04 Jan. 2019

6x haartrends 2019 volgens John Beerens

Ben je op zoek naar wat je met je haar gaat doen in 2019? Wij hebben samen met onze haarexpert John Beerens een aantal haartrends geselecteerd. Deze trends zetten we voor jou in een rijtje met bijbehorende tips & tricks. Zo helpen we jou een handje mee, om voor die nieuwe look te gaan in dit nieuwe jaar vol met hair-goals ;).

Deel dit artikel:

Ben je op zoek naar wat je met je haar gaat doen in 2019? Wij hebben samen met onze haarexpert John Beerens een aantal haartrends geselecteerd. Deze trends zetten we voor jou in een rijtje met bijbehorende tips & tricks. Zo helpen we jou een handje mee, om voor die nieuwe look te gaan in dit nieuwe jaar vol met hair-goals ;).

Peekaboo Highlights

https://www.instagram.com/p/BsA5oaQHPTG/

Wil je iets meer uit je comfort zone gaan, maar toch de grenzen niet overschrijden. Ga dan voor deze semi funky trend. Zo heb je het beste van beide werelden, want je kan het haar au naturelle dragen voor de serieuzere rendez-vous. Maar je kan ook letterlijk en figuurlijk jouw true colours laten zien bij degenen waar je je helemaal op je gemak voelt. De naam zegt al genoeg, bij Peekaboo highlights zet de kapper in een lage zijscheiding een aantal kleuren. Denk aan de kleuren zilver, mint groen, fuchsia en violet.

Tips & tricks:

We weten allemaal dat gekleurd haar na een tijd vervaagt. En opnieuw kleuren binnen een korte tijd is niet gewenst voor de gezondheid van jouw haarlokken. Gebruik daarom een shampoo, conditioner en haarbehandeling die zicht richt op het beschermen van de haarkleur.  Denk bijvoorbeeld aan de  Color Protect lijn van Waterclouds. En onlangs hebben we ook het nieuwe merk SachaJuan (Lees hier meer over SachaJuan) binnen gekregen met een lijn voor gekleurd haar die veel haargenoten aanprijzen.

Gordijntjes pony

https://www.instagram.com/p/BoPnZs4BbHm/

Wil je liever voor een knipbeurt gaan dan voor een nieuwe haarkleur. Dan kun je voor de Curtain hairbangs gaan. Deze look geeft een seventies feeling en kan een super sexy uitstraling geven. Laat je wel heel goed informeren over de dikte en lengte van jouw pony. Dit is bepalend voor hoe jouw gezicht eruitziet met deze hairlook. Het is uiteraard de bedoeling dat je pony ervoor zorgt dat je face-features aantrekkelijk naar voren komen en niet het tegenovergestelde.

Tips & tricks:

Als je voor bangs gaat, is het altijd heel mooi als je haar extra volume heeft. Ben je van nature niet gezegend met een volle bos. Zorg dan dat je wat extra volume creëert. Dit doe je door bijvoorbeeld een volume haarmousse te gebruiken. En was je haar met volume shampoo en volume conditioner om het effect te versterken. Eén van onze favoriete volume haarproducten is de lijn van Waterclouds.

Living Coral

https://www.instagram.com/p/BsMwYZZAMbV/

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om de kleurtrend koraal. Deze unieke maar oh zo mooie kleur, gaan we steeds vaker terug zien in het straatbeeld. Modehuizen zoals Marc Jacobs, Brandon Maxwell en Alexander McQueen hadden de kleur al toegepast in hun lente/zomer-collecties voor 2019. Ook in het haar gaan we dit jaar deze kleur steeds vaker terugzien. Marc Jacobs liet 34 modellen hun haar verven in onder andere deze kleur. In december kondigde het kleureninstituut Pantone, Living Coral als kleur van 2019 aan.

Tips & tricks:

Ook voor deze haarkleur geldt, bescherm de kleur zo veel mogelijk. Gebruik haarverzorging die de haarkleur maximaal beschermen. Denk hier aan de kleurbeschermende lijn van Waterclouds en SachaJuan.

Meer en meer haaraccessoires

https://www.instagram.com/p/BnpejDjgmzw/

More is more. Haarclipjes, schuifspelden, scrunchies en haarbanden zagen we vorig jaar vaker voorbij komen. Deze comeback trend, gaan we alleen maar vaker zien in 2019. Investeer dit jaar dus vooral in haaraccessoires, alle maten en vormen. Ga lekker los met het combineren van jouw haarclipjes en schuifspelden. The more, the better. Ook op de catwalk van spring/summer spotten we vaker modellen met meerdere haarversiersels. So go and shop hair-accessories till you drop!

Tips & tricks:

Vergeet niet voorzichtig om te gaan met de haaraccessoires. Door haastig de versiersels uit je haar te trekken, kun je het haar afbreken. Als je met deze accessoires wilt floreren op straat, is het fijn als je haar niet pluist. Gebruik daarom een anti-pluis serum of spray. Wij en ook Kim Kardashian zijn fan van de Color Wow Dream Coat Supernatural Spray. En als je het haar niet gaat stijlen met een hittetool, kun je een serum gebruiken tegen pluis.

Natuurlijke waves

https://www.instagram.com/p/BsLRH_sBAbn/

Ben jij iemand die niet van al te veel poespas houdt en het liefst zo min mogelijk tijd investeert in je haar voordat je de deur uitgaat? Dan is dit de look waar je dit jaar voor moet gaan! Deze look is vooral bestemd voor de no make-up look.

Tips & tricks:

Kam het haar goed door en spray er voor de haartextuur sea salt-spray in (één van onze favoriete sea salt-sprays is de Hairbond Texturiser Sea Salt Spray). En voilà. Go rock your waves! 

Haar gadget 2019 : The Knot Dr.

https://www.instagram.com/p/Bpjn1lWHYK_/

Als we het over haartrends hebben, denken we vaak aan kapsels en haarkleuren. Maar bij haartrends horen ook tools en gadgets voor de haarlokken. De haargadget voor 2019 is de haarborstel van The Knot Dr. Heb jij ook warrig haar vol met klitten na het zwemmen of sporten?  Dan is deze borstel echt een uitvinding! Stylist John Laverock kwam op het idee door de ervaring met zijn dochters die na het sporten of zwemmen veel klitten hadden.Met deze flexibele borstel die uit 212 borstelharen bestaat, borstel en ontknoop je het haar zonder al te veel inspanning. Tegelijkertijd voorkom je dat je haar afbreekt. Laverock bespaart zo niet alleen zijn dochters een hard time met hun haar na het sporten, maar ook veel andere vrouwen die letterlijk en figuurlijk met hun handen in het haar zitten na het zwemmen of sporten.

Tips & tricks:

Hydrateer je haar goed met een hydraterende en voedende conditioner (wij snappen ook dat je op de sportschool niet een haarbehandeling gaat laten inwerken;), dus hou het bij de conditioner als je daar douchet).  Denk bijvoorbeeld aan de moisturizing lijn van SachaJuan, deze hydrateert en voedt het haar maximaal. Zo wordt je haar doorkambaar en breekt het ook minder af bij het borstelen, met als resultaat gezond haar ondanks de vele zwem- of sportsessies.

Heb je vragen of advies nodig naar aanleiding van bovenstaande haartrends, schroom niet en stel je vraag hieronder. Wij geven jou graag advies! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje