29 Mrt. 2019

John Beerens steunt stichting Haarwensen! Doe jij ook mee?

Kun je je voorstellen hoe het is om als 14-jarige meid zonder haar door het leven te gaan? En dit terwijl de meeste dames om je heen wel haar hebben en van alles doen met hun lokken. Dit is verschrikkelijk en kan veel onzekerheid veroorzaken. Vicky en Faye geven ons een kijkje in hun leven. Ook vertellen ze waarom je Haarwensen moet steunen tijdens de verhuizingsactie van JohnBeerens.com die op 1 april start.

Deel dit artikel:

Stockphoto

Alopecia

Per jaar verliezen ongeveer 500 kankerpatiëntjes hun haar. Ook door de ziekte alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep hebben veel kinderen te maken met haaruitval. De twee jonge dames die wij spreken, hebben alopecia. Er bestaan verschillende vormen van alopecia. De ene vorm veroorzaakt op een aantal plekken haaruitval en de andere vorm complete haaruitval van al het haar op het lichaam. Omdat het proces van haarverlies (alopecia) voor iedereen anders verloopt, blijft het zeer complex. Maar één ding is zeker. Het feit dat kinderen in Nederland dankzij Stichting Haarwensen, toch met een mooie haarbos kunnen paraderen, is hartverwarmend!

Het verhaal van Faye

De 15 jarige Faye is één van de jonge dames die aan de ziekte alopecia lijdt. Het begon allemaal toen ze 9 jaar oud was. Er verschenen uit het niets kalen plekken op haar hoofd. Dit ontwikkelde zich tot complete haaruitval. En uiteindelijk kreeg ze na wat onderzoek te horen dat ze alopecia heeft. Je kunt je voorstellen dat het niet hebben van haar rond deze leeftijd best wel impact op je kan hebben. Vooral als je de middelbare school gaat starten. Faye vond het ook fijn om het heft in handen te hebben. En zo jong als ze was, besloot ze samen met haar ouders haar klas zelf te vertellen dat ze aan alopecia lijdt.

Vervelende dingen

“In het begin vond ik het heel confronterend om andere meiden te zien met lang haar, terwijl ik zelf geen haar meer had”, deelt Faye met ons. Maar inmiddels weet ze dat de beste manier om met frustraties om te gaan, is door over ze te praten. In haar ouders vindt Faye veel steun. Ze is haar ouders ook ontzettende dankbaar. Toen ze aan haar klas moest vertellen dat ze alopecia heeft, vond ze het best wel spannend. “De reactie van mijn klas was gelukkig heel positief”, zegt Faye blij.

Het haarwerk

Toen de diagnose alopecia werd vastgesteld, besloten de ouders van Faye contact op te nemen met Haarwensen om voor hun dochter zo snel mogelijk weer een bos haar te regelen. En dankzij Stichting Haarwensen gaat Faye vol zelfvertrouwen door het leven. Faye voetbalt 3x per week. Ook tijdens het voetballen draagt ze haar pruik. “Af en toe jeukt het, maar ik ben er aan gewend en voetballen met het haarwerk verloopt zonder problemen”, aldus Faye. Tot slot laat Faye weten zich heel dankbaar te voelen dat Stichting Haarwensen bestaat. “Dankzij Stichting Haarwensen loop ik vol zelfvertrouwen door het leven.”

Het verhaal van Vicki

Vicki is 14 jaar en lijdt ook aan de ziekte alopecia. Sinds haar vierde kampt ze al met deze ziekte. Totdat ze 12 was, liep ze altijd met een hoofddoekje op haar hoofd, omdat ze niet volledig kaal is en het zo wel redelijk kon bedekken. Toen Vicki naar de middelbare school ging, besloot ze toch wel voor een pruik te gaan. Zo zijn haar ouders in contact gekomen met Haarwensen.

Blij met haarwerk

“Ik was zó blij toen ik het haarwerk ontving”, zegt Vicki. Ondanks dat ze tot haar 12e happy door het leven ging met alleen een hoofddoekje, wilt ze toch een pruik voor haar nieuwe fase op de middelbare school. En ook Vicki wilde geen taboe van haar ziekte maken. Op de basisschool in groep 5 vertelde ze middels een spreekbeurt ook over haar ziekte. De reacties waren positief en Vicki voelde zich ook heel opgelucht, nadat ze dit aan haar klas vertelde. We stelde haar de vraag waar ze zich zelf ziet over 10 jaar. “Ik hoop in ieder geval dat ik nog steeds de mogelijkheid heb om pruiken te kunnen dragen.” Ook droomt ze over een carrière als interieur designer!

Stichting Haarwensen

Haarwensen geeft kinderen die te maken hebben met haaruitval, de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit. Dit kunnen ze totdat zee 18 jaar zijn kosteloos krijgen. De haarwerken maken ze met echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen zij de mooiste haarwerken aan de kinderen schenken. En er zo voor zorgen dat ze vol zelfvertrouwen door het leven gaan.

Steun kinderen met haarwensen!

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan kinderen die graag een pruik dragen vanwege hun ziekte? Dat doe je heel makkelijk. Het enige wat je moet doen is jezelf of een dierbare verwennen met een heerlijk beauty product uit onze op=op categorie! Van elke bestelling gaat 10% naar Stichting Haarwensen! Dankzij donaties van haar en financiële giften kan Haarwensen de haarwerken kosteloos aanbieden. Steun en maak een kindje blij! Deze actie loopt tot en met 5 april 2019.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje