03 Sep. 2017

Het gebruik van MSM voor de stimulatie van haargroei

MSM vult het natuurlijke zwavel niveau aan. Dit is nodig voor collageen en keratine die het haar laten groeien. Het zorgt er ook voor dat de natuurlijk groeifase verlengt.

Deel dit artikel:

Hoe werkt MSM?

MSM vult het natuurlijke zwavel niveau aan. Dit is nodig voor collageen en keratine die het haar laten groeien. Het zorgt er ook voor dat de natuurlijk groeifase verlengt.

Je haar groeit in drie fases:

  • Anagen: De groeifase duurt ongeveer 3 tot 7 jaar
  • Catagen:De rustfase duurt ongeveer 2-4 weken
  • Telogen: De afstootfase duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. Dit afstoten is een natuurlijk proces dat oude haartjes door nieuwe haartjes vervangt. Het is normaal om ongeveer 50 tot 80 haren per dag te verliezen.

Hoe zorgt MSM voor langer haar?

Wanneer bijvoorbeeld de groeifase 2 jaar duurt dan groeit het haar ongeveer 30 cm voordat het de rustfase ingaat. Een groeifase van 3 jaar zorgt ervoor dat het haar 45 cm groeit. Deze fases zijn echter niet te verlengen zonder het gebruik van MSM.

Om ervoor te zorgen dat het haar lang en mooi blijft groeien moeten de volgende stappen ondernomen worden. 

  • Ga haarbreuk tegen: Volg de verschillende stappen in het geheim voor mooi haar, en ga haarbreuk tegen terwijl het haar langzaam doorgroeit.
  • Versterk het groeiproces: Gebruik haarvitamines met MSM, deze versterken namelijk het natuurlijke groeiproces. Hierdoor krijg je langer en gezonder haar.
  • Ga na waar het probleem ligt: Zoek uit waar het probleem ligt. Zorgt bijvoorbeeld een specifieke shampoo ervoor dat er meer haar uitvalt? Test dan verschillende shampoos voor een optimaal resultaat.

Ben je nieuwsgierig naar ons assortiment aan haarproducten? Neem dan een kijkje op onze webshop JohnBeerens.com.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje