18 Jan. 2018

De perfecte verzorging voor lang haar in 7 stappen

Perfecte lange lokken zijn prachtig om te zien. Het verzorgen ervan vergt wat tijd en geduld! Volg deze 7 stappen om het haar ontzettend lang en gezond te houden.

Deel dit artikel:

hair-couture-ponytails-hair-pieces-by-sleek-hc-luxury-ponytail-cosmos-p51-226_image.jpg

Perfecte lange lokken zijn prachtig om te zien. Het verzorgen ervan vergt wat tijd en geduld! Volg deze 7 stappen om het haar ontzettend lang en gezond te houden.

Stap 1: Was het haar met een milde shampoo. Verdeel een kleine hoeveelheid shampoo bij de haaraanzet en masseer dit zacht in. Spoel het vervolgens af, de shampoo gaat vanzelf langs de haarpunten waardoor het haar minder shampoo nodig heeft en toch schoon wordt.

Stap 2: Masseer de hoofdhuid tijdens het haren wassen. Door het masseren gaat er meer bloed naar de hoofdhuid wat de haargroei stimuleert. Natuurlijk is het ook heerlijk en ontspannend!

Stap 3: ZIjn jouw lange lokken droog of pluizig? Zorg er dan voor dat je de juiste conditioner gebruikt voor jouw haarprobleem. Breng de conditioner gelijkmatig aan en laat deze even intrekken. Spoel deze vervolgens grondig uit. De conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben een beschermlaag krijgen en het haar zijdezacht wordt.

Stap 4: Verzorg het haar intens met een voedend haarmasker. Gebruik een haarmasker eens in de twee weken voor een optimaal resultaat. Spoel het masker uit met koud water om de haarschubben te sluiten. Het resultaat is een glanzend kapsel en een sterke haarstructuur!

2Wi4lV5mICel.jpg

Stap 5: Laat het haar na het wassen aan de lucht drogen en kam het haar zacht door met een grove kam als het droog is. Deze stap is essentieel om lang haar sterk en mooi te houden.

Stap 6: Zodra het haar droog en uitgekamd is, kun je een voedende haarserum aanbrengen. Verdeel een serum of haarolie vanaf halverwege het haar tot aan de haarpunten. Een serum of olie beschermd, verzacht en voedt het haar.

Stap 7: Wanneer je gaat slapen is het beter voor lang haar om het los te dragen. Slaap op en satijnen kussen om haarbreuk tegen te gaan. Satijn zorgt ervoor dat het haar minder beschadigd wordt, doordat er minder wrijving plaatsvindt.

Tips:
1. Een eiermasker is ideaal voor lang haar. Het eiwit verstevigt de aanzet en gaat haarbreuk tegen. Zorg er wel voor dat je het masker koud en grondig uit het haar spoelt.
2. Laat om de zes weken het haar bijpunten om verdere splijting tegen te gaan.
3. Eet omega3-vetzuren om het haar gezond te houden. Deze goede vetten zitten onder andere in avocado, noten, zalm en lijnzaadolie.

De perfecte verzorging voor lang haar

Voor de perfecte verzorging voor lang haar heeft JohnBeerens.com een uitgebreid assortiment aan shampoos, conditioners, haarmaskers en haarserums

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje