Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

03 Jan. 2022

Behoud ondanks de corona lockdown je haar mooi en verzorgd [9x tips]

Ga jij regelmatig naar de kapper en zit je nu in deze coronacrisis letterlijk met je handen in het haar? We geven je graag de gouden tips om met of zonder kapper het beste uit je coupe te halen. Uitgroei? Gespleten haarpuntjes? Lees onze blog en overbrug de coronacrisis met gezond en mooi haar.

Deel dit artikel:

Mooi haar ook in tijden van corona

Door de sluiting van kapperszaken vanwege het coronavirus zitten nu veel beauties letterlijk met hun handen in het haar. De knipbeurt bij de kapper moet je wederom uitstellen en ook het bijwerken van de uitgroei. Gelukkig zijn er veel manieren en producten om thuis toch het één en ander te doen om de coupe tijdens de feestdagen on point te hebben. In deze blog geven we je graag wat advies om je een handje te helpen jouw haarlokken ook in tijden van corona, gezond en verzorgd te houden.

Ik kan niet naar de kapper door corona. Hoe nu?

Voor veel dames is hun haar alles en gaan ze regelmatig naar de kapper voor styling, een knipbeurt, om de uitgroei bij te werken of voor een herstelbehandeling, zoals een keratine treatment. Samen met de haarexperts van JohnBeerens.com en de haarstudio, hebben we een aantal gouden tips verzameld, die je gegarandeerd met gezond en mooi haar door weer deze coronacrisis heen gaan slepen!

Dode en gespleten haarpunten. Je haar zelf knippen, doen of niet doen?

Nee, niet doen! Je kunt beter de knipbeurt uitstellen dan met een mislukte coupe rondlopen. Onze eigen haarexpert John Beerens, laat weten dat je haar zelf knippen zelden goed gaat. Bijna alle klanten die hiermee hebben geëxperimenteerd, hadden er meteen spijt van. Het kan ook heel lang duren voordat je het haar weer in model kunt brengen. We begrijpen heus wel dat het niet de ideale situatie is. Wie loopt er graag met een coupe die niet meer in model is of haarpuntjes die dood zijn, bij? In de blog over gespleten haarpuntjes lees je alle tips die de knipbeurt kunnen uitstellen.

Hoe voorkom ik gespleten haarpuntjes?

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze. Ook voor ons haar geldt dit. Met de juiste verzorging en haarproducten, kun je voorkomen dat je haar afbreekt of verzwakt. Zo kun je het knippen ook langer uitstellen. Hieronder delen we een stappenplan met de ultieme producten om gespleten haarpuntjes te voorkomen de komende tijd!

  1. Het begint van binnenuit. Zorg dat je geen tekort hebt aan vitamines die het haar versterken. Denk aan vitamine B, vitamine A, ijzer, Zink, Vitamine C, vitamine E en Selenium. In onze blog over haarvitamines lees je alles over wat voor invloed vitamines hebben op de gezondheid van het haar. De haarvitamine gummies van Oase bevatten al deze vitamines en zijn ook heerlijk. Elke ochtend en avond een lekker vegan snoepje om bij te dragen aan de gezondheid van je haar, is niet verkeerd.
  2. Was je haar niet te vaak. Als het lukt maximaal 1x per week. Wordt het haar toch te vettig, ga dan voor een voedende droogshampoo om de wasbeurt toch uit te stellen. Ken je de nieuwe 2 in 1 droogshampoo van Waterclouds al? Deze 2-in-1- product is een volumemousse en droogshampoo in één die geschikt is voor zowel kort als lang haar. Een natuurlijk stylingproduct dat je haar extra body geeft zonder dat je haar grof of zwaar aanvoelt! Makkelijker kunnen we het je niet maken om een wasbeurt uit te stellen ;-).
  3. En dan mag je eindelijk na een week je haarlokken reinigen en intensief verzorgen. Hier gaan we je in begeleiden met de beste haarverzorging voor als je lang niet naar de kapper kan gaan. Was je haar met de algenlijn van L’Alga. We hebben het al in een eerdere blog over algen gezegd: algen verrichten echt wonderen voor de gezondheid en ook het haar. Verwen en verzorg je haar met de shampoo, conditioner en het haarmasker van L’Alga (laat deze 10-15 minuten inwerken). Focus bij het aanbrengen van het masker ook echt op je haarpuntjes. Wrijf het masker goed in, zodat de punten het product goed kunnen opnemen. De producten van L'Alga bestaan uit algen en zijn puur natuurlijke producten voor gezond en stralend haar. Ga in ieder geval voor haarverzorging die jouw haar versterkt en intensief verzorgt. Ook de repairlijn van SachaJuan (bevat ook algen) en Waterclouds geven goede resultaten!
  4. Voed je haar elke dag met een haarserum dat het haar intensief voedt. Om gespleten haarpunten minder op te laten vallen is het goed om na het haarmasker ook nog een serum te gebruiken. Waterclouds Repair Argan Oil Serum wordt snel door het haar opgenomen en geeft dof en futloos haar weer kracht. Dit Argan olie serum zorgt voor een onmiddellijke en langdurige glans. Argan olie bevat onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamine E, deze olie vernieuwt de celstructuur van het beschadigde haar! Daarnaast heeft dit haarserum een heerlijke aroma! Ook onze all-time klassieker BioSilk Silk Therapy, voedt het haar en geeft het haar een prachtige glans zonder het vettig te maken.

Als je deze vier stappen volgt, kan het niet anders dat je haar gezonder en sterker wordt, waardoor de kans op gespleten haarpuntjes kleiner is!

Welk haarmasker voor extra verzorging?

In tijden waar tijd weer helemaal aan onze kant staat, kun je vaker en langer een haarmasker of treatment aanbrengen. Thuiswerken heeft zo ook zijn voordelen ;-). Een haarmasker verzorgt en voedt je haar intensiever dan andere haarverzorging. Lees in onze blog over haarmaskers wat een haarmasker precies doet met het haar. Het is ook belangrijk dat je het haarmasker lang genoeg laat inwerken. In de blog over haarmaskers lees je meer over wat het precies doet voor je haar. Haarmaskers waar wij en onze beauty klanten fan van zijn:

Ik verf mijn haar bij de kapper. Wat nu?

Als je verfafspraak niet door kan gaan is het écht vervelend. Vooral als je met een grijze of blonde uitgroei tijdens de feestdagen aan tafel zit! We feel you! Gelukkig is het mogelijk om je haar zelf thuis te verven. Onze haar e-kappers begeleiden je graag door dit proces en geven jou advies op maat, zodat je ondanks corona toch van een mooie frisse coupe kan blijven genieten! Zorg in ieder geval wel dat je haarverzorging gebruikt die je haarkleur beschermt. Denk aan de colour protect lijn van Waterclouds en SachaJuan. Deze haarproducten zorgen ervoor dat je kleur langer en mooier meegaat, waardoor je het minder snel bij moet werken! Heb je geen geduld en wil je je coupe zelf bijwerken? Lees dan de blog over hoe je je haar zelf verft.

Onze favourites voor gekleurd haar

Hoe stijl ik mijn haar zelf?

Het feit dat we nu vaker en langer thuis zijn, betekent niet dat we er als een vogelverschrikker bij moeten lopen. Juist in tijden waar je vaker thuis werkt en minder de deur uitgaat, is het belangrijk dat we ons mooi blijven voelen. Als we ons mooi voelen, draagt dat zeker ook bij aan een goede gemoedstoestand. Je hoeft uiteraard niet in je galajurk en een opsteekkapsel in je uppie achter de pc te gaan zitten. Maar een frisse look en je toch wel klaarmaken voor de dag, geeft je zeker een beter gevoel dan de dag in een huispak en een vogelnest op je hoofd, door te brengen!

Heb je de juiste styling tools in huis?

Nu je voorlopig niet meer naar de kapper kan gaan, is het belangrijk dat je het heft zelf in handen neemt als het om je coupe gaat. Steil, krullend of wavey? You can do it all! Maar dan moet je wel de juiste tools in huis hebben. Zorg voor het drogen en stylen van je haar, dat je een goede föhn hebt. Lees in onze blog over föhns welke föhn het best bij je past! Wil je je haar steilen, zorg dat je een fijne stijltang hebt. Denk bijvoorbeeld aan de CHI G3 Blush of de prachtige stijltang van Kendall Jenner. In onze blog over de gouden tips bij het uitkiezen van een stijltang, krijg je advies om een stijltang te kiezen die aansluit op je wensen. Waar we het in het algemeen iets minder over hebben is de warmteborstel. Een perfecte styling tool om je haar te polijsten en/of te voorzien van mooie golven! De B.R.U.S.H. is een hele fijne warmteborstel. In een handomdraai heb je glanzend haar en kun je de dag weer aan. Nu moeten we niet vergeten dat het haar stijlen niet het meest gezonde is voor onze coupe. Lees in het blogartikel over hoe je schade beperkt/voorkomt bij het stijlen van je haar, alles hierover.

Top 3 best seller tools in tijden van corona

Handige haartools hebben in tijden van corona is ideaal. Zelf volume creëren in het haar, steilen, krullen of zelfs je puntjes bijknippen you name it. Het is fijn om het nu allemaal zelf te kunnen thuis, want ook in tijden van corona wil je er op z'n best uitzien! Wij hebben hier de drie best verkochte tools voor je op een rijtje!

Volume: Wil jij snel en gemakkelijk volume creëren, ga dan voor een warmteborstel. Met een warmteborstel maak je snel volume in het haar. Daarnaast gaat het vrij makkelijk en richt je minder schade aan het haar in vergelijking met andere hitte tools. Dit aangezien warmteborstels vaak tot maximaal 180 graden opwarmen. Gebruik altijd een hittebeschermer, denk bijvoorbeeld aan onze all-time best seller BioSilk Silk Therapy of de heat protection spray van het fijne Zweedse merk Waterclouds.

Krullen: Loop je liever met krullen rond, maar ben je er niet mee gezegend en niet de meest handige. Dan adviseren we de Diva Pro Digital Tong. Deze Diva Krultang is ideaal voor het creëren van grove of grote krullen. Het Keramische gedeelte van deze krultang bevat Argan Olie. Deze speciale Argan Gold Technologie zorgt voor een ultra glad resultaat met een schitterende glanzende finish. Daarnaast verspreidt deze krultang de hitte evenredig door de tang, zodat je altijd de perfecte krul kunt creëren en er lang plezier van hebt!

Steilen: De CHI G3 Blush stijltang is dé stijltang die iedere vrouw in haar badkamerkastje moet hebben! De stijltang steilt het haar super snel. Bovendien heeft de stijltang keramische en titanium platen wat minder schade richt aan het haar. Ook is de roze haartool een plaatje om te zien. Ook belangrijk.

 

Hittebeschermers

Vergeet bij het gebruik van hitte tools niet het haar te beschermen met hittebescherming. De hittebescherming spray van Waterclouds is super fijn! Deze spray beschermt het haar tegen de schade die hittetools kunnen veroorzaken.

Haarproducten voor de lockdown bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil je naar aanleiding van deze blog tijdelijk je eigen kapper worden. Dan zit je bij JohnBeerens.com goed! Hier vind je een ruim assortiment aan haarproducten van diverse merken, zoals KérastaseL'Oréal ParisSchwarzkopfCHI en Waterclouds. Bekijk al onze blogartikelen over haarproblemen en haaverzorging en ontdek welke producten bij jou passen! 

Heb je vragen of wil graag persoonlijk advies? Neem dan contact met onze Beauty Care. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Semmy Mehdi
Apr 16, 2020 21:11
Hoi!
Ik zoek blondeer wat mijn haar goed oplicht en een toner wat mijn haar beige blond maakt. Ik heb van mezelf bruin haar met highlights die nu al flink uitgegroeid zijn.... ik zou dit zelf graag bij willen werken maar zoek de juiste producten wat mijn haar genoeg oplicht. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
Shade Cybulkiewicz
Apr 24, 2020 12:43
Bedankt voor het lezen van onze blogs! Voor jou vraag, wil ik jou verwijzen naar onze e-kapper. Die kunnen naar jouw haar kijken en precies adviseren wat het best uitpakt op jouw haar en wensen. Maak een afspraak door te mailen naar [email protected] of direct te bellen naar 06-11212769.

Alvast heel veel succes.

Liefs,

Shade
Susanne
Apr 03, 2020 22:36
Hoi,
Ik zoek verzorgende shampoo, conditioner, masker en of serum voor droog haar dat veel met chloor(zwembad) in aanraking komt. Ook ben ik 8 weken geleden bevallen dus kans op haaruitval is aanwezig.
C Taverne
Mrt 30, 2020 09:50
Ik zoek een haarschampo voor een jeukende hoofd huid
Shade Cybulkiewicz
Mrt 31, 2020 22:45
Hey Beauty! Wat vervelend dat je last hebt van een jeukende hoofdhuid. Het merk Waterclouds heeft een hele fijne lijn gericht op dit probleem. De lijn heet relieve (van het merk Waterclouds). Hierbij de link naar de producten: https://www.johnbeerens.com/merken/waterclouds/waterclouds-relieve
Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag! Liefs, Shade

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje