18 Mrt. 2021

Haarverf verwijderen, hoe doe je dat?

In tijden van corona zijn vele van ons zelf met haarverf aan de slag gegaan. Misschien was je de uitgroei beu, of misschien wilde je juist een keer iets nieuws proberen! Toch is het zelf verven van je haar altijd een risico. Zo kan de kleur veel donkerder uitvallen dan gehoopt. In deze blog lees je welke stappen je zelf kan ondernemen om de haarverf uit het haar te verwijderen. 

Deel dit artikel:

Haarverf verwijderen, hoe doe je dat?

In tijden van corona waarin de kappers een lange tijd gesloten zijn geweest, hebben vele mensen te maken gehad met een uitgroei of een vervaagde haarkleur. Hierdoor zaten vele van ons letterlijk met de handen in het haar. Helaas pakt het zelf verven van het haar niet altijd uit zoals gewenst: je wilde slechts een tintje donkerder, maar het is een aantal tinten donkerder uitgevallen. Of misschien is er wel een ongewenste gloed zichtbaar na de haarkleuring. Kortom: je haar verven is mislukt. Geen paniek! Er zijn verschillende manieren om haarverf weer uit je haar te verwijderen. Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet!

Anti-roos shampoo

Als het gaat om gekleurd haar, staat een anti-roos shampoo normaalgesproken niet tussen onze aanbevelingen. Dit omdat een anti-roos shampoo kan zorgen voor vervaging van de haarkleur. In dit geval willen we juist de kleur uit het haar verwijderen, en is een anti-roos shampoo dus erg zinvol! 

Anti-roos shampoo in combinatie met zuiveringszout - ook wel bekend als baking soda -  kan helpen bij het verwijderen van een semipermanente haarkleuring.

Wat moet je doen?

 1. Meng 2 eetlepels anti-roos shampoo met 1 eetlepel zuiveringszout. Het gaat hierbij voornamelijk om de verhoudingen. Afhankelijk van de lengte van je haar kan je meer of minder gebruiken.
 2. Breng het mengsel aan op nat haar en laat het vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken.
 3. Spoel het haar uit en was het met een normale shampoo.

Nadat je je haar hebt gewassen met dit mengsel, kan het haar uitgedroogd aanvoelen. Wij adviseren dan ook om na de shampoo, ook een conditioner te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de SachaJuan Intensive Repair Conditioner. Deze conditioner bevat de Ocean Silk-technologie en biedt bescherming tegen UV-straling. Bovendien is deze conditioner speciaal voor beschadigd, aangetast en droog haar en zal deze het haar de verzorging en bescherming geven die het nodig heeft na het verwijderen van de verf.

Olijf- of kokosolie

Je leest het goed: de olijfolie die je in je keukenkastje hebt staan kan jou helpen bij het verwijderen van semipermanente kleuringen. Ook kokosolie kan helpen bij het verwijderen van de ongewenste kleur.

Wat moet je doen?

 1. Wanneer olijf- of kokosolie heet wordt gebruikt, helpen ze bij het verwijderen van de semipermanente kleuring, en zorgen ze ondertussen voor het hydrateren van het haar. Verwarm daarom eerst de olijf- of kokosolie au bain-marie.
 2. Was je haar grondig met een shampoo.
 3. Breng de olie aan op handdoek droog of vochtig haar. Verdeel de olie van de wortel tot aan de punten.
 4. Laat de olie ongeveer een uur intrekken.
 5. Spoel het haar uit met warm water en verzorg het zoals gewenst.

Azijn

Azijnbaden worden regelmatig geadviseerd door haarstylisten. Dit omdat azijn zorgt voor het verminderen van huidproblemen en geurtjes, en bovendien zorgen voor zacht en glanzend haar. Tevens is azijn in combinatie met olijfolie erg effectief bij het verwijderen van semipermanente kleuringen.

Wat moet je doen?

 1. Meng 2 kopjes azijn met 2 kopjes olijfolie
 2. Was je haar grondig met shampoo en conditioner
 3. Breng het mengsel aan op het haar en laat het ongeveer 5 minuten intrekken
 4. Spoel je haar uit met warm water

Colour Reset Colour Remover

Heb je onlangs je haar geverfd maar is het niet geworden zoals je had gehoopt? De Colour Reset Colour Remover keert het haarkleuringsproces om waardoor haarverf voorzichtig en efficiënt uit het haar wordt verwijdert. Bovendien wordt de natuurlijke glans van het haar hersteld en de conditie van het haar verbeterd. De Colour Reset Colour Remover is dan ook de perfecte manier om haarverf uit het haar te verwijderen zonder het haar te beschadigen.

Wat moet je doen?

Stap 1. Meng gelijke hoeveelheden van deel 1 en deel 2 (50 ml van elk) en breng dit mengsel aan op droog haar. Masseer het goed in en gebruik eventueel een borstel om het mengsel beter te kunnen verspreiden.

Stap 2. Laat het product maximaal 60 minuten ontwikkelen.

Stap 3. Afhankelijk van de lengte, spoel je je haar een aantal minuten lang uit met warm water. Dit is gemiddeld 7 tot 10 minuten.

Stap 4. Breng 25 ml van deel 3 aan in het haar en laat het schuimen. Laat dit vervolgens 5 minuten intrekken en gebruik een kam om het mengsel te verspreiden over de lengten.

Stap 5. Spoel het haar gedurende 7 tot 10 minuten uit met warm water. De tijd is afhankelijk van de haarlengte.

Stap 6. Droog het haar met een handdoek

Stap 7. Herhaal de stappen 4, 5 en 6.

Na het opvolgen van bovenstaande stappen is het volledige Colour Reset-proces voltooid. Wil je je haar gaan kleuren? Houd er dan rekening mee dat kleuren na de Colour Reset donkerder uit kunnen vallen dan gewenst. Het is daarom verstandig om minstens twee tinten lichter dan de gewenste kleur aan te brengen.

Haarverzorging voor gekleurd haar bestellen bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je kan doen om jouw gekleurde lokken te beschermen en verzorgen? Bekijk dan onze categorie speciaal voor gekleurd haar.  Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Beauty Care via [email protected], zij staan voor je klaar met het beste advies!

 

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje