Hoe werkt haargroei?

Om beter te begrijpen hoe het haar werkt verdelen we het haar op in verschillende delen:

  1. De cuticle is de buitenste laag, deze beschermt de haarschacht en is bedekt met talg. Hierdoor krijgt het haar een natuurlijke glans
  2. De cortex zorgt voor sterkte, elasticiteit en textuur
  3. De haarzakjes zijn een onderdeel van de huid waaruit het haar groeit
  4. Talgklieren produceren talg die de cuticles coaten
  5. Melanin is het pigment in de cortex, dit geeft het haar haar kleur

Hoe groeit het haar: 

De meeste mensen hebben ongeveer 100.000 haren op hun hoofd. Normaal gezien groeit het haar ongeveer 1 - 1,5 cm per maand. Het haar groeit in drie fases:

  • Anagen - De groeifase duurt ongeveer 3 tot 7 jaar
  • Catagen - De rustfase duurt ongeveer 2-4 weken
  • Telogen - De afstootfase duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. Dit afstoten is een natuurlijk proces dat oude haartjes door nieuwe haartjes vervangt. Het is normaal om ongeveer 50 tot 80 haren per dag te verliezen.

Als je je ooit het afgevraagd waarom het haar maar een bepaalde lengte groeit, dan komt dit door de haargroeifases. Jouw haargroeifases zijn bepaald door jouw DNA en kunnen dus niet veranderen.

Voedingssupplementen kunnen helaas niks aan de haargroeifases doen, maar kunnen er wel voor zorgen dat het haar er weer mooi uitziet. Helaas herstellen niet alleen voedingssupplementen het haar en is het belangrijk om de juiste te kiezen. Hairfinity Hair Vitamins herstellen het haar en gaan haarbreuk tegen. Dit omdat de vitamines de juiste voedende ingrediënten bevatten en het haar van binnenuit voeden.


Product wordt toegevoegd aan shoppingbag