13 Maart. 2019

Kokosolie: 7x redenen waarom het een wondermiddel is voor je haar!

We kunnen er niet omheen. Kokosolie is één van de meest gebruikte ingrediënten voor haar en huid. Waarom kan deze oliesoort zoveel betekenen voor haar dat droog is en makkelijk afbreekt? In dit blogartikel kom je erachter waarom je voortaan haarproducten met kokosolie in je badkamerkastje moet hebben. Naast informeren willen we jou ook verwennen, daarom hebben we ook een hele leuke give-away actie! 

Deel dit artikel:

We kunnen er niet omheen. Kokosolie is één van de meest gebruikte ingrediënten voor haar en huid. Waarom kan deze oliesoort zoveel betekenen voor haar dat droog is en makkelijk afbreekt? In dit blogartikel kom je erachter waarom je voortaan haarproducten met kokosolie in je badkamerkastje moet hebben. Naast informeren willen we onze lezers ook verwennen, daarom hebben we ook een hele leuke give-away actie!

Kokoksolie voor je haar

De naar strand en zon ruikende olie staat al jaren bekend om haar positieve eigenschappen voor haar en huid. Maar waarom is deze tropische olie zo goed voor je haar? Wij zetten het voor je op een rijtje!

  • Beschermt tegen haarschade: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kokosolie jouw haar beschermt tegen de schade van het kammen of het effect van schadelijke factoren, zoals chemische haarbehandelingen (haarverf, hittetools of permanent), agressieve ingrediënten in jouw haarproducten of zwembadwater.
  • Kokosolie hydrateert het haar: De meeste oliën staan bekend om hun hydratererende kracht. Maar kokosolie is echt dé olie voor haar die een boost aan hydratie nodig heeft. Zo blijkt dat als je het haar met kokosolie behandelt, jouw haar meer vocht vasthoudt. Dit betekent tegelijkertijd dat het haar ook minder vocht opneemt. Toch blijkt uit onderzoek dat het haar door kokosolie ‘minder dorst’ heeft. Er dringt dus ondanks de vochtopname, nog genoeg vochtcondens in de haarvezels. En gehydrateerd haar staat gelijk aan: gezond, glanzend, sterk en veerkrachtig haar!
  • Haar zwelt minder op als het nat is: Het haar moet gewassen worden, maar het nat maken van onze haarlokken heeft eigenlijk geen positief effect op de haarschubben. Er komt druk op de haarschubben te staan. Omdat olie hydrofobisch is (water mengt niet met olie), komt er minder water in het haar. En dus ook minder druk op de haarschubben. Resultaat: haarschubben worden niet omhoog geduwd en breken minder af!
  • Kokosolie dringt diep door het haar: In vergelijking tot andere oliën, dringt kokosolie beter in je haar door. Kokosolie bestaat voor en groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met twaalf koolstofatomen. Laurinezuur komt voor in onder andere kokosolie en moedermelk. Deze vetzuur zit ook van nature in onze huidolie en wordt daarom ook beter opgenomen door onze huid. Het lage moleculaire gewicht draagt ook enorm bij. Het zorgt ervoor dat de olie tot in de haarschacht wordt opgenomen.
  • Lichte olie, geen vettig haar: Kokosolie is één van de lichtste oliën. Dit betekent twee dingen: geen vettig haar en je kan het hierdoor makkelijker verdelen!
  • Zonbescherming voor het haar: Believe it or not, kokosolie beschermt jouw haarlokken tegen de UV-stralen van de zon. Zo zit er een SPF-factor van 7.1 in. Samen met olijfolie (7.5 SPF) behoort het tot de oliën met de hoogste beschermingsfactor.
  • Minder proteïneverlies in het haar: Uit onderzoek blijkt ook dat je haar door kokosolie minder proteïne verliest. Toen kokosolie vergeleken werd met andere oliën, bleek kokosolie veel meer effect te hebben op het verminderen van proteïneverlies. Hoe minder het proteïneverlies, des te minder je haarschubben afbreken. 

Genoeg redenen om kokosolie toe te passen aan jouw haarritueel! Ben je benieuwd naar onze haarverzorging met kokosolie, neem dan een kijkje op JohnBeerens.com en bekijk ons uitgebreid assortiment. En wil jij kans maken op een kokosolie haarbehandeling van BioSilk? Laat dan in een reactie weten waarom jouw haar een kokosolie boost kan gebruiken! Good luck :-).

Tiziana Cifelli
Ik gebruik al 15 jaar dagelijks de haardroger en mijn haren zijn ook geblondeerd. Ik heb dus zeer droog en beschadigd haar! Ik heb bij jullie al de volledige set van olaplex gekocht, de set van L’Alga, nak hair set en chi silk.... Ik gebruik nu reeds 2 maanden de lekkere vitamines van oase, met andere woorden ik verzorg zijn haar graag, het is ook een hobby geworden omdat ik er veel waarde aan hecht... Wat ik dus nog niet in mijn collectie heb zitten zijn producten met kokosolie... zou super fijn zijn en de perfecte aanvulling voor mijn droge haar te verzorgen!
Reply Mei 25, 2020 00:05
Aniek Denissen
Wat extra bescherming tegen haarschade kan mijn blond geverfd haar altijd gebruiken. Leuke winactie!
Reply Maart 23, 2019 23:16
Kristel rengelink
Heb van mezelf krullend haar en verf ze al jaren blond, merk dat ik de laatste tijd mijn krul verlies en mijn haren droog zijn en mijn hoofdhuid erg jeukt , heb al verschillende dingen geprobeerd maar helaas nog niet dat gevonden wat weer leven in mijn haar brengt en rust voor mijn hoofdhuid , zou fantastisch zijn als ik dit mag proberen en hopelijk is dit het wonderspul wat goed voor mijn koppie is dan wordt dit zeker een blijvertje
Reply Maart 22, 2019 23:47
Marjolein
Ik kleur mijn haren regelmatig, maar merk altijd na een week of 4 dat ze heel erg droog beginnen te worden. Zo'n kokosboost zou geweldig zijn..... bovendien geeft de kokosgeur mij het ultieme zomergevoel, brengt ook wat zon tijdens de mindere dagen.
Reply Maart 19, 2019 20:54
Sam h
Zou het goed kunnen gebruiken voor mijn haar! Mijn haar is super droog door al het verven, maar ik wil me haar graag langer laten groeien (al sinds ik een klein meisje was)en dus niet afknippen.. daarom zou ik graag mee doen zodat ik mijn haar kan laten groeien en dat het dan ook nog is gezond eruit ziet!
Reply Maart 19, 2019 13:02
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje