14 Aug. 2018

Herstel je haar met Keratine

By now hebben we er allemaal wel over gehoord. Het is een toverwoord voor alle kappers: keratine. De magische proteïne maakt je haar weer goed handelbaar dankzij de natuurlijke herstellende eigenschappen. Als je deze behandeling op de juiste manier aanbrengt, loop je gegarandeerd met glanzend en zacht haar de deur uit. 

Deel dit artikel:

By now hebben we er allemaal wel over gehoord. Het is een toverwoord voor alle kappers: keratine. De magische proteïne maakt je haar weer goed handelbaar dankzij de natuurlijke herstellende eigenschappen. Als je deze behandeling op de juiste manier aanbrengt, loop je gegarandeerd met glanzend en zacht haar de deur uit. Wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind, is dat het effect langdurig is. Met  andere woorden als ik de keratinebehandeling doe, hoef ik mijn steiltang voor een lange periode niet uit de kast te halen. Dit is alleen maar beter voor de kwaliteit van mijn haar. Overweeg jij ook Keratine te gebruiken of wil je meer weten over deze proteïnesoort, dan raden we jou aan deze blog verder te lezen. Wie weet is dit net het laatste zetje dat je nodig hebt om keratine in je haar toe te laten ;)

Wat is keratine precies?

We horen overal dat keratine dé behandeling is van het moment. Blijkbaar is de hype een jaar of 5 geleden zoals bij vele andere producten, van de VS overgenomen. Wat is keratine precies? Keratine is een lichaamseigen proteïne. Omdat het een lichaamseigen stof is, kun je het ook voor elk haartype gebruiken. En is het 100% veilig! Keratine is de belangrijkste bouwstof van je haar. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijke keratine kan zacht zijn (haar) en hard (hoeven van dieren). Wist je dat ons haar voor 90% uit keratine bestaat?

Wat doet keratine precies?

Door veel gebruik te maken van de föhn, stijltang en andere hitte tools vermindert de hoeveelheid Keratine in ons haar. Ook behandelingen zoals blonderen, straightening, permanenten en verven werken niet ten goede van de hoeveelheid keratine in ons haar. Door een keratinebehandeling te ondergaan, zijn jouw lokken weer op peil met de hoeveelheid keratine. Het herstelt de schade die factoren van buitenaf aanrichten. Gek is het dus niet, dat keratineproducten so wanted zijn! De eigenschappen zijn verwonderlijk.

Voor welke haartype?

Keratine is geschikt voor elk haartype. Het is een natuurlijke lichaamseigen stof, geen chemische. Het richt dus geen schade aan. Nu heb je haargenootjes die zeggen dat ze na een behandeling een rare structuur hebben in hun haar. Het kan zijn dat je niet het gewenste resultaat krijgt als je te veel of te weinig keratine gebruikt. De proteïne in je haar is dan niet in balans. Daarom raden we aan om naar een professionele kapper te gaan als je zeker wil zijn van een mooi resultaat.

Misverstanden Keratine

Steil haar: Het grootste misverstand is dat mensen denken dat ze na een keratinebehandeling meteen steil haar hebben. Vergeet niet: keratine herstelt en verzorgt het haar! Het is geen straightener die het haar steil maakt. Bij sommige mensen wordt het haar dus wel steil na een keratinebehandeling, bij sommige weer niet. Keratine doet niets anders dan beschadigd haar herstellen. Na een geslaagde behandeling kan je het haar wel makkelijker stylen.

Zelf doen: Je kunt uiteraard zelf een keratinekit aanschaffen en thuis uitproberen! De ervaring leert dat resultaten toch beter zijn wanneer je de behandeling vakkundig laat aanbrengen. Mocht je twijfelen dan kun je altijd met een professional contact opnemen om je te laten adviseren, zodat ook jij het gewenste resultaat krijgt!

Wanneer keratine gebruiken:

 • pluizig en weerbarstig haar
 • droog haar
 • stug haar
 • beschadigd haar (door zon, zee, chloorwater en hitte tools)
 • geverfd, gepermanent of gestraightened haar

Blijvend resultaat?

Het resultaat van een keratinebehandeling, kan wel 3 maanden meegaan. Je hebt de behandeling achter de rug en bent blij met het resultaat. Nu is de vraag hoe behoud je dit resultaat zo lang mogelijk. Wij geven jou wat tips om het maximale uit jouw behandeling te halen!

 • was je haar niet meteen na de behandeling (wacht minimaal 3 dagen)
 • gebruik de juiste haarverzorging
 • draag bij voorkeur het haar los (geen elastiekjes)
 • föhn het haar de eerste dagen na de behandeling
 • zorg dat de proteïne in je haar in balans blijft

Behandeling wel of niet doen?

Het is up to you of je de behandeling wel of niet ondergaat. Doe voordat je de keuze maakt in ieder geval de volgende dingen:

 • informeer je naar de merken die jouw kapper gebruikt en zoek op google of ze goed zijn of niet
 • bepaal voor jezelf wat je wil bereiken met de keratinebehandeling (steil haar, verzorgen, herstellen)
 • peil de ervaringen van vriendinnen die de behandeling  al hebben gedaan

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog ook gemotiveerd raakt om deze behandeling te ondergaan! Als je nog vragen hebt over keratine, dan kun je deze stellen via de mail [email protected]. Voor degenen die de keuze al hebben gemaakt. Alvast heel veel plezier met het resultaat ;-).

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje