Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

12 Mrt. 2021

Een groene gloed in je haar: hoe kom je er vanaf?

Een ongewenste, groene gloed in het haar: een nachtmerrie voor velen. Een groene gloed in het haar kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er ook manieren om hier weer snel vanaf te komen of een groene gloed te voorkomen. Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet!

Deel dit artikel:

Een groene gloed in je haar: hoe kom je er vanaf?

Voor veel mensen met blond haar is het een nachtmerrie: een groene gloed in het haar. Deze ongewenste gloed kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld een duik in zwembadwater al snel zorgen voor een groene gloed in het haar.

Wij kunnen het ons voorstellen dat wanneer je last hebt van een ongewenste gloed, je hier graag zo snel mogelijk vanaf wil zijn. In deze blog hebben wij dan ook alles wat jij moet weten over een groene gloed op een rijtje gezet. Want: beter voorkomen dan genezen! ;-)

Hoe ontstaat een groene gloed in het haar?

Zwembadwater

Zoals eerder genoemd kan een duik in zwembadwater een groene gloed in het haar veroorzaken.  Veel mensen denken dat deze groene gloed wordt veroorzaakt door het chloor van het zwembad, maar niets is minder waar. Deze gloed wordt namelijk veroorzaakt door koper. Koper kan in het zwembad terechtkomen door algenbestrijders of door de koperen leidingen waar het water doorheen loopt.

Douchen

Helaas kan het zo zijn dat het water van jouw douche door koperen leidingen stroomt. Het koper wat dan in het water aanwezig is, hecht zich aan de proteïnes in je haar wat een groene gloed kan veroorzaken.

Blonderen

Een andere oorzaak voor een groene gloed in het haar is het blonderen van het haar. Tijdens het blonderen van het haar worden de pigmenten geleidelijk uit het haar verwijdert tot er uiteindelijk lichtblond overblijft. Wanneer er vervolgens verf wordt aangebracht met daarin groene pigmenten – bijvoorbeeld donkerblond, natuurlijk bruin of lichtbruin – kunnen deze kleuren doorslaan. Dit komt doordat de complementaire kleur (in dit geval rood) tijdens het blondeerproces uit het haar is verwijderd. Deze kleur kan dus niet geneutraliseerd worden en zal groen uitvallen.

Hoe voorkom ik een groene gloed in mijn haar?

Wanneer je niet voor een groene look hebt gekozen, is een groene gloed natuurlijk het laatste wat je wil. Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er verschillende factoren die zorgen voor een hardnekkige, groene gloed. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop een groene gloed voorkomen kan worden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Badmuts

De meest eenvoudige manier om een groene gloed te voorkomen is het dragen van een badmuts. Vele van ons vinden dit niet charmant, maar effectief is het wel! Op deze manier voorkom je dat je haar in contact komt met het zwembadwater en krijgt het koper niet de kans om in je haar te trekken.

Shampoo

Is je haar toch in contact gekomen met zwembadwater en wil je een groene gloed voorkomen? Spoel dan je haar na het zwemmen meteen uit en was het met een shampoo. Op deze manier spoel je het aanwezige zwembadwater uit je haar en krijgt het niet de kans om verder in te trekken. Je kunt de shampoo ook wat langer laten intrekken voor een intensieve reiniging.

Conditioner

Zie je een badmuts niet zitten maar wil je je haar wel beschermen tegen een groene gloed? Gebruik dan een conditioner. Maak het haar nat, breng een conditioner aan en steek je haren op. Wij adviseren je om hierbij gebruik te maken van een conditioner met siliconen. Siliconen leggen een laagje om het haar wat zorgt voor bescherming tegen het koper in zwembadwater. Ook het opsteken van het haar in een knot zorgt ervoor dat het zwembadwater minder gemakkelijk je haar kan bereiken en een groene gloed kan veroorzaken.

Voor een optimale bescherming van het haar tegen een groene gloed en het intensief hydrateren van het haar is de CHI Keratin Conditioner een erg geschikte keuze. Deze conditioner bevat Arganolie, wat zorgt voor het hydrateren en voeden van het haar. Bovendien sluit deze conditioner de haarschubben, waardoor een groene gloed wordt tegengehouden. 

Hoe krijg ik een groene gloed uit mijn haar?

Een ongewenste, groene gloed in het haar is vervelend en kan ook erg hardnekkig zijn. Je wil hier dan ook zo snel mogelijk vanaf! Wij hebben enkele oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Anti-roos shampoo

Normaalgesproken staat een anti-roos shampoo niet tussen onze aanbevelingen als het gaat om gekleurd haar. Anti-roos shampoo zorgt bij veelvuldig gebruik namelijk voor vervaging van de haarkleur. Dit maakt deze shampoo echter wel geschikt bij het verwijderen van een hardnekkige groene gloed.

Ketchup

Ja, je leest het goed. Bij het verwijderen van een groene gloed kan ketchup uitkomst bieden: de rode pigmenten in tomatenketchup zorgen - net als rode pigmenten in kleuringen - voor het neutraliseren van een groene gloed. Zorg ervoor dat je de ketchup goed verdeeld over het haar en dek het vervolgens af met aluminiumfolie. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het weer uit. Om de geur uit je haar te verwijderen kun je je haar vervolgens wassen met een gewone shampoo. Let op: door de ketchup wordt de groene gloed verwijdert, maar kan de oorspronkelijke haarkleur iets donkerder uitvallen dan je gewend bent. Maar: no worries! Na het wassen van je haar herstelt dit weer.

Semi-permanente kleuringen

Wanneer bovenstaande oplossingen niet helpen, kun je kiezen voor een haartoner of semi-permanente kleuring. Natuurlijk bestaan er een hele hoop spoelingen en kleuringen voor thuisgebruik, maar om zeker te zijn van het beste resultaat en om verdere teleurstellingen te voorkomen, raden wij je aan om hiervoor een kapper te bezoeken. Kappers beschikken over de beste middelen die jou haar van een ongewenste gloed af helpen.

Alles om een groene gloed tegen te gaan bij Johnbeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw gekleurde lokken optimaal te verzorgen? Bekijk dan eens onze categorie speciaal voor gekleurd haar. Hier vind je alle producten die het beste uit je kleur halen en deze beschermen tegen schade van buitenaf.
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Beauty Care via [email protected], zij staan voor je klaar met het beste advies!

Haarverzorging voor gekleurd haar

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje