08 Jun. 2017

Haarprobleem: Uitzakkende krullen

Krullen, wie vindt ze niet stunning? Zowel natuurlijke krullenbollen als mensen die krullen met stylingtools maken hebben er wel eens last van: uitzakkende krullen. In deze blog lees je wat je eraan kan doen.

Deel dit artikel:

Veel mensen vinden krullend haar prachtig. Niet zo gek dus dat velen proberen het mooiste krullenkapsel te creëren. Sommigen zijn gezegend met een natuurlijke bos krullen en anderen moeten met stylingtools en –producten in de weer. Het vervelendste is dan natuurlijk als die krullen snel uitzakken. In dit blog geven we je tips over hoe je die volle bos krullen behoudt, voor natuurlijke krullen en krullen die met stylingtools en –producten zijn gemaakt.

 

krul 1Krullen die in steil haar zijn gemaakt

Er zijn verschillende manieren om krullen te maken. Hiervoor kan je rollers, krulsets, papillotten, een stijl- of krultang of een borstel en föhn gebruiken.  

De manieren die krullen creëren die meestal het best blijven zitten zijn met een krulset of warmtetool (stijl- of krultang). Zeker als je haar hebt dat lastig te krullen is of waarvan de krullen al snel uitzakken zijn dit de methodes die je zou moeten proberen. Voor krullen die extra goed blijven zitten zijn ook goede stylingproducten nodig zoals gel, hairspray en – in het geval van warmtetools – een goed hittebeschermend product. Breng vóórdat je met hittetools in de weer gaat altijd een hittebeschermend product aan als Biosilk Silk Therapy.

Een beetje gel over de haarlengten verdelen voordat je gaat krullen zal ervoor zorgen dat de krullen sterker zijn en beter blijven zitten. Hairspray is onmisbaar als het aankomt op het maken van krullen. Spray net voordat je het haar gaat krullen even wat haarspray over de betreffende haarpluk. Wanneer het haar uit de kruller/krultang komt, ‘vouw’ de krul dan voorzichtig op zodat het een soort ringetje vormt, doe hier een klein haarklipje omheen en spray er dan weer haarspray op. Haal het haarklipje er pas af wanneer de pluk volledig is afgekoeld. Door af te koelen in deze krulvorm blijft de krul langer goed zitten.  

krul 2

Gebruik bijvoorbeeld CHI Helmet Head Hair Spray, deze spray houdt het haar de gehele dag in model. Haal alle speldjes uit de plukken en zeg hallo tegen die volle bos krullen! Haal je handen voorzichtig door de krullen voor een natuurlijkere look.

 

krul 2

Natuurlijke krullen die uitzakken

Ook mensen met natuurlijke krullen hebben weleens last van uitzakkende krullen, of steile plukken tussen hun volle krullenbos. 

Om uitzakkende krullen en steilere plukken tegen te gaan is het verstandig een stylingproduct te gebruiken dat ontwikkeld is om de natuurlijke krul te ‘onthouden’. Moroccanoil Curl Defining Cream is een crème die ervoor zorgt dat krullen zich activeren en gaat kroezend en pluizend haar tegen. Breng deze krullencrème aan op handdoekdroog haar en ‘kneed’ de crème in de krullen. Fixeer het kapsel met een haarspray zodat het de hele dag in model blijft.

 

We hopen dat jouw krullen met deze tips wél de hele dag blijven zitten. Ben je nieuwsgierig naar ons assortiment aan haarproducten voor krullend haar, neem dan een kijkje op onze webshop.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag