12 Okt. 2018

De ultieme boost voor het nazomerse haar

Say goodbye to summer en hello to fall! De zon-, zee en zwembaddagen zijn voorbij. En ooh wat hebben we ervan genoten hè? Het was een heerlijke lange zomer met tig bbq’s en zonnige park- en strandsessies. Deze sunny days gaan helaas niet voorbij zonder dat ze hun tol eisen op onze haarlokken. Het is geen onbekend fenomeen dat de zon schade richt aan het haar. Wij testen weer een haar-wondermiddel (Olaplex No.3 hairperfector), die na de aangerichte schade van de invloeden van buitenaf, de boel weer vanuit binnen helemaal herstelt! 

Deel dit artikel:

Say goodbye to summer en hello to fall! De zon-, zee en zwembaddagen zijn voorbij. En ooh wat hebben we ervan genoten hè? Het was een heerlijke lange zomer met tig bbq’s en zonnige park- en strandsessies. Deze sunny days gaan helaas niet voorbij zonder dat ze hun tol eisen op onze haarlokken. Het is geen onbekend fenomeen dat de zon schade richt aan het haar. Zo blijkt zelfs dat door de zon je haar eerder grijs kan worden (auch)! Wij testen weer een haar-wondermiddel (Olaplex No.3 hairperfector), die na de aangerichte schade van de invloeden van buitenaf, de boel weer vanuit binnen helemaal herstelt! 

Wat is Olaplex No.3 hairperfector?

Het is geen conditioner of een masker, maar een herstelbehandeling. Deze behandeling herstelt het haar grondig van binnenuit. Het bevat een gepatenteerd uniek actief bestanddeel (Bis-Aminopropyl-Dimaleate) die verbroken zwavelbruggen (verbindingen in het haar) in onze haarlokken herstelt. Zwavelverbindingen hechten weer aan elkaar. Het resultaat is: buitengewoon glanzend, sterk, maar vooral gezond haar. Haarafbreuk is na deze behandeling eindelijk verleden tijd ladies!

Wanneer heb je Olaplex No.3 nodig?

Herken je de onderstaande punten, dan is Olaplex No.3 de perfecte oplossing voor jouw haarproblemen!

  • Zoals we al zeiden, ondanks dat de zomer ons happy vibes bezorgt, zijn de gevolgen voor ons haar iets minder van happy kaliber. In de zomerdagen wordt het haar vaak overmatig blootgesteld aan de zon en invloeden van chloor- en zoutwater. Met als gevolg: droog, duf en pluizig haar.
  • Ook chemische behandelingen, zoals het kleuren en permanenten van het haar zijn grote boosdoeners. Je haar wordt droog en heeft hierdoor vaak te maken met afbreuk.
  • Thermische (föhn, stijl- of krultang) mechanische (heftig borstelen) leiden vaak tot droog, pluizig en afgebroken haar.

Wij hebben uiteraard het product zelf getest en kunnen niet anders zeggen dan, dat het een fantastisch product is voor beschadigd haar. Mijn haar is door zowel extreme blootstelling aan de zon, zee en chloorwater als door chemische (balayage) en thermische (styling tools) behandelingen, behoorlijk broos. Dus een boost was in mijn geval zeker niet overbodig.

De 5 stappen naar gezond haar

Stap 1: Verwijder siliconenaanslag en hardnekkige stylingresten door het haar goed te wassen met  een diepreinigende shampoo. Zelf heb ik de Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse gebruikt. Deze shampoo is een diepreinigende shampoo met een zoutpeeling. Zo weet ik zeker dat alle siliconen resten en dode huidcellen uit mijn haar zijn. De werking van Olaplex No.3 is veel beter, omdat het beter intrekt.

Stap 2: Na het douchen, stap je uit de douche en maak je het haar handdoekdroog. En nu is het moment van the magic aangekomen. Breng twee keer een amandel aan hoeveelheid van Olaplex No.3 aan in het haar. Verspreid de haarbehandeling egaal door het haar met jouw vingers en vervolgens kan je het haar doorkammen, zodat het haarproduct goed indringt in het haar. Persoonlijk vind ik de Tangle Teezer Wet borstel heel fijn, omdat het waterbestendig is en een goede grip heeft vanwege het antislip handvat. In tegenstelling tot andere haarborstels, ontklit deze borstel mijn haar zonder te trekken of vast te haken. Dit is precies wat mijn haar nodig heeft als het nat en kwetsbaar is om verdere afbreuk te voorkomen.

Stap 3: Nu laat je het wondermiddel inwerken. Je bent nu een stapje dichterbij het eindresultaat. De duurtijd van de inwerking van de herstelbehandeling is totally up to you, maar ook hier geldt  the longer the better. Niet iedereen heeft hetzelfde dagschema, maar het meest ideale is als je het een nacht in je haar laat inwerken. Dit is voor de drukke dames onder ons een perfecte oplossing, als je een douchesessie neemt voor het slapen. Je wordt wakker en spoelt het er weer uit en voilà healthy hair! Voor degenen die on the go zijn en iets meer haast hebben, laat het minimaal 10 minuten inwerken.

Stap 4: Na de inwerking, spoel je de behandeling uit het haar. Nu kun je je haar wassen, zoals je dit altijd doet met de gewenste shampoo, conditioner en als je nog tijd hebt een haarmasker. Droog het haar en zie zelf het resultaat van Olaplex No.3!

Onze ervaring

Als ik over een fijn product schrijf, vind ik het fijn om zelf uit te proberen. Vooral als velen het als een wondermiddel voor het haar, omschrijven. Ik nam uiteraard de proef op de som met Olaplex No.3. Ik heb de stappen zoals hierboven gevolgd en heb de behandeling een nacht lang in mijn haar laten inwerken. In de ochtend voordat ik naar mijn werk ging, heb ik het eruit gespoeld! En nu heb ik eindelijk gezonder haar. Hieronder een opsomming van mijn bevindingen.

Haartype: Lang haar met veel beweging (krullen/golven). Droog en beschadigd door invloeden van buitenaf en verschillende chemische en thermische behandelingen.

  • Zacht. Mijn haar voelt echt 20x zachter aan dan voor de behandeling. Vooral in de haarpunten zie ik het verschil met voorheen. Eerst waren de haaruiteinden net haarkwastjes oftewel best wel crispy!  Nu voelen mijn puntjes veel zachter aan.
  • Kleur. Ik heb het idee dat mijn haarkleur na de herstelbehandeling veel beter tot zijn recht komt. Dit komt waarschijnlijk omdat mijn haar minder droog/cripsy is. De gele/oranje gloed van mijn haar door beschadiging, is nu veel minder aanwezig.
  • Minder pluis. Mijn haarlokken zijn na het gebruik van Olaplex No.3 niet meer zo pluizig als voor de behandeling. Het ziet er under control uit! Ik ga niet zeggen dat het 100% weg is, maar dat is onmogelijk met mijn haar. Maar er is een duidelijk verschil waar ik heel tevreden over ben.
  • Herstel haar: Mijn haarlokken zijn best wel beschadigd en afbreuk is normaal gesproken echt maar ook écht zichtbaar. Als ik nu naar mijn haar kijk zie ik echt duidelijk minder haarbreuk. De punten zien er echt gezond uit in vergelijking tot wat het was!

Conclusie: Zoals je op de foto kan zien, Olaplex No.3 doet echt wat het zegt, het herstelt van binnenuit en het verschil is duidelijk zichtbaar!

Before & After

Tip: Mocht je jouw haar gaan kleuren, kan het mengen van wat Olaplex No.3 in de haarverf bijdragen aan de extra verzorging van het haar tijdens dit chemisch proces!

Haarverzorging voor beschadigd haar bestellen bij JohnBeerens.com?

Gedurende de zomer wordt het haar regelmatig blootgesteld aan schadelijke factoren zoals de zon, zee- en zwembadwater. Om deze schade te herstellen is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die het haar van binnenuit herstellen. Op JohnBeerens.com kun je alle producten vinden die jou helpen je haar te herstellen en hydrateren. Bekijk snel alle verzorging voor beschadigd haar en laat je haar weer stralen! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje