03 Jan. 2022

Droge huid door het koude weer? Bekijk wat je er tegen kunt doen!

Wist je dat je een droge en beschadigde huid kan vermijden in de winter door het gebruiken van de juiste producten?

Deel dit artikel:

Wat doet de kou met je huid en hoe bereid je je hierop voor?

De koude dagen komen er weer aan en voor je huid is deze weersverandering altijd even wennen. De lage luchtvochtigheid in de winter zorgt voor een verandering in je huid. Zelfs een korte blootstelling aan het koude winterweer zorgt ervoor dat de vochthoeveelheid in je huid minder wordt wat resulteert in een gedehydrateerde huid, fijne rimpels en huidproblemen. Het vocht wordt uit de huid getrokken en je huid is bijna niet in staat dit zelf te herstellen. Ik krijg zelf altijd een ontzettend droge huid in de winter, en dit verklaart waarom! Door de juiste producten te gebruiken zal je huid niet al teveel te verduren krijgen tijdens de kou. In deze blog heb ik een lijstje gemaakt van alle producten die een musthave voor jouw huid zijn deze winter.

De werking van Aloë Vera

Een echte probleemoplosser is het natuurlijke product: Aloë Vera. Aloë Vera dient onder andere als aftersun, maar het is ook een product dat je het hele jaar door kunt gebruiken door de hydraterende, herstellende, verzachtende en transdermale eigenschappen. Het transdermale eigenschap bij Aloë Vera betekent dat het echt je huid in trekt, je onderliggende huidlagen bereikt en geen vettig gevoel op je huid achterlaat. De producten van Curaloe bevatten het hoogste percentage pure Aloë Vera. Curaloe is ontstaan uit een oude eilandremedie van het eiland Curacao genaamd ''Sentebibu'' oftwel ''honderd levens'', en dit is de bron van jeugdigheid en gezond leven. In Curacao wordt de Aloë Vera plant gegeten en plaatstelijk toegepast om brandwonden en andere huidirritaties te genezen. Sentebibu inspireerde de makers van Curaloe om de pure Aloë Vera plant te gebruiken als hoofdingrediënt in ieder Curaloe product. Dit concept wordt dan ook wel de ''plant in een fles'' genoemd. De producten van Curaloe zijn geschikt om verschillende soorten huidproblemen op te lossen, daarom doorloop ik even stap voor stap wanneer jij welk product het beste kunt gebruiken.

Droge, gedehydrateerde en jeukende huid

Voelt je lichaam droog aan door het koude weer? Hydrateer deze dan met de Aloë Vera Body Lotion. Dit product is verrijkt met 85% Aloë Vera, shea boter, olijfolie en avocado-olie. Deze ingrediënten staan bekent om hun hydraterende en verzachtende eigenschappen en is daarmee ook een perfecte combinatie voor het tegengaan van een droge huid.

Voor je gezichtsverzorging is er de Aloë Vera dag- en nachtcrème speciaal voor de droge huid. De boters en oliën samen met Aloë Vera hydrateren en verzachten de oppervlakte huid en de onderliggende huidlagen. Wanneer je twijfelt of dat je een droge huid hebt, kun je dit testen door na het douchen even niks aan te brengen op je gezicht. Voelt je huid al snel trekkerig aan, is dit het teken van een droge huid. De Aloë Vera dag- en nachtcrème is hiervoor de juiste verzorging.

Heb jij het idee dat jouw lichaam echt een booster kan gebruiken en wil je snel maximaal resultaat bereiken? Combineer dan de Aloë Vera Body Lotion voor het lichaam, Aloë Vera dag- en nachtcrème voor het gezicht samen met de Curaloe Revitalizing Juice. Dit is een Aloë Vera drink die zorgt voor een stimulatie van het immuunsysteem en een interne reiniging van het lichaam. Het drankje geeft een boost, helpt vermoeidheid te verminderen en ondersteunt de normale darmfunctie. 

Eczeem en psoriasis

Eczeem is een huidaandoening die met elke generatie toeneemt en inmiddels een verzamelnaam is van verschillende huidproblemen. Aloë Vera kan een goed alternatief zijn op medicinale crèmes. Dagelijks een combinatie van de All Purpose Crème en Body Gel op de geïnfecteerde plekken werkt ontstekingsremmend en cel genererend waardoor de symptomen afnemen. Aloë Vera bevat een aantal antiseptische bestanddelen, deze werken als een soort pijnstiller voor de huid en kan jeuk van psoriasis tegengaan.

De All Purpose Crème is speciaal samengesteld voor mensen die last hebben van eczeem, psoriasis, droge huid, huidveroudering, gebarsten hielen/handen of een andere huidaandoening. De naam zegt het ook al, het is een crème voor heel veel verschillende doeleinden. Dit is mogelijk omdat de Aloë Vera ook een ontzettend veelzijdig product is, wat bij zoveel huidaandoeningen kan werken. Om even duidelijk te maken waarom de All Purpose Crème zo fijn is, zet ik even alle voordelen op een rijtje:

  • Hydrateert diep
  • Verzorgt de extreem droge huid
  • Versnelt de genezing van huidaandoeningen
  • Verzacht de huid
  • Maakt de huid glad
  • Verminderd de ruwheid van de huid
  • Verwijderd schilferige huid
  • Maakt rimpels glad
  • Stimuleert de aanmaak van collageen
  • Verbetert de huidelasticiteit

De All Purpose Crème is echt een wondermiddel en geschikt voor ieder huidtype.

The Body Gel is een verkoelende en verlichtende gel voor een jeukende, geïrriteerde of branderige huid. Dit product heeft een geweldige werking bij bijvoorbeeld een insectenbeet, irritatie van de eikenprocessierups, brand en- schaafwonden of zonverbranding. De voedingstoffen uit de Aloë Vera plant ondersteunen de wondgenezing. Hierdoor wordt de elasticiteit van de huid verhoogt en vermindert de vorming van littekenweefsel.

Om de symptomen van eczeem en psoriasis te behandelen, combineer bovenstaande producten met een Aloë Vera supplement om het lichaam van binnenuit te helpen. Het geschikte supplement om bij deze huidproblemen te gebruiken is de Immune System Support, deze helpt bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Het drankje heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het supplement heeft een kalmerende werking en is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Dit supplement geeft een extra impuls aan het afweersysteem en hierdoor is je lichaam beter beschermt tegen ongewenste indringers en andere lichaamsvreemde stoffen.

Last van acné?

Het is winter en naar buiten gaan gaat al snel gepaard met je jas hoog dicht en een sjaal om. Helaas is dit een veel voorkomende mogelijkheid waardoor acné kan ontstaan. Maar je hebt al wel door dat deze blog gaat over wat voor wondermiddel Aloë Vera is, en hoe fijn de producten van Curaloe zijn voor verschillende soorten huidproblemen, dus ook als je kampt met een acné huid is er een oplossing. Je huid tweemaal daags reinigen is de eerste stap om acné voor te zijn of te behandelen. De Facial Wash met 60% Aloë Vera is de perfecte reiniger met antibacteriële werking.

De Facial Toner zorgt dagelijks voor een diepe reiniging van de poriën en verwijdert de laatste restjes vuil en onzuiverheden. Om het maximale resultaat te behalen is het aan te raden deze routine te combineren met twee keer per week de Moisturizing Scrub als peeling te gebruiken. Deze scrub is een échte musthave omdat hij door de fijne korrel geschikt is voor het gezicht, maar ook voor het lichaam. 

De Facial Gel met 95% Aloe Vera helpt de huid te voeden en hydrateren. Door het hoge percentage Aloe Vera in dit product helpt dit bij het herstellen van acné wondjes. Ook bij deze combinatie aan producten is de Immune System Support aan te raden, om je te helpen bij een gezond immuunsysteem.

Winterkou, kloven, beschadigde of bevroren huid

De meest voorkomende huidklachten door het koude winterweer zijn meestal heel simpel op te lossen met de Facial Gel. Deze beschermt de huid tegen de koude, scherpe winterlucht. Maar helaas zijn er door de kou ook pijnlijkere huidproblemen zoals kloven in de handen en gebarsten en gescheurde lippen. De All Purpose Crème en Body Lotion helpen tegen kloven en herstellen de beschadigde huid. De lippenbalsem is er speciaal om de lippen te beschermen of te herstellen van barsten en scheuren.

Curaloe bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij jouw huid goed voorbereiden op de kou die gaat komen, en ben je benieuwd naar de producten van Curaloe? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment op JohnBeerens.com. 

Alles van Curaloe

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje