Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

30 Jan. 2019

Ga pluizig haar tegen! Lees onze 10 simpele tips.

Pluizig haar. Een haarprobleem waar zoveel dames dagelijks mee kampen. En we weten allemaal dat pluizig haar ons kapsel meestal niet ten goede komt! Maar hoe kunnen we nou écht pluizig haar tegen gaan? Wij geven jou hier wat simpele tips om van jouw vogelnest een mooie glanzende haardos te maken. Maak ook kans op de anti humidity spray van Color WoW.

Deel dit artikel:

Pluizig haar. Een haarprobleem waar zoveel dames dagelijks mee kampen. En we weten allemaal dat pluizig haar ons kapsel meestal niet ten goede komt! Maar hoe kunnen we nou écht pluizig haar tegen gaan? Wij geven jou hier wat simpele tips om van jouw vogelnest een mooie glanzende haardos te maken. Maak ook kans op de anti humidity spray van Color WoW.

Oorzaken pluizig haar

Voordat we de tips geven om pluizig haar tegen te gaan, willen we een aantal oorzaken benoemen die pluizig haar veroorzaken. Hier een aantal mogelijke oorzaken

  • Haartype: krullend haar/droog haar
  • Beschadigd haar door chemische behandelingen (haarverf, hitte tools, permanent)
  • Beschadigd haar door factoren van buitenaf (Zee, zwembad of zon)
  • Onjuiste gebruik van haarproducten
  • Hormoonwisselingen
  • Ziekte



10 tips voor pluizig

  1. Dep het haar droog of wikkel er een katoenen shirt om. En laat het zo drogen. Nat haar is heel kwetsbaar en door wrijving beschadig je de haarstructuur sneller. En je kunt je al voorstellen wat dit betekent voor haarlokken die al beschadigd zijn.
  2. Voed het haar 1 a 2 keer per week met een haarmasker van arganolie. Arganolie helpt heel goed tegen pluis. Daarnaast verzorgt en voedt arganolie ook het haar. Arganolie komt uit Marocco en daar hebben mensen van nature dik haar dat snel pluist. Onze CHI Argan Oil Haarmasker is verrijkt met arganolie en moringa. Doordat het haar intens gevoed wordt, hou je er een gladde en pluisvrije coupe aan over.
  3. Spoel je haar na het wassen met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluizig haar.
  4. Was je haar niet te vaak. Als je het haar te vaak wast, spoel je ook de natuurlijke talg die ons haar beschermt weg. Vooral als je het haar met warm water wast. Dit betekent ook dat het haar sneller vocht verliest en makkelijker uitdroogt. Het gevolg hiervan: pluizig haar.
  5. Een haarserum doet ook wonderen. Het is een bescherming en verzorging voor jouw haar. Het haarserum legt een laagje om jouw lokken, zodat de schadelijke factoren van buiten af niet binnen dringen. Denk bijvoorbeeld aan de zon of de hitte van een stijltang. Zie het als een soort jasje voor jouw haar. Breng een paar druppels BioSilk Therapy aan en geniet van pluisvrij haar.
  6. Een hoge luchtvochtigheid is een grote boosdoener als het over pluizig haar gaat. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van onze populaire anti-humidity Color WoW Dream Coat Supernatural Spray. Deze spray vormt een soort jasje om jouw haar en zorgt ervoor dat bij vochtigheid het haar niet gaat pluizen. Lees in dit blog meer over Color WoW Dream Coat.
  7. Gebruik altijd een hittebescherming als je het haar gaat stijlen met een hittetool. Dit moet hoe dan ook stap nummer één zijn. Maar bij pluizig haar is het nog belangrijker.
  8. Het beste is om je haar aan de lucht te laten drogen. Toch doen de meeste vrouwen het haar met de föhn drogen. Kijk dan goed voor welke föhn je gaat. Haar dat snel pluist heeft baat aan een föhn met ionentechnologie. De ionen zorgen ervoor dat het haar glad en zacht wordt. Belangrijk is ook om met het haar mee te föhnen. Dus met het haar mee naar beneden. Onze Diva Pro Rapida 4000 Pro Blush is een ionische föhn die het haar pluisvrij laat na het drogen. In ons blog over föhns lees je meer over welke föhn bij jouw haartype past.
  9. Verwen je haar regelmatig met een olietreatment. Een oliebehandeling geeft een intensieve boost aan het haar. De CHI Luxury Intense Repair Hot Oil Treatment is een behandeling die het haar herstelt. Deze treatment bestaat uit Blackseed oil. Blackseed oil staat bekend om haar hydraterende en verjongende effecten op het haar.
  10. Vaak is het haar pluizig omdat het beschadigd is. Daarom is het belangrijk om 1 a 2 keer per week een herstelbehandeling aan te brengen op het haar. SachaJuan Hair Repair is een intensieve haarbehandeling. Deze intensieve behandeling met Ocean Silk-technologie richt zich op beschadigd en pluizig haar. Het zorgt ervoor dat de de celregeneratie van het haar bevordert en de vitaliteit en kracht toeneemt. Het langdurige effect en de ultra frizz formule maken het haar beter handelbaar met een gezonde uitstraling.

Hopelijk hebben we jou geholpen met deze pluistips. Kijk vooral wat wel en niet bij jou werkt, zodat je de juiste mix aan tips kan toepassen en zo jouw pluizige lokken in bedwang kan houden. Ben je benieuwd naar ons uitgebreid assortiment aan producten tegen pluizig haar? Kijk dan op JohnBeerens.com. Wij zijn ook heel erg benieuwd naar jullie omgang met pluizig haar. Heb jij ook gouden tips? Deel ze dan zeker in de reacties! 

Ursula
Jun 29, 2023 21:05
Haar in knot of staart en op zijden kussensloop slapen
Sandra Ledent
Sep 12, 2022 08:52
Steeds na wassen en conditioner de anti humidity spray van Color WoW gebruiken. Werkt fantastisch! Pluisvrij gegarandeerd.
ELKE
Feb 06, 2019 12:28
Slapen op een satijnen kussenovertrek
Marieke
Feb 04, 2019 19:19
Een gouden tip - en gewoon te koop bij JohnBeerens: Living Proof Style-Lab Prime Style Extender. Een primer die je kapsel perfect pluist ik houdt, zelfs na een heftige regenbui!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje