Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

05 Mrt. 2021

Hoe herstel je binnen no-time beschadigd haar?

Beschadigd haar kan verschillende oorzaken hebben en het kan moeilijk zijn om de juiste producten te vinden die je haar langdurig maar ook snel herstellen. In deze blog lees je alles over het herstellen van beschadigd haar.

Deel dit artikel:

Hoe herstel je beschadigd haar?

Beschadigd haar kun je herkennen aan droog, stijf en poreus haar. Vaak zie je dat beschadigd haar meer pluist en ook sneller klit. Dit kan erg vervelend zijn, dus hoe kan je beschadigd haar herstellen? Wij hebben het antwoord voor je!

Oorzaken van beschadigd haar

1. Beschadigd haar door blonderen, ontkleuren of verven

Het blonderen of ontkleuren van het haar is erg schadelijk voor het haar omdat deze intensieve chemische behandeling pigmenten uit het haar trekt. Hoe donkerder je haar is, hoe heftiger de behandeling gaat zijn en dus ook hoe groter de kans op beschadiging. Gelukkig zijn er verschillende producten om geblondeerd haar te herstellen. Één van onze bestsellers is de Redken Extreme Bleach Recovery lijn. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor beschadigd, geblondeerd haar en gaan stijf, droog haar tegen. De producten voeden het haar diep en maken het zacht en flexibel.

Het verven van het haar is minder schadelijk dan ontkleuren, toch kan het haar droog en beschadigd raken door (overmatig) kleuren. Het is dus belangrijk om het haar goed te verzorgen wanneer je het regelmatig verft. Neem een kijkje op onze pagina met alle verzorging voor gekleurd haar. 

2. Beschadigd haar door stijltang

Hitte van stylingtools als stijltangen, krultangen en föhns kunnen een schadelijk effect hebben op het haar. Wanneer je toch graag gebruikt maakt van stylingtools, zorg er dan voor dat je altijd een hittebeschermer gebruikt. Ook kun je ervoor kiezen om een stijltang te gebruiken die het haar minder beschadigt. Een populaire tool bij onze klanten is de L’Oréal Professionnel Steampod 3.0. Deze stijltang met stoomtechnologie zorgt voor 78% minder schade aan het haar dan een reguliere stijltang. De stoom zorgt voor extra zachtheid en extra bescherming tegen beschadigd haar.

3. Beschadigd haar door overmatig borstelen

Ook door onvoorzichtig met je haar om te gaan kan het beschadigen. Bijvoorbeeld als je het haar te vaak borstelt of wanneer je een verkeerde haarborstel gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar een haarborstel die het haar zo min mogelijk beschadigt, is de The Knot Dr. The Pro Black Pad Haarborstel een aanrader. Deze haarborstel bevat flexibele borstelharen en een zachte, duurzame kussenpad waardoor het haar pijnloos en zacht ontklit.

De oplossing voor zwaar beschadigd haar

Wanneer het haar zwaar beschadigd is wordt het zwak en breekbaar, het is dan extra belangrijk dat je de het haar goed verzorgd. Één van onze meest geconcentreerde productlijnen om beschadigd haar tegen te gaan is de Redken Acidic Bonding Concentrate lijn. Deze producten geven het haar een complete transformatie en draaien schade terug, al na één behandeling. De intensieve formule van de Redken Acidic Bonding Concentrate shampoo versterkt het haar direct en gaat pluizig en droog haar tegen. De Acidic Bonding Concentrate conditioner bevat hoogwaardige, geconcentreerde ingrediënten die het haar tot diep in de kern voeden. De combinatie van de shampoo en de conditioner zorgt voor maar liefst 56% minder haarbreuk. De laatste stap in deze intensieve routine om zwaar beschadigd haar te herstellen is de Redken Acidic Bonding Concentrate Leave-In. Dit product vermindert gespleten haarpunten met 88% en maakt het haar 11x gladder. Dit is dus de perfecte verzorging als je haar dof, droog en beschadigd is. Daarnaast beschermt deze leave-in het haar tegen hitte tot wel 230 graden. Een extra voordeel van de Redken Acidic Bonding Concentrate lijn is dat de producten de haarkleur beschermen tegen vervaging. Dit maakt de producten extra geschikt voor geblondeerd en gekleurd haar dat beschadigd is na de behandeling.

Alle producten tegen beschadigd haar bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment aan producten om beschadigd haar te herstellen? Bekijk dan zeker onze categorie met verzorging voor beschadigd haar /haar/verzorging-op-haartype/verzorging-voor-beschadigd-haar. Hier vind je verschillende producten zodat je voor iedere vorm van haarschade een passende oplossing kan vinden. Kom je er niet uit of heb je vragen over producten voor beschadigd haar? Contacteer dan gerust ons BeautyCare team, zij helpen je graag bij al je vragen! Je kunt ze bereiken via [email protected] of op werkdagen telefonisch via +31 13 530 2010.

BETTY VAN DEN DRIESSCHE
Jul 27, 2021 16:48
Super producten heel blij mee

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje