15 Feb. 2023

Bye bye winter haar: dé oplossingen voor de top 3 haar-issues in de winter

Of je nu gezegend bent met een gezonde bos weelderige lokken of niet, de winter is voor iedereen een gamechanger. Pluizig, droog en statisch haar zijn toch wel een paar van de grootste haar-ergernissen. Lees snel verder voor de beste tips & tricks zodat jij de winter (letterlijk) glansrijk doorstaat.

Deel dit artikel:

Een koude winter is niet alleen een aanslag op je huid, maar zeker ook op je haar. Het verliest zijn glans, voelt niet meer zo zacht aan als voorheen en ziet er gewoon niet meer zo stylish uit . Maar hier hoef je je niet bij neer te leggen want met de volgende tips tegen droog, pluizig en statisch haar helpen wij jou de winter door.

Droog en pluizig haar

Een bosje droog, pluizig en futloos haar in de winter.. Herkenbaar toch? Een combinatie van regen, temperatuurschommelingen door de warmte van binnen en de kou van buiten en een lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je hoogstwaarschijnlijk niet heel erg happy bent met je haar.

Een goede basisverzorging is in dit geval key. Sebastian Potion9 is een leave-in styling treatment die een mix van 9 botanische ingrediënten bevat welke je haar beschermen en weer gezond maken. Hiernaast is je haar-was-routine ontzettend belangrijk:

  • Was je haar zo min mogelijk om de natuurlijke oliën in je haar te behouden.
  • Was je haar met lauwwarm water en sluit af met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben volledig met gladder en glanzender haar als resultaat.
  • Wanneer je je haar wel wast, doe dit dan met een hydraterende shampoo.
  • Sluit een wasbeurt altijd af met een (hydraterende) conditioner
  • Dep je haar droog in plaats van ruw te wrijven met een handdoek, dit voorkomt haarbreuk.

 

 

Statisch haar

Bijkomend nadeel van droog haar is statisch haar, en hoe vervelend is dat? Je haar is met geen mogelijkheid te temmen en ziet eruit als coupe ontploft. Dit statische haar komt door de lage luchtvochtigheid en wordt verergerd door de warme, droge lucht binnen.

Gelukkig zijn er producten om je haar weer onder controle te krijgen zoals het Sebastian Taming Elixer Serum. Dit crèmeserum zorgt voor gehydrateerd en geëgaliseerd haar wat pluisvrij is. Voor een snelle oplossing kun je ook wat haarlak op je borstel sprayen en daarmee door je haar gaan. Dit helpt je statische haar direct te elimineren plus het legt een beschermingslaagje om je haar waardoor het weer minder snel statisch wordt.

Wanneer je onderweg bent, kan een handcrème ook uitkomst bieden; smeer je handen in, laat het even intrekken en ga daarna met je handen door de lengtes en punten van je haar en tadaa, je statische lokken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

 

Haarverlies

In de winter heb je altijd meer last van haarverlies dan in de lente en zomer. Dit komt doordat je haar groeit in fases, en de verliesfase valt in de winter zodat je in de zomer een volle bos haar hebt om je te beschermen tegen de zon. Handig he? Maar toch ook een beetje jammer.

Om het haarverlies tot een minimum te beperken kun je wel een aantal dingen doen zoals:

  • Het slikken van extra (haar)vitaminen. Vooral vitamine B6, B12, zin en vitamine D zijn aan te raden!
  • Style je haar iets minder en het liefst op lage temperatuur. Gebruik daarnaast ook altijd een goede hittebeschermer.
  • Kijk je lover (of bestie) lief aan en vraag om een hoofdmassage. Dit stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid wat weer een gunstig effect heeft op je haargroei.

Dit zijn onze tips om te dealen met meest voorkomende haarproblemen in de winter. Wil je ook zo snel mogelijk je haar winterklaar hebben? Shop dan gemakkelijk en snel jouw haarproducten op |JohnBeerens.com

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje