07 Mei. 2020

John Beerens strijdt tegen eenzaamheid bij ouderen. Help je mee?

Een 85-jarige oma die bij het raam zit met haar kopje koffie en toekijkt hoe een echtpaar hand in hand voorbij loopt of hoe een gezinnetje gezellig geniet van een wandeling in de zon. Zij mag niet naar buiten. Afstand is haar enige beschermingsmiddel tegen een coronabesmetting. Daarnaast zijn haar vriendinnen en haar man overleden. Kinderen wonen te ver om regelmatig langs te komen. Dus moet ze vaak zonder contact met de buitenwereld haar dagen uitzitten. Zo ziet het leven van veel bejaarden in Nederland er helaas uit. Door de coronacrisis is eenzaamheid bij ouderen alleen maar meer geworden. Wij dragen graag ons steentje bij in deze gekke tijd, om zo de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Lees in deze blog hoe jij op een leuke manier eenzame ouderen kunt helpen!

Deel dit artikel:

Verzorg je haar en draag een steentje bij aan eenzame ouderen

Het coronavirus treft vooral de kwetsbare ouderen. Niet alleen wat gezondheid betreft, maar ook op sociaal emotioneel gebied. Deze kwetsbare doelgroep is nu meer dan ooit vatbaar voor eenzaamheid. Beauty webshop JohnBeerens.com wil haar steentje bijdragen in deze vooral voor ouderen roerige corona tijden. In de periode 1 mei tot en met 15 juni gaat er automatisch 1 euro van de omzet per verkocht haarproduct van de merken L’Alga, SachaJuan en Waterclouds naar het Nationaal Ouderenfonds, om zo de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan!

Waarom steunt JohnBeerens.com het Nationaal Ouderenfonds?

Elk jaar werken we samen met een goed doel, omdat wij het als succesvol bedrijf ook belangrijk vinden om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij waar dit nodig en mogelijk is. Vorig jaar lag de focus op het goede doel Haarwensen. Haarwensen biedt kosteloos haarwerken aan kinderen die wegens ziekte of een medische ingreep te maken hebben met haaruitval. Met onze bijdrage konden we kindjes die met haaruitval te maken hebben gelukkig maken met haarwerkjes. Dit jaar leggen we de focus op onze kwetsbare ouderen die nu een moeilijke periode doormaken, omdat de meesten geen/beperkt bezoek ontvangen.

Nationaal Ouderenfonds

Dit jaar kiezen we voor een actie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds waar BN’er Gordon ambassadeur van is. We kunnen er niet omheen. Kwetsbare ouderen zijn het hardst getroffen door het coronavirus. Een virus dat momenteel ons leven zo beïnvloedt. Los van de coronacrisis is het al een kwetsbare doelgroep als we het hebben over eenzaamheid. Nu met de strenge maatregelen rondom kwetsbare ouderen, is dit alleen maar erger geworden. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Een grote uitdaging in tijden waar afstand het belangrijkste beschermingsmiddel is voor kwetsbare ouderen! “Het zal maar je moeder of vader zijn die zich zo eenzaam voelt”, zegt eigenaar van JohnBeerens.com John Beerens. “Het idee alleen van een eennzame oma of opa bij het raam, die niemand heeft om koffie mee te drinken of om gewoon een beetje te kletsen, vind ik heel verdrietig. Wij hopen dat we met deze actie veel ouderen kunnen helpen om aan leuk (telefonisch)gezelschap te komen”, vertelt Beerens.

JohnBeerens.com steunt project Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds verbindt mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken. Eén van hun actuele projecten is de Zilverlijn. De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Vrijwilligers bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar behoefte aan is. We spraken medewerker Daan Krijger en hij laat weten dat de projectsponsoren voor dit project namelijk weg zijn gevallen. Dit betekent dat Het Nationaal Ouderenfonds het project Zilverlijn met zogeheten ongeoormerkt geld moet financieren. Echter is het nooit zeker hoeveel er binnen komt op deze manier. “Juist nu, met de opschaling van de dienst vanwege het coronavirus, hebben we specifiek geld nodig voor de Zilverlijn. Dus een gerichte donatie aan dit project is erg welkom”, aldus Krijger.

Hoe kun jij eenzame ouderen steunen?

Na het één en ander te bespreken met Krijger kwamen we tot het leuke idee om de drie favoriete merken van ons te koppelen aan Het Nationaal Ouderenfonds. Het gaat om de merken L’Alga, Sachajuan en het Zweedse merk Waterclouds. Als je toe bent aan nieuwe haarverzorging of gewoon je haar een boost wil geven aan voeding, kun je één van deze merken kiezen. Zo doneer je per product (van de betreffende merken) 1 euro aan de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen.

Waarom L’Alga voor je haar?

Met de nieuwe formule van L’Alga: L’Alga Ocean Technology, weet het bijzondere algenmerk beschadigd haar te voorkomen en zo nodig ook te herstellen. De combinatie van de 5 algensoorten (Bio-Extender, Oligogeline, Bio-Restorer, Alariane en Bio-Energie) die ze gebruiken, zorgen ervoor dat het haar weer haar vocht, zachtheid, glans, flexibiliteit, glans en vitaliteit terugkrijgt. Het merk wordt niet voor niets in de haarbeauty wereld als evolutionaire gezien! Lees in onze blog over algen alles over het effect op je haar.

Waarom SachaJuan voor je haar?

In de haarproducten van SachaJuan komen algen prominent naar voren. Het merk gebruikt extracten uit twee koud water algen: rhodophycea en chondrus crispus. Deze algensoorten worden op natuurlijke wijze in de oceaan geoogst. Lees in onze blog over SachJuan alles over dit wondermerk. Voor elk haartype heeft SachaJuan een product. Onze klanten zijn vooral lovend over de SachaJuan Over Night Hair Repair. Breng deze aan voordat je je beauty sleep gaat doen en wordt wakker met stralend en gezond haar. Bovendien is het design van dit Zweedse merk mooi en minimalistisch. Een echte eyecatcher voor de badkamer!

Waarom Waterclouds voor je haar?

Het uitgebreide assortiment shampoos en conditioners van Waterclouds heeft voor elk haartype een passend product. Voor beschadigd haar is er de Waterclouds Repair-lijn, verrijkt met macadamia olie en cloudberry olie. Deze ingrediënten hydrateren het haar en geven het een prachtige glans. Voor fijn en slap haar is er de Waterclouds Volume-lijn die zorgt voor een volume boost. De Waterclouds Color Care lijn is speciaal afgestemd op gekleurd haar met producten die het haar voeden en het gekleurde haar beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Waterclouds The Dude is een mannenlijn, met alles wat de man nodig heeft op gebied van haarstyling en verzorging. De Waterclouds Relieve serie helpt om een hoofdhuid met problemen, zoals een geïrriteerde hoofdhuid of roos, weer in balans te brengen. Voor extra verzorging van het haar heeft Waterclouds verschillende haarmaskers en een serum in het assortiment. Zoals de Repair Hairbutter, dit is een intensief haarmasker voor extreem droog en beschadigd haar. De hairbutter herstelt het haar, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt. En mijn eigen favorite is de: Waterclouds Repair Argan Oil Haarserum.

Steun eenzame ouderen!

Haarverzorging kopen bij Johnbeerens.com?

Een goede haarverzorging zorgt voor gezond en stralend haar. Wil jij je haren een boost geven met de kracht van algen? Ga dan voor de merken L’AlgaSachaJuan en Waterclouds. Is je haar zwaar beschadigd en droog, kies dan bijvoorbeeld voor de heerlijke repairlijn van het Zweedse merk Waterclouds. Waterclouds heeft ook een fantastische argan repair treatment voor het haar. Echt een musthave als je beschadigd of droog haar hebt! Ben je benieuwd welk merk bij jou haar past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers.

Steun jij onze kwetsbare ouderen?

Door L’Alga, SacahaJuan of Waterclouds te bestellen, steun je Het Nationaal Ouderenfonds automatisch met één euro (met uitzondering van L’Alga sachets (15 ml) en Waterclouds (70 ml) en deze actie is niet geldig met andere kortingsacties). Geef je haar de boost die het zo nodig heeft in deze gekke tijden en steun tegelijkertijd de eenzame ouderen!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje