Hair Tutorial: De donut knot

Haar donuts, tegenwoordig zie je ze overal. Niet alleen celebs maar ook al je vriendinnen zullen er wel een in de la hebben liggen. De donut is er in verschillende formaten zodat de grootte van de knot naar eigen smaak is aan te passen. Maar wist je dat je veel meer met deze donuts kan doen dan dat de meeste mensen denken?

Hoe krijg je de donut in je haar?

Om te beginnen heb je twee manieren om deze donut in je haar de draaien.

 

De wikkeltechniek

Deze techniek zorg ervoor dat je een mooie strakke donut knot hebt.

Je hebt nodig;  2 elastiekjes, 1 donut en schuifspeldjes

Stap 1. Maak een hoge paardenstaart.

Stap 2. Doe de donut als het ware over het elastiekje dat al om je paardenstaart zit.

Stap 3. Drapeer het haar over de donut heen als een waaier en schuif het tweede elastiekje eromheen.

Stap 4. Draai je overige haar om het elastiekje en zet het vast met een aantal schuifspeldjes

Deze techniek is leuk als je een dip dye hebt want de kleurtjes draai je dan als het ware aan de onderkant om je donut knot heen.

De opdraai techniek

Deze techniek zorgt ervoor dat je een donut knot hebt die iets losser valt dan bij de wikkel techniek, ook hou je geen rand met overig haar meer over aan de onderkant.

Je hebt nodig;  een elastiekje en een donut.

Stap 1. Je maakt weer een hoge paardenstaart.

Stap 2. Doe de donut om je haar heen en hou hem vast bij de puntjes van je haren.

Stap 3. Draai de puntjes van je haar om de donut heen en draai de donut binnenstebuiten, zo gaat het haar er vanzelf omheen.

Stap 4. Zet het beter vast met een aantal schuifspeldjes voor extra stevigheid.

Deze manier is niet zo handig als je veel laagjes in je haar hebt of als je een dip dye hebt, want dan zie je niets meer van de kleurtjes in je haar

Wist je dat? Je ook de tenen van een sok af kan knippen en deze op kunt rollen zodat je die kan gebruiken als donut. Dit geeft hetzelfde effect als met een echte haar donut!

Creatief met donuts

Er zijn verschillende manieren om je knot wat spannender te maken.                                                                                  

Je kunt bijvoorbeeld de haren die je over hebt bij de wikkel techniek vlechten en het er dan omheen draaien.

Ook kun je bij de wikkel techniek een aantal kleine vlechtjes maken in je paardenstaart, hierna doe je de donut eromheen en trek je de vlechtjes op gelijke afstand van elkaar om de donut heen. De rest gaat hetzelfde, maar je krijgt er een leuk en feestelijk effect door.

Wat je tegenwoordig ook al meer ziet en deze winter helemaal mode word is het invlechten van de achterkant van je haar. Je gaat dan naar voor hangen en vlecht vanuit je nek haren naar boven toe tot het punt waar je de donut wil hebben. Elastiekje erom en de rest gaat weer hetzelfde als bij de wikkel techniek. Dit kun je natuurlijk ook doen met een vlecht vanuit de bovenkant, zijkant of wat je zelf maar kan bedenken. Lekker creatief!

Wist je dat? Als je heel veel krullen hebt je alsnog een mooi donut kapsel kan krijgen? Met de CHI G2 Royal Gold Ceramic and Titanium Digital Stijltang maak je je haar binnen een paar minuten steil genoeg om een perfecte donut knot te creëren.

 


Leuke accessoires

Wil je de donut in je haar nog een beetje meer laten opvallen? Dan is er voor ieder persoon wel een leuke accessoires te vinden. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl, daarom hier wat leuke ideeën.

Vind je de donut iets te chique en wil je het meer een rock uitstraling geven? Ga opzoek naar een armband met grote studs erop. Draai deze om je knot heen en het geeft meteen een stoere uitstraling aan je kapsel.

Wil je meer een schattige lolita look creëren? Ga op zoek naar een grote strik, bij veel accessoire winkels liggen deze wel. De grootte van de strik kun je natuurlijk zelf beslissen. Bind deze eromheen of zet het met schuifspeldjes aan je donut vast. Ook heel leuk voor feestjes of bij een cocktail jurkje.

Ben je toch meer op zoek naar een mooi kapsel voor een gala of bruiloft dan kun je natuurlijk ook een armband zoeken met mooie kristallen of parels erin en deze eromheen binden. Let wel goed op dat de armband mooi aansluit bij de grote van je donut.

Maak het af met kleurtjes

Voor de meeste meiden is je haren kleuren geen grote stap meer, je ziet de felste kleurtjes langs komen. Deze kleuren komen ook heel erg mooi uit bij een donut, het geeft de natuurlijke kleurverschillen in je haar de kans om op te vallen. Wil jij toch liever niet elke dag met fel roze haren rondlopen dan heeft JohnBeerens.com de perfecte oplossing voor je, namelijk; Colour Mania Hair Shadow. Dit is een haarkrijt dat makkelijk uit het haar te wassen is met shampoo. De kleur houdt dus maar één of enkele dagen, maar dan kun je wel met een leuk opvallend kapsel de show te stelen tijdens een feestje. Match de kleur bijvoorbeeld bij je jurk of schoenen!

Wist je dat? De komende winter warme maar felle kleuren in je haar helemaal in zijn? Vooral paars, roze, rood en oranje ga je veel terug zien.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag