Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

28 Jan. 2021

Hoe creëer je binnen no-time volume in het haar?

Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie, volle bos haar. Soms lijkt het onmogelijk om volume te creëren en wanneer het wel lukt, is hier na enkele uren niets meer van te zien. In deze blog hebben wij alle tips op een rijtje gezet die jij moet weten over het creëren en behouden van een volumineuze bos haar!

Deel dit artikel:

Hoe creëer je binnen no-time volume in het haar? 

Uiteindelijk willen we het allemaal: een gezonde, volle bos haar. Helaas is dit voor de meeste van ons slechts een droom. Soms lijkt het onmogelijk om de hele dag volume in je haar te behouden. Toch zijn er verschillende trucs die jou voorzien van een volumineuze coupe. Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet!

1. Met welke tips creëer ik direct volume? 

We herkennen het allemaal: wakker worden met slap- en futloos haar. Je haar valt niet in model en hoe lang je ook föhnt, je krijgt er geen volume in. Gelukkig zijn er verschillende tips die zorgen voor volume binnen no-time! Zo kun je 's ochtends toch nog wat langer blijven liggen ;-).

Probeer (tijdelijk) een ander kapsel!

Door het langdurig dragen van een bepaald kapsel, raakt het haar hieraan gewend en past het zich uiteindelijk aan. Dit kan ervoor zorgen dat het model na een tijdje slap- en futloos oogt. Dit willen we natuurlijk niet! Probeer daarom eens wat anders. Laat je haar eens naar de andere kant vallen, of probeer een nieuwe scheiding. Je zult merken dat je haar meteen voller oogt!

Touperen

Touperen is het kammen van plukken haar, tegen de richting in. Deze truc is ideaal wanneer je moet haasten maar toch meer volume wilt creëren, of wanneer je naar een feestje gaat. Houd een pluk omhoog en borstel je haar tegen de richting in. Herhaal deze stap enkele keren en voilà! Een volumineuze coupe waar je U tegen zegt. Let op: Gebruik deze truc niet te vaak. Bij het te vaak touperen van het haar kun je je haar beschadigen en dat willen we natuurlijk niet.

Droogshampoo

Een onmisbaar product in je badkamerkastje: droogshampoo. Vele van ons gebruiken droogshampoo voor het verwijderen van vet uit de haren en het snel opfrissen van de hoofdhuid. Ook zorgt droogshampoo voor een stugge structuur in je lokken, wat zorgt voor meer volume. En dat willen we!
Spray voordat je naar bed gaat wat droogshampoo op de aanzet, en wordt wakker met een frisse- en volumineuze coupe.

Föhnen

Een bekende en effectieve truc bij het creëren van meer volume in het haar, is het haar ondersteboven föhnen: je föhnt je haar in tegengestelde richting wat zorgt voor meer volume in de aanzet. Zet de föhn daarna nog even op de koude stand. Op deze manier sluiten de haarschubben waardoor je kapsel beter in model blijft zitten.

2. Welke producten kan ik gebruiken voor meer volume?

Shampoo & Conditioner

Het creëren van volume begint bij de wasbeurt. Welke producten je ook gebruikt: wanneer je niet de juiste producten gebruikt bij het wassen van je haar, is het volume in je haar snel weer verdwenen.
Bij het kiezen van een goede volumeshampoo en -conditioner is het belangrijk om te kiezen voor producten zonder sulfaten. Sulfaten maken je haar namelijk zwaarder, waardoor het haar volume verliest.
Een erg geschikte keuze voor het creëren van volume, glans en body aan fijn en slap haar is de CHI Magnified Volume Shampoo. Deze shampoo reinigt het haar op milde wijze en geeft het haar een flinke boost. Voor optimaal resultaat kun je ook de bijbehorende conditioner proberen! De CHI Magnified Volume Conditioner geeft het haar meer volume en zorgt voor hydratatie. Bovendien zorgt deze conditioner voor het sluiten van de haarschubben wat zorgt voor een natuurlijke, prachtige glans.

Volumespray

Als aanvulling op een goede volumeshampoo en -conditioner, is het gebruiken van een volumespray erg effectief. Zo is de CHI Volume Booster onmisbaar binnen jouw routine! Dit is de perfecte spray om het haar een volume boost te geven. De CHI Volume Booster is gewichtloos en creëert op die manier meer body en een langdurige glans zonder het haar te verzwaren. Tip! Voor extra volume: gebruik deze spray op de aanzet tijdens het föhnen.

Volumepoeder

Voor het creëren van een ‘Hollywood kapsel’ is een volumepoeder essentieel. Volumepoeder voorziet jou namelijk in een handomdraai van een volumineuze coupe! De Biosilk Volumizing Therapy Texturizing Powder is een volumepoeder speciaal voor fijn en dun haar. Het gebruik is erg simpel: verdeel een kleine hoeveelheid poeder aan op de aanzet van droog haar. Style je haar zoals gewenst en behoudt langdurig volume.

3. Welke haartools helpen mij bij het creëren van meer volume?

Warmteborstel

Voor het snel en eenvoudig creëren van volume, een slag of krullen is een warmteborstel ideaal! Zo is bijvoorbeeld de B.R.U.S.H. Warmteborstel de perfecte tool. Deze warmteborstel is geïnfusseerd met Keratine, Arganolie en Macadamiaolie. Deze oliën zorgen voor ultra glanzend en pluisvrij resultaat. Deze warmteborstel is niet alleen te gebruiken voor krullen of een slag, maar voorziet jouw lokken ook van langdurig volume!

Krultang

Een goede krultang wordt niet alleen gebruikt voor mooie gedefinieerde krullen, maar ook voor het creëren van meer volume in het haar. Bijvoorbeeld de CHI Onyx Euroshine Ceramic Krultang is hiervoor ideaal! Deze krultang beschikt over voorgeprogrammeerde temperatuurinstellingen en heeft een maximale temperatuur van 210 graden. Bovendien beschikt deze krultang over een auto shut-off functie. Dit betekent dat de krultang zich automatisch uitschakelt wanneer de krultang langer dan 1 uur niet is gebruikt. Dat scheelt toch weer wat stressmomenten ;-).

Haarverzorging voor volume bestellen bij JohnBeerens.com? 

Wil je thuis aan de slag met bovenstaande, nuttige tips voor een volumineuze coupe? Bij JohnBeerens.com vind je verschillende producten voor een instant volume boost, ook hebben we een speciale categorie met volumeproducten voor fijn haar. Bekijk snel het volledige aanbod verzorgingsproducten en tools op JohnBeerens.com.

Haarverzorging voor fijn haar

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje