Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

31 Jan. 2021

Je haar grijs verven. Zo doe je dat!

Voor prachtige, zilvergrijze lokken hoef je niet eens naar de kapper. In tijden van corona is dat natuurlijk ideaal! Wanneer je gebruik maakt van de juiste producten kun je ook zelf die prachtige grijze look bereiken. Net zoals bij andere kleuringen is het hierbij erg belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan en te kiezen voor de juiste producten. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij alles wat jij moet weten over het grijs verven van je haar op een rijtje gezet.

Deel dit artikel:

Alles over je haar grijs verven! 

Zowel op Instagram als in het dagelijks leven kun je er niet meer omheen: jongeren en volwassenen die hun haar grijs verven. Het is dan ook een echte trend.

In tijden van corona is een kappersbezoek niet meer zo vanzelfsprekend. Het is dan ook logisch dat vele van ons geneigd zijn zelf de handen in het haar te zetten. Natuurlijk moet dit erg zorgvuldig gebeuren om een optimaal resultaat te creëren. Om jou hierbij te helpen, hebben wij van JohnBeerens.com alle nodige informatie en tips op een rijtje gezet!

Intens grijze lokken in 3 stappen

Stap 1. Ontkleuren

Het ontkleuren van je haar is per haarkleur verschillend. Bij het ontkleuren van je haar is het erg belangrijk dat je je haar een aantal maanden niet geverfd en ontkleurd hebt. Eerdere ontkleuringen zijn namelijk erg schadelijk voor je haar.
Door het ontkleuren wordt het haar geel. Schrik hier niet van! Dit wordt later door de paarse tinten in de verf rechtgetrokken.

Stap 2. Verven maar!

Voordat je begint aan het verven van je haar, is het belangrijk om de instructies op de verpakking goed door te lezen. Wanneer je dit gedaan hebt, kan het verven beginnen! Volg alle stappen op en ga nauwkeurig te werk voor het mooiste resultaat.

Afhankelijk van de door jou gekozen haarverf, breng je enkele lagen verf aan op jouw ontkleurde lokken. Laat de verf zo lang intrekken als staat aangegeven op de gebruiksaanwijzing en spoel het daarna goed uit. Voor en optimaal resultaat kun je je lokken gelijk wassen met shampoo en conditioner. Zo worden de haarschubben gesloten wat zorgt voor een mooie glans.

Stap 3. Verzorg jouw grijze lokken

Zoals bij iedere (geverfde) haarkleur, kan de kleur vervagen of veranderen na een aantal keer wassen. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een intense, verzorgde kleur is het essentieel je geverfde lokken goed te verzorgen en onderhouden. Zo doet een goede zilvershampoo wonderen voor de kleur, en zorgt de juiste conditioner voor glad en glanzend haar. Bij JohnBeerens.com vind je speciale zilvershampoos voor grijs en zilvergrijs haar, deze verhelderen en neutraliseren de haarkleur. Ook zijn er bijpassende conditioners voor grijs haar om het haar extra verzorging en neutralisatie te bieden. 

Hoe kun je grijs haar het beste onderhouden?

Zoals met iedere andere kleuring, vergt zilverkleurig haar veel aandacht en verzorging. Je bent dan ook meer tijd kwijt aan de verzorging van jouw grijze lokken, dan aan het verven zelf. Wanneer je weinig tot geen aandacht besteedt aan de verzorging van jouw geverfde haar, zul je merken dat de kleur al snel dof oogt. De intensiteit van de kleur wordt minder en je haar kan erg droog worden. Ook kan de haarkleur oxideren waardoor het haar een warme, gele gloed krijgt. Dit willen we natuurlijk niet! Om dit te voorkomen hebben wij een aantal producten voor je op een rijtje gezet die jou helpen jouw glanzende, grijze coupe te behouden.

Zilvershampoo

Voor het onderhouden van blond, licht of grijs haar is een goede zilvershampoo een must-have. Geblondeerd of geverfd haar kan al snel oranje of gele tinten laten zien. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De juiste zilvershampoo kan jou van deze ongewenste kleurtonen af helpen en het haar daarbij versterken en verzorgen.

Een erg geschikte keuze voor het neutraliseren van ongewenste tinten is de Waterclouds Violet Silver Shampoo. Deze zilvershampoo beschikt over violette pigmenten die de ongewenste gele tinten, in zowel blond als grijs haar, neutraliseert. Bovendien is deze shampoo verrijkt met Sea Lavender en Provitamine B5 waardoor het haar wordt gekalmeerd en wordt beschermd tegen uitdroging.

Conditioner

Een glanzende, gezonde bos haar krijg je jammer genoeg niet vanzelf. Het gebruiken van een conditioner is hierbij een essentiële stap. Door het kleuren van je haar kan het haar flink uitdrogen. Conditioner voedt het haar door de nodige voedingsstoffen weer aan te vullen en de vochtbalans te herstellen. Om het resultaat van de zilvershampoo te versterken, is de Waterclouds Violet Silver Conditioner een perfecte aanvulling op jouw haarroutine. Dit is een voedende conditioner die gele reflecties op blond en grijs haar neutraliseert. Ook zorgt deze conditioner voor makkelijker behandelbaar haar en gladheid. In combinatie met de Waterclouds Silver Shampoo voorziet deze conditioner jou van een koelere uitstraling en glanzende, grijze lokken zonder ongewenste tinten. Kortom: deze combinatie is onmisbaar in jouw haarroutine!

Alles voor grijs haar bij JohnBeerens.com

Bij JohnBeerens.com kun je terecht voor alle producten om je haar grijs te verven. Ook bieden we een breed assortiment aan verzorgingsproducten om je grijze of asblonde lokken optimaal te verzorgen. Wil je graag persoonlijk advies over welke (ont)kleuringsproducten geschikt zijn voor jouw haartype? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze BeautyCare. Zij helpen je bij al je vragen over haarkleuring en verzorging. Je kunt ze bereiken via [email protected] of op werkdagen telefonisch via +31 13 530 2010.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje