21 Jul. 2021

Haarvitamines voor gezonde en sterke zomerlokken!

Gedurende de zomer hebben je huid en haar het zwaar te verduren. Zo kan het haar uitdrogen en afbreken door haarschade door uv-straling, zeezout en chloor. Om deze nadelige effecten tegen te gaan, is het belangrijk om het haar van binnenuit te herstellen en beschermen. Yummygums Hair helpt jou hierbij! Deze 100% vegan haarvitamines zijn vrij van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en bevatten alle belangrijke vitaminen en mineralen om jouw haar van binnenuit te versterken en verzorgen. In deze blog lees je alles over de werking en effecten van de Yummygums Hair haarvitamines. 

Deel dit artikel:

Haarvitamines voor gezonde en sterke zomerlokken

Lange dagen, uitstapjes maken en lekker dobberen in de zee: voor veel mensen is de zomer hun favoriete tijd van het jaar. Maar niet iedereen staat te springen om het seizoen waarin jij zoveel mogelijk zonnestralen meepakt. Je huid en haar hebben het namelijk iets zwaarder te verduren, wat je in de nazomer kunt merken aan je droge en breekbare lokken. Lees hier alles over haarschade door uv-straling, zeezout en chloor – en wat je ertegen kunt doen.

Wat doet UV-straling met je haar?

Je voelt het misschien niet, maar je haar is net zo gevoelig voor de zon als je huid. De hitte en straling kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller uitdroogt, wat leidt tot gespleten haarpunten. Je huid reageert op de straling door dikker te worden en melanine aan te maken, waardoor je huid donkerder kleurt. Zonlicht zorgt er ook voor dat je huid vitamine D aanmaakt, maar zonder voldoende zonbescherming veroudert je huid sneller en verliest het vocht.

Wat doet zeezout met je haar?

Zeezout in zeewater zorgt dat je haarschubben zich openen, waardoor je haar vatbaarder is voor het dehydraterende effect van zout en je sneller de kleur verliest als je je haar verft. Open haarschubben zorgen voor stugger haar en daardoor voor veel volume – denk aan de ‘beach look’ – maar dus ook voor vochtverlies, helaas.

Wat doet chloor met je haar?

Hier en daar een duik nemen in het zwembad heeft geen desastreuze gevolgen voor je haar, maar als je regelmatig zwemt kan chloor de conditie van je haar wel verminderen. Chloor verwijdert natuurlijke oliën, waardoor je haar breekbaarder wordt. Het oogt daardoor droog en ruw. Zwemmers hebben dan ook eerder last van een droge hoofdhuid, haaruitval en dunner wordend haar.

Wat zijn haarvitamines?

Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om je haar te beschermen tegen deze effecten. Je haar nat maken voordat je het zwembad of de zee ingaat bijvoorbeeld, maar vooral je haar van binnenuit weerbaarder maken. Dat kan met haarvitamines: vitamines en mineralen die je haar helpen gezond te blijven en te groeien. Van bepaalde vitamines en mineralen is aangetoond dat ze haargroei stimuleren en je haar sterker maken. Een supplement nemen, zoals bijvoorbeeld Yummygums Hair, is een makkelijke en effectieve manier om te zorgen dat je voldoende van deze stoffen binnenkrijgt.

Deze vitamines en mineralen vind je in Yummygums Hair

Haarvitamines bevatten ingrediënten die je haar gezonder maken, het meer laten glanzen en de haargroei ondersteunen. Yummygums Hair bevat o.a. deze vitamines en mineralen:

Biotine (vitamine B8)

De belangrijkste vitamine om je haar gezond te houden is biotine, ook bekend als vitamine B8. Biotine ondersteunt de haargroei en houd je haar sterk, mooi en glanzend. Het draagt ook bij aan de productie van keratine, een eiwit dat belangrijk is voor gezond haar, een gezonde hoofdhuid en sterke nagels.

Foliumzuur (vitamine B11)

Foliumzuur helpt bij de groei van weefsels in het lichaam, en dus ook de haargroei. Dat doet het o.a. door de bloedcirculatie te ondersteunen, waardoor vitamines en mineralen je haarzakjes beter kunnen bereiken.

Vitamine B12

Vitamine B12 gebruikt je lichaam bij de vorming van rode bloedcellen en draagt bij aan de maak van nieuwe cellen en weefsels. Het zorgt daardoor voor gezond haar en bevordert de haargroei.

Selenium

Het mineraal selenium stimuleert haargroei en het behoud van een stevige haarstructuur.

Daarnaast speelt het een rol bij het verteren van eiwitten en een goede schildklierfunctie.

Vitamine C

Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen, dat de stevigheid van je huid ondersteunt. Het helpt je lichaamscellen zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Zink

Zink is een mineraal dat essentieel is voor sterk haar: je hebt het namelijk nodig voor de opbouw van eiwitten.

Bamboe extract

Bamboe zorgt ervoor dat je haar beter herstelt, doordat het rijk is aan silicium. Deze stof heb je nodig voor het maken van weefsels zoals kraakbeen, huid, haar en nagels. Zo draagt het bij aan glans en herstelt het droog en beschadigd haar.

Welke resultaten kan ik verwachten als ik Yummygums Hair gebruik?

Er zijn een hoop supplementen op de markt die je haar sterker en gezonder maken en haaruitval helpen te verminderen. De keuze is reuze, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook gummies: supplementen die niet alleen goed, maar ook lekker zijn. Yummygums Hair is een snoepje met frambozensmaak, helemaal vegan en gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Zo heb je dertien vitamines en mineralen samen in één snoepje, dat je haar, huid en nagels van binnenuit voedt. De meeste mensen voelen verschil aan hun nagels na een maand gebruik, en zien na drie maanden dat hun haar meer glanst, beter groeit en minder uitvalt. Zo ben jij he-le-maal klaar voor lange, zachte zomeravonden en dito lokken.

Staat sterker haar op jouw wishlist? Scoor dan nu jouw Yummygums Hair bij John Beerens.

Bij vragen kun je ook contact opnemen met ons Beautycare team.

 

Shop haarvitamines

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje