22 Dec. 2020

[6x tips ] Maximale bescherming en verzorging van je handen in tijden van corona

Handen wassen is prioriteit nummer één van de dag tegenwoordig. Ondanks het feit dat dit één van de meest doeltreffende manieren is om bacteriën en virussen tegen te houden zich verder te verspreiden, lijden onze handen eraan. Lees in deze blog hoe jouw handen deze Corona periode doorstaan zonder dat ze uitdrogen of aan exceem gaan lijden. We geven je 6 tips om je handen maximaal te beschermen en verzorgen!

Deel dit artikel:

Veelvuldig handen wassen

We kunnen er niet omheen; veelvuldig wassen en desinfecteren van de handen is prioriteit nummer één van de dag momenteel. In de meeste keukens en badkamers heeft het handpompje met vloeibare zeep een vaste plek ingenomen. Voor de huidbarrière van onze handen is het een behoorlijke opgave om deze intact te houden. Extra lief zijn voor je handen in tijden van corona is daarom zeer belangrijk om zo de gezondheid van je handen te waarborgen en handeczeem te voorkomen.

Handen verzorgen tijdens het coronavirus

Om de huid intact te houden, is het belangrijk dat je vettende handcrèmes gebruikt. Door de handen vaak te wassen of ontsmetten, kan je last krijgen van een erg droge huid en soms zelfs van eczeem. Ook door het werken met schoonmaakmiddelen, ontsmettingsalcohol, etc. kunnen deze problemen ontstaan. Als je huid droog of geïrriteerd is, kan het juist vatbaarder zijn voor ziekteverwekkers. Volgens dermatoloog Caroline Chang (East Greenwich, RI) dringen virussen dan makkelijker door de scheurtjes die veroorzaakt zijn door overmatig handen te wassen en desinfecteren.Niet alleen het veelvuldig wassen van de handen veroorzaakt huidschade ook de mate waarin we desinfecterende gel gebruiken, heeft invloed. De alcohol in desinfecterende gel bestrijdt niet alleen bacteriën. Dermatoloog Farhaad Riyaaz (MD) laat weten dat alcohol er ook voor zorgt dat natuurlijke oliën die de huid hydrateren, verstoord raken.

6x tips om je handen te beschermen en verzorgen in tijden van het coronavirus

  • Smeer je handen in met een extra vettende handcrème in de avond. Dit is overdag minder handig, omdat het minder snel intrekt. Wij adviseren de Dado Sens Dermacosmetics HandRepair Intensive Handcrème. Het innovatieve hydraterende complex Hydracire S, afkomstig uit plantaardige wassen, zorgt voor langdurig vocht en maakt de huid zacht en soepel. Met panthenol, allantoïne en organische amandelolie. De perfecte formule om een droge huid tegen te gaan!
  • Gebruik overdag een handcrème die snel intrekt. Onze beauties zijn vooral fan van de Pazzione Spicy Cinque Terre Handlotion. Wil je liever je handen hydrateren met een crème zonder parfum, ga dan voor de Mediceuticals Dual Moist Moisturizing Cream.
  • Vaak smeren betekent niet 2x per dag, maar minimaal na elke wasbeurt en het liefst vaker tussendoor.
  • Wees niet zuinig op je handcrème. Denk aan een vingertopeenheid, zodat je je handen voldoende kan hydrateren.
  • Vergeet het pompje van je handzeep niet regelmatig te desinfecteren. Omdat je het pompje steeds met vieze handen aanraakt, kleven daar nogal wat nadelen aan. Maak het pompje daarom dagelijks schoon en daarna droog.
  • Een goede handwasbeurt houdt in dat je 20 seconden lang je handen en polsen inzeept en afspoelt. Dat is twee keer het liedje Happy Birthday ;-). Was je handen met de antibacteriële tea trea handzeep van Paul Mitchell en smeer daarna je handen met hydraterende handlotion. Daarnaast ruikt het ook heerlijk naar tea tree, lavendel en mint!

Shop hier je handverzorging

Handzeep en handcrème bestellen bij JohnBeerens.com

Wil jij ook je handen extra beschermen en verzorgen? Check onze handverzorging categorie en kies een handcrème en handzeep uit die jouw handen in deze tijden van corona goed beschermen en verzorgen. Zo blijven de mooie handjes ondanks ze veelvuldig te wassen, altijd on point!

Claudia Diependaal
Ik loot graag mee voor deze hamdzeep! Je kunt het nu niet genoeg hebben!
Reply Sep 10, 2031 01:01
Anita H.
Ik heb eczeemhanden en mijn handen zijn altijd kapot. Wat ik doe om het niet te laten escaleren: voordat ik ga slapen met een vette crème insmeren en handschoentjes eroverheen.
Reply Sep 09, 2024 19:20

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje