03 Jun. 2021

Krullend haar herstellen en verzorgen. Zo heb je de mooiste krullen in 3 stappen!

Heb jij last van krullen die je maar niet onder controle krijgt? Lees hoe je in drie simpele stappen van je pluizige krullen weer gezonde springveertjes maakt.

Deel dit artikel:

Alles over krullend haar herstellen en verzorgen!

Heb jij krullen en is het elke dag een verrassing of je coupe meewerkt of niet? De ene keer mooie bouncy krullen, maar de andere keer stro-achtige, pluizige sliertjes! Veel curly girls zitten nog in die zoektocht naar de juiste stappen om het mooiste uit hun krullend haar te halen. Met deze drie stappen, zijn pluizige misvormde krullen, verleden tijd (zelf getest ;-)! Lees snel hoe jij ook met jaloersmakende krullen door het leven gaat.

Krullend haar

Curly girls weten allemaal dat krullen prachtig kunnen zijn, maar de andere kant van het verhaal is ook, dat je je als krullenbezitter wel moet toewijden aan je coupe, wil je er het mooiste uithalen en niet met een vogelnest op je hoofd rondlopen. Maar waar begin je? Welke methode past bij jouw krullend haar? En welke haarproducten voor krullend haar moet je op de kop tikken?

Welke haarproducten voor krullend haar?

Eén van de grootste uitdagingen voor dames met krullen, is het vinden van de juiste haarproducten. En het toepassen van de juiste haarroutine, zonder dat je om 05 uur ’s ochtends je bed uit moet. De waarheid is ook dat iedereen een andere haarmethode vindt en wat bij de ene werkt, hoeft niet per se voor de ander effectief te zijn. Wij hebben de nieuwe producten voor krullend haar van het merk KIKI Curls getest en kunnen niet anders zeggen dan dat we onder de indruk zijn. De pluizige warrige krullen transformeren zich in gehydrateerde en gedefinieerde krullen.

In 3 stappen verzorgd en mooi krullend haar met KIKI Curls

Wij willen dat ook jij minder hoofdpijn hebt aan je krullen en zonder al teveel moeite met een mooie krullen coupe kan shinen. Volg deze drie stappen van Kiki Curls en je krullen zullen je gezicht als springveren omhelzen.  En dit allemaal in minder dan 10 minuten!

Stap. 1 Kiki Curls Cleanser

De Cleanser reinigt je krullen op een zeer milde manier. Zo bevat Kiki Curls Cleanser geen sulfaten en ook geen siliconen. Dit zie je meteen, de Cleanser schuimt amper. In onze blog over sulfaten lees je alles over deze ontvettende en reinigende stoffen. Breng de Cleanser aan op nat haar. Vermijd de aanzet en haarpuntjes! Doe voldoende Cleanser in je handen om het haar goed te bedekken. Masseer zacht je haar. Vervolgens spoel je met lauw water de Cleanser uit. Nu ga je voor het herstelmasker om je krullen te geven waar ze zo naar verlangen.

Stap. 2 Kiki Curls Recovery mask

Nu komt het moment suprême. De krullen voeden en herstellen met herstel haarmasker van Kiki Curls. Dit is hét haarmasker voor krullen die weer in topconditie willen verkeren! Met dit haarmasker is pluizig en poreus haar gegarandeerd verleden tijd. Dit herstelmasker kun je ook als leave-in gebruiken. Ook kun je je met wat water erbij, je eigen anti-frizz spray maken voor on the go (zie het filmpje hieronder).

Knijp eerst het water uit je krullen en breng vervolgens genoeg van de Kiki Curls Recovery mask aan op het haar. Vermijd de haaraanzet, zodat het niet vettig wordt en werk van de punten omhoog. Wil je een versterkend effect, dan herhaal je deze ronde. Zijn je krullen heel droog? Dan adviseren we om het herstelmasker niet uit te spoelen. Ook raden we sterk aan om voor de leave-in spray te gaan. Deze spray mask kun je zelf maken. Mix 1:10 van de Kiki Curls Recovery Mask met lauw water en voilà! Mocht het toch wat gaan pluizen, dan kun je de pluis altijd temmen met je mask spray to go!

Stap. 3 Kiki Curls Wonder Finish

Zoals de naam al doet vermoeden, dit is de final touch voor jouw prachtige krullen. Ook beschermt de Kiki Curls Wonder Finish je coupe tegen de hitte. Met deze kers op de taart houd je de krullen onder controle en verdwijnt de pluis.  Je krullen komen letterlijk tot leven na het aanbrengen van de Wonder Finish. Wij adviseren de krullencrème te gebruiken na de Cleanser en Recovery Mask. Ook dit krullenproduct is CG vriendelijk.

Breng de Wonder Finish voorzichtig aan door het zachtjes in je haar te scrunchen vanaf de haarpuntjes en dan omhoog. Je kunt ook met je vingers de krullen definiëren. Laat je krullen nu drogen aan de lucht of droog ze met een föhn met een diffuser. Zorg dat je de krullen tijdens het föhnen/drogen niet aanraakt, totdat ze helemaal droog zijn. En voilà ready to go met je mooie krullen!

In het filmpje worden alle stappen uitglegd:

Curly Girl methode

Wil je je meer verdiepen in de CG methode? Lees dan onze blog over de Curly Girl Methode en welke haarproducten je hiervoor kan kiezen. CG-methode expert Irene Planken, vertelt er alles over en deelt ook haar CG-methode stappenplan!

Haarproducten voor krullend haar bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij van jouw droge en pluizige krullen mooie springveren maken? Wacht niet langer en bestel snel je haarproducten voor krullen, zodat je morgen meteen aan de slag kan.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje