23 Jan. 2022

Droge en gevoelige hoofdhuid? Lees onze tips!

Heb jij last van een gevoelige en droge hoofdhuid, en ben je ten einde raad? 

Een droge en een gevoelige hoofdhuid is een topic waar we vaak oplossingen voor zoeken, maar waar we niet altijd even graag over praten. De witte “sneeuwvlokjes” op je jas en trui kunnen voor velen een gênant onderwerp zijn. Toch is een gevoelige en droge hoofdhuid helemaal niet gek en goed op te lossen. In deze blog geven we je verschillende tips hoe je hiervan af kunt komen.

Deel dit artikel:

Droge en gevoelige hoofdhuid? Lees onze tips!

Winter is coming: zeg ja tegen hydratie!

Een droge en een gevoelige hoofdhuid is een topic waar we vaak oplossingen voor zoeken, maar waar we niet altijd even graag over praten. De witte “sneeuwvlokjes” op je jas en trui kunnen voor velen een gênant onderwerp zijn. Toch is een gevoelige en droge hoofdhuid helemaal niet gek en goed op te lossen. In deze blog geven we je verschillende tips hoe je hiervan af kunt komen.

De oorzaak van een droge en gevoelige hoofdhuid

Ja, precies dit! Wat is nu de oorzaak van een droge en/of gevoelige hoofdhuid? Je hebt alle haarproducten al geprobeerd, maar niks lijkt te werken! Wist je dat het wassen van je haar het juist erger kan maken als je niet de juiste shampoo gebruikt!? 

Haren wassen met de juiste producten

Ja geloof ons, het is echt waar dat de goede anti-roos shampoo die jij in je kast hebt staan de kleine witte sneeuwvlokjes juist veroorzaken. Dit komt doordat we alle vlokjes vaak over 1 kam scheren, maar eigenlijk zit er heel veel verschil tussen. Een droge en gevoelige hoofdhuid is namelijk iets heel anders dan roos en moet ook op een andere manier verzorgd worden.

In een anti-roos shampoo zit vaak een heel fijn scrubmiddel wat nodig is om grove vettige roos te verwijderen en los te krijgen van de hoofdhuid. Kun je je voorstellen dat je jouw droge gevoelige hoofdhuid die schreeuwt om hydratatie en voeding hier heel ongelukkig van wordt?

Kijk dus altijd eerst goed naar wat voor soort vlokjes je op je hoofdhuid hebt of laat je hierin adviseren door bijvoorbeeld de kapper voor je overstapt naar een rigoureus middel.  

Te vaak wassen

Ook het dagelijks wassen van je haar kan je hoofdhuid ontzettend uitdrogen. Probeer je haar liever 1x in de 2 dagen te wassen. Schuimt het meteen bij de eerste wasbeurt goed? Laat dan de 2e wasbeurt zitten, dit is dan namelijk onnodig. Probeer ook tijdens het wassen, hoe fijn het ook is, in de winter je haar niet te heet te wassen. Dit zorgt voor minder glans, een drogere hoofdhuid en statisch haar!

De verwarming

We begrijpen dat we tijdens de winter het liefst de verwarming op standje Curaçao willen zetten, maar dit vindt je hoofdhuid toch echt minder fijn! Vaak zorgt die droge lucht voor een jeukende en uitgedroogde hoofdhuid wat vervolgens gevoeligheid en schilfertjes veroorzaakt.

De juiste haarproducten

De juiste haarproducten wil toch iedereen? Maar wist je dat er ook producten zijn die net zo veel focus leggen op de hoofdhuid als op het haar? Twee van onze favorieten merken zijn Nioxin en System Professional. Binnen System Professional kan je verschillende lijnen met elkaar combineren, waardoor je in meerdere behoeftes kunt voorzien, zoals: gespleten haarpunten en een gevoelige hoofdhuid (winwin dus). Ook is één van onze nieuwste aanwinsten van het merk Nioxin ontzettend fijn, namelijk Nioxin Scalp Relief. Hierbij zitten alle producten die je nodig hebt in 1 kitje helemaal samengesteld voor de gevoelige en droge hoofdhuid. Zo heb je zelf geen keuzestress en heb je meteen alles wat je nodig hebt.

Nioxin

Nioxin is wel de crème de la crème als het gaat om je hoofdhuid. Het is niet alleen speciaal ontwikkeld voor de hoofdhuid, maar ook voor dunner wordend haar. Je hebt meerdere systemen voor verschillende haartypes.

Elk 3-delig systeem bevat een unieke samenstelling van drie technologieën die een formule bevat voor een gezonde hoofdhuid en het tegengaan van dunner wordend haar bij zowel vrouwen als mannen.

Nioxin Scalp Relief

De nieuwe Nioxin Scalp Relief is speciaal voor de droge gevoelige hoofdhuid. De productlijn kalmeert de hoofdhuid ook echt en geeft een superfijne hydratatie. De lijn heeft een verkoelende werking en verzacht door de heerlijke Aloë Vera extracten die in het haarproduct verwerkt zitten. De verfrissende clean label geur ruikt niet alleen erg lekker, maar geeft ook geen reactie op allergieën. Daarnaast bevatten de producten geen parabenen, sulfaten en kleurstoffen.

Ook deze lijn bestaat uit een 3-delig systeem. We noemen dit een Nioxin System kit. Dit is ideaal want je hebt meteen alles bij elkaar. De Nioxin Scalp Relief System kit bestaat uit:

Shampoo: kalmeert, verzorgt het haar en reinigt het haar op een milde maar effectieve wijze.

Conditioner: geeft verzorging aan huid en haar (de andere Nioxin producten hebben hier een aparte treatment voor), 1 tot 3 min laten inwerken op haar en hoofdhuid.

Serum: een kalmerend serum, minimaal 4x per week gebruiken, ongeveer 7 pompjes, zorgt voor voller uitziend haar en voelt voller aan. Het serum is echt voor de hoofdhuid en voelt meteen gehydrateerd aan.

De producten van Nioxin bestellen bij JohnBeerens.com?

Heb jij last van een droge en gevoelige hoofdhuid en ben jij benieuwd naar de producten van Nioxin? Bestel deze veilig en snel bij JohnBeerens.com. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of opmerkingen? Laat deze achter in de comments onder de blog! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje