19 Sep. 2018

De 7 beste tips voor kroeshaar

Heb je kroeshaar of werk je met kroeshaar? Dan hebben wij voor jou een aantal nuttige tips geselecteerd. Deze tips helpen jou om het haar beter te verzorgen en om het makkelijk in model te houden! Last but not least hebben we ook een selectie gemaakt uit de favoriete producten van onze trouwe klanten met kroeshaar. Lees snel verder zodat ook jij je mooie afrohaar makkelijk in bedwang houdt!

Deel dit artikel:

Wanneer heb je kroeshaar?

Wat is kroeshaar precies? Écht kroeshaar wordt gevormd door verschillende soorten kleine krulletjes. Frappant is dat het haar allerlei verschillende richtingen uitgroeit. Zoals bij alle andere haarsoorten, heeft ook kroeshaar typische issues. Het haar is moeilijk in model te brengen, krullen verschillen enorm van elkaar, je hebt vaak last van knopen en droog haar, het pluist enorm and the list may go on… Wij helpen je graag om het beste uit je coupe te halen met deze tips!

 

1. Goede shampoo

De eerste stap neem je, door je haar te wassen met een goede shampoo die bij jouw haar past. Het beste is een shampoo die je haar goed reinigt en de krullen kalmeert. Wij raden vooral de shampoo van Controlled Chaos aan. Dit is een sulfaatvrije shampoo die vooral het krullend haar met zorg reinigt. Het is belangrijk dat de shampoo die je voor je haar kiest, de natuurlijke oliën en vocht van jouw hoofdhuid beschermt. Als je het effect van de shampoo wil versterken raden we ook aan om de conditioner van Controlled Chaos toe te passen in jouw haarwas-sessie! Een andere shampoo die onze klanten aanprijzen is Moroccanoil Curl Enhancing. Deze shampoo is op basis van Arganoilie.  En inmiddels zijn we allemaal bekend met de positieve effecten van Arganolie voor ons haar, hè? Ga in ieder geval voor een shampoo die jouw haar mild reinigt, elasticiteit verbetert en hydrateert!

2. Was niet te vaak!

Te vaak wassen, is funest voor kroeshaar! Wij raden aan je haar maximaal twee keer per week te wassen. Als je het haar te vaak wast, was je het sebum (talg) eruit. Sebum heb je je juist nodig. Het zorgt ervoor dat je hoofdhuid gehydrateerd wordt en vocht vast kan houden. Dus ook hier geldt: less is more! Vergeet je haar na het wassen niet te hydrateren met een goede moisturizer. De twee favorieten van onze klanten zijn: Waterclouds Reviving Curl Crème en Controlled Chaos Curl Crème

3. Kroeshaar kammen

Het beste is om je haar te ontwarren met je vingers. Als je toch een kam wil gebruiken, raden we aan om je haar dan te kammen met een kam met grote tanden. Zorg ervoor dat je haar dan door en door nat is. Een leave-in conditioner verricht wonderen bij het kambaar maken van het haar. Onze klanten vinden vooral de Biosilk Silk Therapy 17 Miracle Leave-In Conditioner heel fijn werken.

4. Niet föhnen

Je haar föhnen kan funest zijn voor je haar. Dus sla dit alsjeblieft over! Je kunt het haar beter aan de lucht laten drogen. Teveel warmte veroorzaakt droog haar. En meestal is kroeshaar van nature al droog, dus extra schade willen we juist voorkomen. Om je haar vochtig te houden, is het verstandig om een verzorgende haarolie te gebruiken. Onze kroeshaar-bezitters zijn vooral fan van de CHI Luxury Black Seed Dry Oil Treatment en de CHI Aloe Vera Haarolie.

5. Houd je haar vochtig

Kroeshaar moet nooit droog worden. Als je haar droog is, gaat het juist meer kroezen and this is excactly what we don’t want! Een haarolie zorgt ervoor dat je haar vochtig blijft en dat het haar beter in model blijft. Een ander fantastisch haarproduct waar veel van onze klanten en John Beerens zelf bij zweert is de Color Wow dreamcoat voor krullen. Deze hydrateert en definieert de krullen als geen ander.

shop haarolie voor kroeshaar

6. Extra aandacht voor de haarpunten

Eén van de grootste issues bij kroeshaar, zijn de haarpunten. Wij raden daarom aan om bij het moisturizen van je haar, je vooral te focussen op de haarpunten. Het haar krult en daarom komen de natuurlijke haaroliën en vocht moeilijker bij de haarpuntjes. Als je de punten gezond houdt, kun je het haar ook langer laten groeien.

7. Moisture & Seal

Dit MOET je toepassen in je haarritueel als je kroeshaar hebt. Kroeshaar is van nature droog, dus zorg dat het altijd vochtig is (moisture) door middel van een goede haarolie of haarcrème. Ook belangrijk is dat de moisture in het haar blijft (sealen). Zoek dus een haarolie en moisturizer die je haar bevochtigt en dit zo behoudt.

Haarproducten voor kroeshaar

Heb jij kroeshaar en wil je het beste uit je haar halen met passende haarproducten die het verschil gaan maken? Shop bij ons de beste producten voor je haarlokken. Because you deserve the best!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje