Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

18 Jul. 2018

Haarmasker gebruiken, haar in topconditie!

Je herkent het vast wel; de jaloerse sentimenten die naar boven komen wanneer je die prachtige gezonde en glanzende lokken van andere dames voorbij ziet komen. Vooral als je er zelf met droog, stug en pluizig haar bij loopt. Het is natuurlijk geen primeur dat een verzorgende en voedende haarmasker aan dit fenomeen een verandering kan brengen. Maar toch willen we even stil staan bij een aantal ingrediënten/haarmaskers die jouw haar van een merkwaardige haarmetamorfose kunnen voorzien!

Deel dit artikel:

 

Je herkent het vast wel; de jaloerse sentimenten die naar boven komen wanneer je die prachtige gezonde en glanzende lokken van andere dames voorbij ziet komen. Vooral als je er zelf met droog, stug en pluizig haar bij loopt. Het is natuurlijk geen primeur dat een verzorgende en voedende haarmasker aan dit fenomeen een verandering kan brengen. Maar toch willen we even stil staan bij een aantal ingrediënten/haarmaskers die jouw haar van een merkwaardige haarmetamorfose kunnen voorzien!

Haarmasker, wat is het precies?

Ja, natuurlijk weten we allemaal wat een haarmasker is. Je hebt ze in alle soorten, geuren en texturen. Maar waarom zijn haarmaskers zo effectief. Wat onderscheidt een haarmasker van een conditioner bijvoorbeeld. Een haarmasker is een voedende behandeling voor het haar. Onze lokken hebben veel te verduren: zon, zout zeewater, zand, chloorwater, regen, wind en hier en daar wat chemische producten die wij of onze kappers toe dienen. Het haarmasker verzorgt en voedt het haar intensief. Een conditioner doet dit ook, maar minder intensief. Als je de twee vloeistoffen vergelijkt zie je ook meteen dat een conditioner wat dunner is en een haarmasker juist dik van textuur. In het haarmasker zit een grotere concentratie aan voedingsstoffen en minder vocht dan bij de conditioner.  Je haar krijgt als het ware een beschermlaagje (coat) van het haarmasker. Dus het kan wel baten om af en toe jezelf te verwennen met een heerlijk haarmaskertje. Daarnaast is het een perfect moment om een beetje me-time in te plannen, want ook dat is belangrijk! Ik zeg: haarmaskertje, wijntje, boekje, muziekje en enjoy you terwijl je jouw haar een flinke boost geeft.

Natuur in het haar

Er zijn 1001 merken van haarmaskers met allemaal verschillende componenten en focusgebieden. Het ene masker is beter voor het kleurbehoud en het ander legt de nadruk meer op het herstellen van extreem beschadigd en droog haar. Wij willen een aantal ingrediënten in het zonnetje zetten om hun bekende herstellende effecten op beschadigd, droog en futloos haar.

  • Cloudberry/bergbraambes: The beauty is in the berry, zeggen ze en dit klopt bij deze braambes helemaal. In deze bijzondere bes zit een melange aan voedingsstoffen die jouw haar naar een andere level brengen (carotenoïden, essentiële lipiden, fytosterol, vitamine A, C en E). Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw haar weer een nieuw jasje krijgt. Cloudberry versterkt en herstelt de lokken weer helemaal.
  • Macadamia olie: Heel veel mensen in de beautywereld beschouwen dit olietje als hun nieuwe beautyliefde. Al jaren wordt het aangeprezen vanwege de bijzondere gevolgen voor haar, huid en algehele gezondheid. Deze magische olie maakt het haar sterker, heeft van nature SPF 6, voorkomt haarbeschadiging en hydrateert droog haar.
  • Argan olie: We kennen allemaal wel Arganolie! Je leest er over in bladen, op blogs en steeds meer kappers zweren er bij dit natuurlijke beautyproduct. De bijnaam is niet zomaar ‘Marokkaans goud’. Arganolie is een bron aan ongebruikelijk veel vitamine E en vetzuren. De vitamine E in het haar beschermt het haar en zorgt dat je jouw haarglans weer terugkrijgt. De Omega-3 en Omega-9 vetzuren versterken en herstellen het haar door de haarwortels van belangrijke voedingsstoffen te voorzien. Zo kun je ook gespleten haarpunten voorkomen. Ook de antioxidanten in de olie zorgen voor soepel, sterk en stralend haar.
  • Havermout: Havermout hoef je niet alleen meer als gezond vezelrijk ontbijtje te zien. Ook onze lokken kunnen van deze graansoort enorm blij worden. Als groei één van jouw haardoelen is, dan moet je zeker havermout toepassen in jouw beautyritueel. Deze graan verzorgt het haar van elasticiteit en kan helpen voorkomen dat het haar afbreekt tijdens het kammen. Zo behoud je ook je haargroei op een gezonde manier. Bovendien voor degenen onder ons met een jeukende hoofdhuid en roos, kan Havermout ook de oplossing zijn. Het hydrateert de huid en tegelijkertijd scrub je de dode cellen weg.
  • Honing: Ook honing mogen we benoemen als superingrediënt voor onze lokken. Steeds meer fabrikanten verwerken deze stroperige bruine vloeistof in hun haarproducten. Dit is dan ook veel fijner dan te moeten kliederen met honing in het haar. Toch? Maar nu de voordelen van dit ingrediënt die voor zoveel dingen goed is. Eén van de kenmerken van honing is dat het op een natuurlijke wijze vocht in het haar aantrekt en vasthoudt. Dit kan een positief effect hebben als jouw haar droog en stug is. Honing staat ook bekend om de antibacteriële werking, ook op de hoofhuid zorgt het dat de bacteriën niet op bezoek komen. Verder ondersteunt het ook de haargroei en gaat het roos en een jeukende hoofdhuid tegen.
  • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie heeft als eigenschap haar rijke hoeveelheid aan vetzuren (Omega-3 en Omega-6). Deze vetten voeden de haarfollikels en stimuleren zo de groei van het haar. De olie werkt ook ontstekingsremmend en is daarom een goed alternatief om haarverlies, roos en andere hoofdhuid perikelen te bestrijden.
 

DIY haarmaskers vs. kant en klaar

Met de groene hype van tegenwoordig kunnen we er niet omheen dat haarmaskers ook homemade kunnen zijn. Voordelen zijn natuurlijk dat je zelf bepaalt wat je er wel en niet in doet. En je kan de dosering van de ingrediënten die voor jouw haar belangrijk is, zelf bepalen. Zelf ben ik er niet van omdat ik niet van geklieder hou en het bespaart me op allerlei gebieden (voorbereiding, opruimen, poetsen etc.) tijd door ze kant en klaar te kopen. Als mijn haarmasker bijna op is kijk ik er altijd naar uit om een nieuwe te gaan shoppen. En naast het resultaat verheug ik me ook enorm op de aangename aroma die het haarmasker met zich meebrengt.

Behoud effect van haarmasker:

Na een goed haarmasker straalt je haar weer en ben je meestal blij omdat je lokken weer on point zijn. Maar we weten ook dat dit effect na een paar dagen weg kan ebben. Dit willen we natuurlijk zo ver het mogelijk is, voorkomen. Daarom hebben wij een aantal producten voor jou geselecteerd die je na de behandeling kan gebruiken om het haar langer gezond en glanzend te houden.

  

Best sellers & favorieten

10 best sellers

Wij hebben uiteraard een selectie van de 10 best verkochte haarmaskers voor jou. Dan kun je een beetje neuzen naar wat andere haargenoten kiezen om hun lokken een revival-boost te geven. Veel van deze maskers bevatten ook de ingrediënten die hierboven aan bod komen.

Onze favorieten

  • Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker Waterclouds Repair Hairbutter is een intensief haarmasker dat extreem droog, beschadigd en behandeld haar weer zacht laat aanvoelen zonder het haar te verzwaren. Droge haarpunten worden verzorgt en gehydrateerd door de ingrediënten Cloudberry olie en Macadamia zaad olie. Het haar voelt weer zacht aan en krijgt een prachtige glans. Dekavital B5/ Provitamine B5 zorgen dat het haar vocht behoudt en beschermen het haar tegen uitdroging. Waterclouds Repair Hairbutter is parabenen vrij en de verpakking is biologisch afbreekbaar.
  • Orofluido Masker is de ideale schoonheidsbehandeling voor alle haartypen. Het haar wordt intensief gehydrateerd. Het masker heeft een diepherstellende werking. Door de aangename geur van amber en vanille, wordt het haar omhult door luxe. Orofluido Mask is gemakkelijk uit het haar te spoelen en laat hierdoor geen restjes achter. Het haar krijgt een fantastische glans.
    Arganolie zorgt voor versterking van het haar en maakt het haar licht en ongelooflijk zacht. Cyperusolie biedt een natuurlijke bescherming tegen deeltjes die zich in het haar nestelen en hierdoor het haar kunnen beschadigen. Het haar wordt hierdoor ook volumineus, glad, flexibel en ook nog eens heel makkelijk in model te brengen. Lijnzaadolie sluit en verzacht de haarschubben, waardoor er controle over het haar ontstaat. Het haar vangt hierdoor licht op, wat weer zorgt voor een spectaculaire glans. Het masker is vrij van SLS en sulfaten.
  • CHI Argan Oil Masker is een masker dat verrijkt is met argan olie en moringa olie, die het haar intens verzorgen. Het masker is rijk aan Vitamine A en C die ervoor zorgen dat het haar behandeld wordt en weerbarstig en beschadigd haar hersteld wordt. CHI Argan Oil Mask is geschikt voor beschadigd, droog en kroezend haar. Het masker bevat een systeem met vier delen die bestaan uit Vitamine E, omega vetzuren, essentiële oliën en vocht om het haar direct en intens te voeden. Het haar zal glad en pluisvrij zijn, en een ongelooflijke glans hebben. Dit masker bevat geen parabenen.
  • Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque met arganolie zorgt ervoor dat droog en beschadigd haar weer optimaal verzorgd wordt. Het Macadamia haarmasker dringt door tot in de punten van het haar en maakt het haar weer stevig. Dit komt door de voedende producten die dit masker bevat, namelijk olie, Argan olie, Teatree olie, kamille-olie, aloë en algen extract. Macadamia Deep Repair Masque is alcohol en parabenen vrij.
  • TIGI Catwalk Oatmeal & Honey Intense Nourishing Masque is een extreem voedend haarmasker dat het haar zijdezacht maakt, het masker is dus uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar. De formule, met Acacia honing, tarwe-eiwit en vitamine E helpt het haar te voeden en te herstellen, waardoor het haar niet alleen zijdezacht en glanzend wordt, maar ook soepel valt. Het masker helpt om het vochtgehalte op peil te brengen en in balans te houden. Daarnaast ruikt het masker heerlijk naar honing. Bovendien is het TIGI Catwalk Oatmeal & Honey Intense Nourishing Masque ook nog eens vrij van sulfaten.

Haarmasker bestellen bij JohnBeerens? 

Ben je benieuwd geworden naar welk haarmasker wonderen kan verrichten voor jouw coupe? Neem dan zeker eens een kijkje op JohnBeerens.com. Wij hebben voor elk haartype een geschikt haarmasker in het assortiment. 

 

Shop de beste haarmaskers

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje