How-to: In 10 stappen langer haar

Stap 1: Gebruik een zachte en vriendelijke shampoo

Vele normale shampoos bevatten slechte sulfaten die het haar te diep reinigen. Wat ervoor zorgt dat het haar droogt wordt en uiteindelijk breekt.

Slechte sulfaten:

 • Ammonium Laureth Sulfate
 • Ammonium Lauryl Sulfate
 • TEA Laureth Sulfate
 • TEA Lauryl Sulfate
 • Sodium Lauryl Sulfate

Deze type shampoos dienen alleen als een intense reiniging gebruikt te worden. Die zorgt er namelijk voor dat er overdadig vuil of resten van extensions verwijdert worden. Dit is echter niet nodig voor gezond haar. Gebruik daarom ook nooit deze soort shampoos voor de dagelijkse routine.

Goede sulfaten:

 • Polyoxethylene Fatty Alcohols
 • PEG 80
 • Sorbitan Laurate
 • Decyl Polyglucose
 • Cocamidoprpyl Betaine
 • Sodium Myreth Sulfate
 • Sodium Laureth Sulfate

Stap 2: Gebruik proteïne treatments om het haar te herstellen en versterken

Deze treatments herstellen de structuur van het haar waardoor het haar weer sterker wordt en gaat haarbreuk tegen. Hierbij is een gezond dieet extra belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam genoeg eiwitten opneemt.

Stap 3: Gebruik vocht toevoegende treatments

Verhoogt de elasticiteit en soepelheid van het haar, waardoor het haar minder breekbaar wordt. Hierbij is het belangrijk om genoeg water te drinken zodat het lichaam gehydrateerd blijft en het haar niet droog wordt.

Stap 4: Gebruik water en olie-based moisturizers op de juiste manier

Door het gebruik van verschillende moisturizers kan het haar droog worden.  Olie en andere moisturizing producten bevatten petrolatum, lanolin en minerale oliën die het haar niet volledig van vocht voorzien. Ze verzegelen namelijk het haar waardoor er juist geen vocht meer in het haar kan en het dus ook niet wordt gehydrateerd. Gebruik dus altijd de juiste producten om ervoor te zorgen dat het haar gehydrateerd blijft.

Stap 5: Gebruik haarvitamines om de natuurlijke groeifase te verlengen

Het haar groeit gemiddeld 1/1,5 cm per maand en heeft verschillende voedingsstoffen nodig zoals biotine om ervoor te zorgen dat het haar groeit. Hairfinity Hair Vitamines bevat deze ingrediënten en zorgt ervoor dat het haar langer groeit.

Stap 6: Gebruik een grove kam

Stap 7: Gebruik een satijnen sjaal of satijnen kussensloop voor het slapen

Katoen sjaals en kussenslopen kunnen de broodnodige vocht uit het haar absorberen. Satijn niet. Het laat je haar vocht vast te houden, terwijl het beschermt tegen wrijving en beschadiging.

Stap 8: Beperk het stylen met hitte tools

Het haar stylen met hitte tools kan het haar beschadigen zeker bij frequent gebruikt.  Je rekt namelijk tijdelijk het haar uit waardoor de structuur wordt aangetast en het haar minder elastisch wordt. Wanneer je het haar toch meerdere keren per week wilt stylen is het belangrijk om een goede hitte beschermer te gebruiken die het haar beschermt.

Stap 9: Bescherm het haar

Bescherm het haar door verschillende haarstijlen te gebruiken die het haar beschermen. Denk hierbij aan een donut of andere haarstijlen waarbij de uiteinden van het haar beschermt worden.

Stap 10: Neutraliseert het haar na gebruik van chemische relaxers

Door het haar te neutraliseren na gebruik van relaxers in de invloed op het haar minder en wordt het haar minder beschadigd. Belangrijk is altijd om eerst met water te wassen en daarna minste 3 keer met een goede neutraliserende shampoo.

Om ervoor te zorgen dat het haar lang en mooi blijft groeien moeten de volgende stappen ondernomen worden:

Ga haarbreuk tegen!
Volg de verschillende stappen in Het geheim voor mooi haar, en ga haarbreuk tegen terwijl het haar langzaam doorgroeit.

Versterkt het groeiproces
Gebruik haarvitamines met MSM, deze versterken namelijk het natuurlijke groeiproces. Hierdoor krijg je langer en gezonder haar.

Ga na waar het probleem ligt
Zoek aan door middel van verschillende producten waar het probleem ligt. Zorg bijvoorbeeld een specifieke shampoo ervoor dat er meer haar uitvalt? Test dan verschillende shampoos voor een optimaal resultaat.

Verzorgingsproducten die de haargroei stimuleren.

Om de haargroei nog meer te stimuleren heeft Johnbeerens.com een groot assortiment aan shampoos, conditioners haarserums en haarvitamines die de haargroei stimuleren. 


Product wordt toegevoegd aan shoppingbag