Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

20 Jan. 2022

Je pluizige, statische haar temmen in de winter? Zo doe je dat!

Herken je dat vervelende gevoel dat je haar veranderd in een statische en pluizige bedoeling zodra er een beetje kou tevoorschijnkomt? Geen zorgen, wij herkennen dat gevoel ook! In deze blog vertellen we je precies hoe je jouw statische pluizige haar kan temmen in de winter. 

 

Deel dit artikel:

Je pluizige, statische haar temmen in de winter? Zo doe je dat?

Herken je dat? Je haar is 1 grote suikerspin zodra er maar een klein beetje kou tevoorschijn komt! Geen zorgen, we got you! In deze blog vertellen we je precies hoe je jouw statische pluizige haar kan temmen in de winter.

Statisch en pluizig haar, hoe kom je er vanaf?

Precies, hoe kom je er nou daadwerkelijk vanaf? We zijn soms geneigd om een aantal grote stappen vooruit te denken en we beginnen meteen met het eindproduct zoals een lekkere bus haarlak, maar werkt dit nou eigenlijk wel? Het antwoord is ja en nee..

Om pluizig en statisch haar te verminderen moeten we beginnen bij het begin: haarverzorging!

Hier begint het namelijk allemaal mee! Pluizig en statisch haar is haar wat vocht en hydratatie mist, dus een overstap in de winter naar een vocht inbrengend haarmasker kan al wonderen doen! Dat betekent niet dat een goede haarspray dus niet helpt (alle kleine beetjes helpen) maar hierover zo meteen meer.

Is je haar alleen statisch in de winter?

Ik hoor je al denken... maar vocht te kort dat komt toch ook voor in de zomer maanden? Jazeker, alleen ontstaat statisch haar door veel meer factoren waardoor het vaker in de winter voorkomt dan in de zomer.

Denk bijvoorbeeld aan de droge (vries) lucht buiten en dat we de knop van de verwarming lekker een aantal standen hoger draaien in huis. Zodra je dan een borstel door je haren haalt of je trui over je hoofd trekt staat je haar recht overeind en kan het zelfs een beetje knetteren!

En ja hoor statisch haar! Je verandert in een kleine Einstein

Hoe gaat haarverzorging helpen bij statisch en pluizig haar?

Kill it with LOVE! We weten dat we soms liever iets minder tijd besteden aan onze haarverzorging maar… wil je echt van de Einstein look afkomen dan moet je dit weten:

 Gezonde haren zijn blije haren. Ze hebben een mooie gesloten schubbenlaag. Het vochtgehalte van onze haren is dan ook in een goede staat. Gezond haar wordt dus ook een stuk minder snel statisch, omdat deze lichtjes positief geladen zijn zoals we dat noemen. Door het gebruik van onze geliefde stijltang, krultang, invloeden van buitenaf en een slechte verzorging kan het haar beschadigen en uitdrogen. Hierdoor is het gevoeliger voor statische elektriciteit. Onze haren krijgen hierdoor een negatieve lading en stoten elkaar af. Dit resulteert dan in een statische en ontplofte look.

Do’s en Don’ts bij statisch haar

Maar wat kan je nu het beste wel en niet doen bij statisch haar? Lees hieronder onze do’s en don’ts.

Do’s statisch haar

  • Hydraterend masker/conditioner zoals de Sebastian Hydre shampoo en Hydre masker. Deze geven intense hydratatie, voeding en glans!
  • Styling producten met een hydraterende werking (crèmes). Onze favoriet de Sebastian Potion 9, deze leave-in styling treatment herstelt de natuurlijke conditie van het haar, beschermt en maakt haar handelbaarder.
  • Haarspray op de borstel sprayen i.p.v. direct op het haar en vervolgens het haar borstelen
  • Een houten borstel
  • Producten met zo min mogelijk alcohol
  • Eerst aankleden, dan pas je haar stylen

Twijfel je of je de goede producten in huis hebt? Dit zijn onze favorieten tegen statisch en pluizig haar.

Sebastian Hydre Shampoo
Sebastian Hydre Conditioner
Sebastian Hydre Treatment Haarmasker
Sebastian Hydre Potion 9 Leave-in 

Don’ts statisch haar

  • Borstel je haar niet te vaak als het niet nodig is. Dit zorgt voor alleen maar meer statische elektriciteit.
  • Polyester sjaals dragen. Dit is vragen om problemen, omdat je hiermee constant langs je haar wrijft.
  • Droge lucht in huis. Hang of zet een bakje water bij de verwarming om de luchtvochtigheid op pijl te houden.
  • Spray je haar niet strak vast met sterke haarspray. Hierdoor gaat het plakken, klitten en moet je het juist alleen maar meer borstelen.

De producten van Sebastian bestellen bij JohnBeerens.com?

Heb jij last van statisch en pluizend haar en ben je opzoek naar een oplossing. De producten van Sebastian helpen jouw haar de winter door en zorgen ervoor dat je haar genoeg gehydrateert is. Bestel snel en veilig de producten van Sebastian op JohnBeerens.com

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje