Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

11 Jan. 2022

Is jouw haar toe aan wat extra aandacht? 6 tips om je haar te herstellen en te verzorgen!

Soms heb je van die momenten dat je naar je haar kijkt en denkt, pff.. Het oogt futloos, droog en zelfs beschadigd, maar wat doe je eraan?! Dit gevoel kan door verschillende oorzaken komen, zoals bijvoorbeeld het seizoen. In de winter wordt je haar namelijk al sneller pluizig, statisch en onhandelbaar. Tot nu toe hebben we ook een behoorlijk gekke winter gehad met temperaturen wisselend van onder 0 tot boven 10! Het is tijd om die lokken wat extra aandacht te geven! In deze blog vertel ik hoe je je haar kunt herstellen en verzorgen, inclusief tips en de fijnste producten.

Deel dit artikel:

Is jouw haar toe aan wat extra aandacht? Lees hier onze 6 tips om jouw haar te herstellen en te verzorgen!

Oorzaken van droog en beschadigd haar

Merk jij dat je haar wat futloos en droog is de laatste tijd? Droog en beschadigd haar kan door veel verschillende oorzaken komen. Hele normale (dagelijkse) dingen kunnen er voor zorgen dat jouw haar droog en beschadigd wordt. Normale dingen zoals, regelmatig je haar kleuren, bleken, steilen, föhnen enzovoort kunnen ervoor zorgen dat je haar flink wat schade oploopt. Als gevolg hiervan breken je haarpunten sneller af, omdat deze droger zijn dan de rest van je haar. Ook de manier waarop je je haar kamt, of afdroogt na het douchen kan tot haarbeschadiging leiden. No worries, later ga ik je vertellen hoe je dit op de juiste manier kunt doen!

Zoals eerder aangegeven kan ook het seizoen invloed hebben op de toestand van je haar. In de winter is het vochtgehalte over het algemeen lager, dus zo ook automatisch in je haar. Dat resulteert in statisch en pluizig haar. Door het gebruiken van de juiste producten, kan je dit tegen gaan!

Droge en gespleten haarpunten kunnen ook veroorzaakt worden als je je kappersbezoekje telkens te lang uitstelt. Wat vaak wordt gedacht door dames die hun haar willen laten groeien, is zo lang mogelijk niet naar de kapper gaan. Vaak werkt dit juist averechts. Juist als je je haar lang wilt laten groeien, is het aan te raden toch regelmatig naar de kapper te gaan om de puntjes bij te werken. Zo groeit je haar gezond aan, en zit je niet na een tijdje met droge gespleten puntjes. Er is niet een specifieke richtlijn voor om de hoeveel tijd je het beste naar de kapper kunt gaan, dat ligt heel erg aan je haartype.

Zo is het advies om bij lang haar eens in de drie maanden naar de kapper te gaan. Het advies bij onbewerkt haar, haar dat gezond en niet geverfd is, om de 12 weken naar de kapper te gaan, en bij haar wat vaak gestijld wordt met stylingtools om de 8 weken. Krullen zijn ook weer een heel ander verhaal, want daarbij hangt het heel erg af van het type krul. Hierbij ligt het advies tussen de 8 en de 12 weken.

Met onderstaande tips helpen we jou om je droge en beschadigde haar weer te herstellen en te verzorgen.

6 Tips om je haar te herstellen en te verzorgen

Borstel je haar op de juiste manier!

We doen het volgens mij allemaal zonder er überhaupt nog over na te denken, ons haar borstelen. Toch is het een hele belangrijke stap, die ervoor zorgt dat ons haar verzorgd blijft. Alleen is het niet goed om je haar heel ‘hard’ te borstelen, omdat je dan letterlijk je haar kapot trekt. De juiste methode is om in de punten van je haar te beginnen, en zo rustig steeds dichter naar je hoofdhuid gaat om goed alle klitten eruit te krijgen zonder dat je je haar beschadigd. Is jouw haar gevoelig voor klitten, en kost het veel moeite om die eruit te krijgen? Dan is het zeker aan te raden een zogenaamde antiklitspray te gebruiken. Eentje die ontzettend fijn is, en het haar ook nog is verzorgd door de macadamia-olie die het product bevat, is de weDo Detangling Spray. Deze spray maakt het makkelijker om het haar te borstelen en maakt het haar handelbaar. Zo kun je door rustig je haar te borstelen, toch alle klitten verwijderen! Daarnaast is het gebruik van een goede borstel ook essentieel. Niet iedere haarborstel is namelijk goed voor je haar. Een goede haarborstel die de haarstructuur respecteert, zorgt ervoor dat de haarschubben, die dakpansgewijs de buitenste laag van je lokken vormen, mooi platliggen met als gevolg dat ze mooi glad en glanzend zijn. De borstels van onder andere Tangle Teezer en The Knot Dr. zijn goed voor je haar en komen in verschillende soorten en maten. Daarom zijn ze ook geschikt voor alle haartypes.

 

Was je haar minder vaak!

Een tip die voor vele onder ons makkelijker lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Het liefst heeft iedereen volgens mij dagelijks net gewassen haar wat heerlijk ruikt en schoon aanvoelt. Helaas is dit niet goed voor je haar zelf, omdat shampoo je haarschubben opent waardoor ze sneller beschadigen. Door conditioner na shampoo te gebruiken worden de haarschubben wel weer gesloten, maar shampoo verwijdert ook talg in het haar. Talg is juist nodig om de haarschubben gezond te houden en te bedekken. Je haarconditie zal dus echt verbeteren wanneer je je haar minder wast. Natuurlijk zullen er dan momenten zijn, dat je even letterlijk met je handen in het haar zit, omdat het vettig oogt en je niet weet wat je er mee aan moet. Op dat moment is droogshampoo je beste vriend. Gebruik het niet té vaak, maar om net wat langer met ongewassen haar door het leven te gaan, is het perfect. Hiervoor raad ik de Waterclouds Dry Clean Hairspray aan. Deze droogshampoo frist je haar op tussen de wasbeurten door en geeft een langdurige fixatie en volume.

Je gewassen haar droog wrijven met een t-shirt!

Ik betrap mezelf er nog vaak op, ik was mijn haar en droog het vervolgens grondig af met mijn handdoek. Ik ga op zijn kop hangen en laat de handdoek er echt even door heen gaan om al het overtollige water te verwijderen, en draai vervolgens de handdoek om mijn haar heen. Dit is dus echt een no go. Door de ruwe stof van de handdoek, beschadig je je haar hier ontzettend mee. Wat beter is om als het ware met je handen eerst je haren droog te ‘persen’, en daarna te drogen met een katoenen t-shirt of een microvezel handdoek. Deze producten zijn veel milder voor je haar, en zorgen ervoor dat je haar niet beschadigd.

Verzorg je haar met hydraterend en herstellend haarmasker

Haarmaskers zijn echte lifesavers als je je haarconditie wilt verbeteren. Een haarmasker heeft een intensieve en sterk verzorgende werking. Er zijn veel verschillende soorten haarmaskers die aansluiten bij je haar. Heb je bijvoorbeeld geblondeerd haar, dan zou je kunnen kiezen voor een masker speciaal voor geblondeerd haar. Zijn je punten extreem droog, kies dan een hydraterend masker en masseer die goed in, in de punten van je haar. Een masker heeft altijd wat langer de tijd nodig om in te trekken, in tegen stelling tot een conditioner. Een maskertje biedt dus ook de gelegenheid om eventjes wat me-time te hebben.

alle haarmaskers 

Gebruik de juiste producten om jouw haar te beschermen

De juiste producten gebruiken, wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoeld. Om beschadigd haar te herstellen is het gebruik van hittebeschermers en voedende oliën een must. Om echt even een ‘’hair-detox’’ te doen zou je ervoor kunnen kiezen eventjes geen hittetools te gebruiken. Wil je toch nog steeds je haar föhnen en stijlen, gebruik dan de juiste hittebeschermers zodat de hittetools niet nog meer beschadiging aan het haar geven. Daarnaast hebben de meeste hittebeschermers vaak een multifunctionele werking, omdat deze ingrediënten bevatten die het haar intens voeden en herstellen.

Zorg goed voor je lichaam

Een van de belangrijkste tips is toch ook wel om goed voor je lichaam te zorgen, van binnen en van buiten. Door de juiste shampoo, conditioner en verzorgingsproducten te gebruiken wordt je haar goed verzorgd aan de buitenkant. Maar net zoals je huid, heeft je haar ook vocht van binnenuit nodig. Een oorzaak van droog haar kan namelijk ook een drastisch dieet, onvolwaardige voeding of een tekort aan vocht zijn. Zorg dus voor een gezonde en gevarieerd eetpatroon, en drink dagelijks 1,5 tot wel 2 liter water. Geef je lichaam ook voldoende ontspanning en nachtrust. Deze tip is de basis van een gezond lichaam, dus ook voor je gezonde lokken!

Musthaves om droog en beschadigd haar te herstellen

Als aanvulling op bovenstaande tips, zijn er ook ontzettend veel producten die je echt in huis moet hebben als jij je haar wilt herstellen.

Olaplex Repair Set

De producten van Olaplex zijn er om het haar intens te herstellen en te verzorgen, waardoor je haar er na gebruik meteen gezonder en stralender uitziet. Deze Repair set is er speciaal voor als je je haar net even wat extra aandacht en verwennerij wilt geven, zodat het er weer prachtig uit gaat zien.

De Olaplex 3 gebruik je door eerst je haar nat te maken, niet te wassen, en vervolgens op handdoek droog haar dit product aan te brengen. De Olaplex 3 moet ongeveer 15 minuutjes intrekken. Daarna spoel je het product uit door je haar te wassen. Dan is het de beurt aan de Olaplex 8. Deze breng je aan op gewassen vochtig haar, in de lengtes en in de punten van het haar. Vervolgens laat je deze 10 minuutjes intrekken. Het ideale moment om, als je een bad hebt, even lekker in bad te gaan liggen, je lichaam lekker scrubben, een maskertje op te doen. Allerlei bezigheden die je kunt doen terwijl het maskertje goed in je haar trekt. Na 10 minuutjes spoel je het maskertje uit en is jouw haar weer super shiny!

Kérastase Blond Absolu Mask

Wordt jouw haar regelmatig geblondeerd, of heb je highlights in je haar? Het is niet gek dat je haar hier dan ontzettend droog van wordt omdat dit ontzettend intensieve behandelingen zijn. Daarom hierbij ook minstens zo belangrijk om te gaan voor producten die jouw haar intensief verzorgen. Zo herstel jij je haar van het blonderen bij de kapper, en bereid je het voor op een volgend bezoek.

De Blond Absolu lijn van Kérastase is in dit geval echt een musthave. De lijn bevat verschillende producten zoals shampoo, conditioner, haarserum maar ook een haarmasker. Dit masker is een intens hydraterend masker voor zeer beschadigd, ontkleurd haar. Het masker bevat Edelweiss Olie, deze olie verbetert de elasticiteit van het haar en zorgt voor veerkracht en glans. Na gebruik is het haar direct gezonder, en de haarkleur helderder. So, why wait?

CHI Luxery Revitalizing Masque

Dit masker is er speciaal voor droog en beschadigd haar, en na gebruik zal het haar weer glanzen en is de haarconditie meer herstelt. Daarnaast beschermt het masker ook tegen invloeden van buitenaf. Na het wassen van je haar breng je dit masker aan, en laat je ongeveer 10 minuutjes intrekken. Vaak is het, hoe langer je het masker de tijd geeft om in te trekken, hoe beter het resultaat en hoe langer je er plezier van hebt. De CHI Luxery lijn heeft meerdere fijne producten die het haar herstellen.

alle haarolie

Producten die jouw haar herstellen en beschermen bij JohnBeerens.com

Bij JohnBeerens.com shop je de beste producten die jouw haar herstellen en beschermen, wat de oorzaak ook is! Neem een kijkje bij onze haarmaskers, haarserums of oliën. Heb je vragen over de producten van JohnBeerens.com, stel ze dan gerust in de comments! Wij helpen je graag verder.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje