Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

29 Aug. 2022

Kinderen weer naar school? De leukste trendy kapsels en 4x tips om klitten gemakkelijk te voorkomen!

Voorbereid het nieuwe schooljaar in met de leukste beauty musthaves voor kids! Iedere ochtend weer die eeuwige strijd over het kapsel van je kind? Of door alle stress van de ochtend weinig tijd om het haar van je kind fatsoenlijk in model te brengen? De kinderen gaan weer naar school toe, en daarom zetten wij even alle tips op een rijtje voor de makkelijkste kapsels voor kinderen. We vertellen je ook hoe je gemakkelijk klitten uit het haar van je kind krijgt, en nog veel meer leuke weetjes. Lees snel verder!

Deel dit artikel:

Voorbereid het nieuwe schooljaar in met de leukste beauty musthaves voor kids! Iedere ochtend weer die eeuwige strijd over het kapsel van je kind? Of door alle stress van de ochtend weinig tijd om het haar van je kind fatsoenlijk in model te brengen? De kinderen gaan weer naar school toe, en daarom zetten wij even alle tips op een rijtje voor de makkelijkste kapsels voor kinderen. We vertellen je ook hoe je gemakkelijk klitten uit het haar van je kind krijgt, en nog veel meer leuke weetjes. Lees snel verder!

Hoe krijg je klitten uit het haar van je kind?

Heeft je kind last van snel klitten of knopen in het haar, dan weet jij als geen ander wat voor drama het kan zijn om de haren te kammen. Gelukkig hebben wij een aantal tips die ervoor zorgen dat vanaf nu het borstelen een heel stuk makkelijker zal gaan!

Tips om klitten uit het haar van je kind te halen

Tip #1: doe het haar in een staart of vlecht

Als de haren los hangen, geeft dit meer kans op klitten. Als je het haar in een staart, knotje of vlecht doet helpt dit al tegen de klitten. Belangrijk is wel om op te letten wat voor soort elastiekjes je gebruikt. De traditionele elastiekjes met een ijzertje eraan zijn niet super vriendelijk voor de haartjes van je kind. Deze kunnen het haar beschadigen, en je herkent het misschien wel, maar soms blijven er ook plukjes haar in hangen, met traantjes tot gevolg. Dit is nooit een leuk begin van de dag, dus lees hier welke elastiekjes wel fijn zijn voor de haartjes van je kind.

Probeer de Invisibobble Spruchie is bij het haar van je kind! De Sprunchie is super elastisch en zacht, en de originele invisibobble zit verstopt onder de fluwelen stof en biedt alle voordelen van de klassieke haarelastiek. Deze Sprunchie vormt geen knikken in het haar, is niet schadelijk voor het haar en zal niet te strak zitten waardoor je kindje geen hoofdpijn of iets dergelijks kan krijgen. De Sprunchie zit wel strak genoeg, dat het haar de hele dag in model blijft. Daarnaast is deze beschikbaar in verschillende kleuren. Je kan de haartjes van je kind gemakkelijk in een knotje of staartje doen en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit! Met minder kans op klitten ;). Omdat de Sprunchies in zoveel leuke kleurtjes en patroontjes komen is het ook leuk om je kind hier af en toe mee te verassen.

Tip #2: maak gebruik van de juiste borstel

De haren kammen is vaak niet de meest favoriete bezigheid van je zoon/dochter, zeker als ze veel last hebben van klitten. Klitten kunnen voorkomen worden door de juiste borstel. Maak gebruik van een speciale anti-klit haarborstel of detangler. Zowel voor je kind als voor jou zal dit een stuk fijner zijn.

Als je begint met het kammen van het haar, probeer het dan in laagjes aan te pakken, en begin hierbij onderaan. Pak een plukje vast en begin vanaf onderaan te borstelen, en ga steeds verder naar boven tot dat je de volledige pluk heb geborsteld. Zo voelt het voor je kind alsof er zo min mogelijk aan de hoofdhuid getrokken wordt.

Welke borstel is dan goed om te gebruiken voor de knopen in het haar van je kind? Er zijn zo ontzettend veel borstels voor kinderen, dat we snappen dat je soms echt niet meer weet welke je moet kiezen. Om het makkelijk te maken zullen we een aantal merken op een rijtje zetten waarvan de borstels sowieso goed zijn.

Met de borstels van bovenstaande merken zit je sowieso goed bij het borstelen van het haar van je kind. Deze zijn goed voor het haar, zullen het haar niet beschadigen en zacht aanvoelen.

Een goed voorbeeld is de The Knot Dr. Kids Bumbleberry Brush, ideaal voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Deze haarborstel heeft dezelfde kwaliteit als alle andere borstels van The Knot Dr. maar is qua formaat net iets kleiner. Daarnaast heeft deze kleinere haarborstel speciale pinnen die zorgen voor meer comfort op de hoofdhuid van je kindje. Met deze borstel wordt het haarkam momentje samen met je kindje ineens een stuk minder vervelend en pijnlijk. De volgende tip is eigenlijk sowieso een musthave voor bij ieder kindje met lang haar!

Tip #3: makkelijk het haar ontklitten met een anti-klitspray!

Als je gebruik maakt van een goede anti-klit spray dan verdwijnen de klitten en knopen van je kindje als het goed is als sneeuw voor de zon. De Detaling Spray van Tangle Teezer is geweldig om te gebruiken voordat je begint met het borstelen van de haren. Het haar wordt hier door gemakkelijker te stylen en geeft een mooie extra glans. Werkt ook ideaal om de haartjes van je kind even een ‘’opfrisbeurt’’ te geven als er even geen tijd/zin is om de haartjes te wassen. Het heeft namelijk een heerlijk frisse en bloemige geur. Het kan makkelijk dagelijks gebruikt worden, maar is ook ontzettend fijn om bijvoorbeeld mee naar het zwembad te nemen. Wij raden zeker een anti-klitspray aan bij moeilijk kambaar haar.    

Tip #4: Voorbereid gaan slapen

Tijdens het slapen wordt er natuurlijk ook niet stil gelegen, en de wrijving op het kussen kan een heleboel klitten en knopen veroorzaken. Niet echt een fijn begin van de dag als dan die hevige klitten en knopen eruit gekamd moeten worden. Ga dus voor goede voorbereiding voordat ze gaan slapen! Dit betekent al voor het slapen gaan even de haren goed kammen, zodat ze helemaal klitvrij gaan slapen. Breng dan alvorens ook de anti-klitspray aan, die houdt het haar langere tijd zacht en zorgt ervoor dat er minder snel klitten in het haar komen.    

Welke kapsels zijn makkelijk en snel om bij je kindje aan te brengen op die drukke school ochtenden? Vind hier de makkelijkste haar ideeën voor kinderen:

Kapsel 1: invlechten

De traditionele invlecht is perfect voor kinderen met langer haar. Helemaal als de kindjes ’s ochtends veel tijd nodig hebben. Het ideale aan invlechten is namelijk dat je het de avond van te voren al kunt doen, en dan kunnen ze lekker slapen met de vlechtjes in. Dat scheelt natuurlijk al een heleboel tijd in de drukke ochtenden. Je zou voor 1 vlecht kunnen gaan, of twee vlechtjes aan de zijkant, een losse vlecht, of invlechten. Verschillende opties die een super leuk effect geven. En sluit de vlechtjes af met een leuk elastiekje van Invisibobble! 

Kapsel 2: een leuke hoge staart

Maak een leuke hoge staart in de haartjes van je kind! Super makkelijk, en het haar blijft de hele dag goed zitten en zit ook niet in de weg tijdens het spelen. Kam de haren om hoog, en breng het samen met een leuke Sprunchie van Invisibobble. Deze zijn er in zoveel verschillende kleuren en maten dat het kapsel er dan al meteen helemaal leuk uit ziet. Zijn sommige haartjes nog te kort om bij de staart te stoppen? Laat deze dan lekker speels los hangen of zet ze vast met een speldje.

Kapsel 3: een leuke knotje met losse plukjes

Maak gemakkelijk en snel een leuke hoge knot. Hoe schattig is zo’n knotje in het haar van kinderen. En ook nog is ideaal als het even een dag iets minder makkelijk handelbaar is, want die dagen zitten er wel eens tussen. Als ze bijvoorbeeld met nat haar zijn gaan slapen.. echt zo’n moment dat je de volgende dag denkt van wat moet ik er mee! Nou heel simpel dus, gewoon in een hoge knot, lekker wat plukjes uit de knot trekken zodat het niet te netjes zit!

Back to school met de producten van JohnBeerens.com

De zomervakantie zit er weer op en de kinderen gaan weer lekker naar school toe! Dat betekent dat de regelmaat weer helemaal terug komt, dus ook de vroege (gestreste?) ochtenden! In deze blog vertellen wij je alles hoe je ervoor zorgt dat de haartjes van je kind makkelijk te verzorgen zijn, en hoe je het makkelijk in model kunt brengen. Heb je nog andere vragen over bepaalde producten of kapsels? Wij helpen je hier graag bij. Laat de vraag gemakkelijk achter in de comments hieronder en een van onze beauty specialisten komt zo snel mogelijk bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje