Haarprobleem: Uitzakkende krullen

Krullen worden door de meeste mensen als mooi beschouwd. Niet zo gek dus dat velen proberen het mooiste krullenkapsel te creëren. Sommigen zijn gezegend met een natuurlijke bos krullen en anderen moeten met stylingtools en –producten in de weer. Het vervelendste is dan natuurlijk als die krullen snel uitzakken. In deze blog geven we je tips over hoe je die volle bos krullen kunt behouden. Voor natuurlijke krullen en krullen die met stylingtools en –producten zijn gemaakt.

 

krul 1Krullen die in steil haar zijn gemaakt
Er zijn veel verschillende manieren om krullen te maken. Hiervoor kunnen rollers, een krulset, papillotten, een stijl- of krultang of een borstel en föhn voor worden gebruikt.  

De manieren die krullen creëren welke meestal het best blijven zitten zijn met een krulset of warmtetool (stijl- of krultang). Zeker als je haar hebt dat lastig te krullen is of waarvan de krullen al snel uitzakken zijn dit de methodes die je zou moeten proberen. Voor krullen die extra goed blijven zitten zijn ook goede stylingproducten nodig zoals gel, hairspray en – in het geval van warmtetools – een goed hittebeschermend product. Breng vóórdat je met hittetools in de weer gaat altijd een hittebeschermend product aan als Biosilk Silk Therapy.

Een beetje gel over de haarlengten verdelen voordat je gaat krullen zal ervoor zorgen dat de krullen sterker zijn en beter blijven zitten. Hairspray is onmisbaar als het aankomt op het maken van krullen. Spray net voordat je het haar gaat krullen even wat haarspray over de betreffende haarpluk. Wanneer het haar uit de kruller/krultang komt, ‘vouw’ de krul dan voorzichtig op zodat het een soort ringetje vormt, doe hier een klein haarklipje omheen en spray er dan weer haarspray op. Haal het haarklipje er pas af wanneer de pluk volledig is afgekoeld. Door af te koelen in deze krulvorm zal de krul langer houden. 

krul 2

Gebruik bijvoorbeeld CHI Helmet Head Hair Spray, deze spray houdt het haar de gehele dag in model. Haal alle speldjes uit de plukken en zeg hallo tegen die volle bos krullen! Haal je handen voorzichtig door de krullen voor een natuurlijkere look.

 

krul 2

Natuurlijke krullen die uitzakken
Ook mensen met natuurlijke krullen hebben weleens last van uitzakkende krullen, of steile plukken tussen hun volle krullenbos. 

Om uitzakkende krullen en steilere plukken tegen te gaan is het verstandig een stylingproduct te gebruiken dat ontwikkeld is om de natuurlijke krul te ‘onthouden’. Moroccanoil Curl Defining Cream  is een crème die ervoor zorgt dat krullen worden geactiveerd en kroezend en pluizend haar wordt geëlimineerd. Breng deze krullencrème aan op handdoekdroog haar en ‘kneed’ de crème in de krullen. Fixeer het kapsel met een haarspray zodat het de hele dag in model blijft.

 

We hopen dat je krullen met deze tips wél de hele dag blijven zitten en zien natuurlijk graag foto´s tegemoet van jullie haarbos! Tag ons op Instagram, Facebook of Twitter. (John Beerens Webshop opFacebook en @johnbeerensshop op Twitter en Instagram)

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag