08 Feb. 2021

Kokosolie: 7x redenen waarom het een wondermiddel is voor je haar!

We kunnen er niet omheen. Kokosolie is één van de meest gebruikte ingrediënten voor haar en huid. Waarom kan deze oliesoort zoveel betekenen voor haar dat droog is en makkelijk afbreekt? In dit blogartikel kom je erachter waarom je voortaan haarproducten met kokosolie in je badkamerkastje moet hebben. 

Deel dit artikel:

Alles over kokosolie voor je haar!

We kunnen er niet omheen. Kokosolie is één van de meest gebruikte ingrediënten voor haar en huid. Waarom kan deze oliesoort zoveel betekenen voor haar dat droog is en makkelijk afbreekt? In dit blogartikel kom je erachter waarom je voortaan haarproducten met kokosolie in je badkamerkastje moet hebben. Let's go coconuts!

Wat zijn de voordelen van kokosolie voor het haar?

Voordelen kokosolie voor het haar

De naar strand en zon ruikende olie staat al jaren bekend om haar positieve eigenschappen voor haar en huid. Maar waarom is deze tropische olie zo goed voor je haar? Wij zetten het voor je op een rijtje!

  • Beschermt tegen haarschade: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kokosolie jouw haar beschermt tegen de schade van het kammen of het effect van schadelijke factoren, zoals chemische haarbehandelingen (haarverf, hittetools of permanent), agressieve ingrediënten in jouw haarproducten of zwembadwater.
  • Kokosolie hydrateert het haar: De meeste oliën staan bekend om hun hydratererende kracht. Maar kokosolie is echt dé olie voor haar die een boost aan hydratie nodig heeft. Zo blijkt dat als je het haar met kokosolie behandelt, jouw haar meer vocht vasthoudt. Dit betekent tegelijkertijd dat het haar ook minder vocht opneemt. Toch blijkt uit onderzoek dat het haar door kokosolie ‘minder dorst’ heeft. Er dringt dus ondanks de vochtopname, nog genoeg vochtcondens in de haarvezels. En gehydrateerd haar staat gelijk aan: gezond, glanzend, sterk en veerkrachtig haar!
  • Haar zwelt minder op als het nat is: Het haar moet gewassen worden, maar het nat maken van onze haarlokken heeft eigenlijk geen positief effect op de haarschubben. Er komt druk op de haarschubben te staan. Omdat olie hydrofobisch is (water mengt niet met olie), komt er minder water in het haar. En dus ook minder druk op de haarschubben. Resultaat: haarschubben worden niet omhoog geduwd en breken minder af!
  • Kokosolie dringt diep door het haar: In vergelijking tot andere oliën, dringt kokosolie beter in je haar door. Kokosolie bestaat voor en groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met twaalf koolstofatomen. Laurinezuur komt voor in onder andere kokosolie en moedermelk. Deze vetzuur zit ook van nature in onze huidolie en wordt daarom ook beter opgenomen door onze huid. Het lage moleculaire gewicht draagt ook enorm bij. Het zorgt ervoor dat de olie tot in de haarschacht wordt opgenomen.
  • Lichte olie, geen vettig haar: Kokosolie is één van de lichtste oliën. Dit betekent twee dingen: geen vettig haar en je kan het hierdoor makkelijker verdelen!
  • Zonbescherming voor het haar: Believe it or not, kokosolie beschermt jouw haarlokken tegen de UV-stralen van de zon. Zo zit er een SPF-factor van 7.1 in. Samen met olijfolie (7.5 SPF) behoort het tot de oliën met de hoogste beschermingsfactor.
  • Minder proteïneverlies in het haar: Uit onderzoek blijkt ook dat je haar door kokosolie minder proteïne verliest. Toen kokosolie vergeleken werd met andere oliën, bleek kokosolie veel meer effect te hebben op het verminderen van proteïneverlies. Hoe minder het proteïneverlies, des te minder je haarschubben afbreken. 

Hoe gebruik je kokosolie in je haar?

Gewoon een klodder kokosolie in je haar smeren, werkt uiteraard niet. Als je echt de pure olie aan wil brengen, dan moet je deze eerst 30 seconden opwarmen. Dit kun je het best in de magnetron doen. Masseer het in je haar. Begin bij je kruin en eindig bij de haarpunten. Zie het als een soort haarmasker. Heb je normaal haar? Laat de kokosolie dan 15 minuten inwerken. Heb je beschadigd of droog haar? Slaap dan een nachtje met de olie in je coupe en wordt wakker met stralend en gezond haar! De olie moet je uiteraard na het laten inwerken uitspoelen. Gebruik kokosolie maximaal twee keer per maand. Als je het te vaak gebruikt kan de olie je haar en hoofdhuid verstikken. Heb je fijn of juist grof haar dan kan het de olie niet goed absorberen. Je kunt dat beter kiezen voor haarverzorgingsproducten op basis van kokos(olie)!

Voor welk type haar is kokosolie?

Kokosolie is vooral voor droog en gekruld haar heel effectief. Deze olie is heel voedzaam en superhydraterend. Het is een soort moisturizer voor je haar en zorgt voor extra glans en zit vol natuurlijke vetzuren, proteïnes en vitamines. Allemaal bevorderend voor het vochtgehalte!

Welke kokosolie haarproducten herstellen droog en beschadigd haar?

Nu wil je natuurlijk weten met welke kokosolie haarverzorging jij aan de slag moet gaan, om je haar te herstellen. Vooral droog en beschadigd haar hebben baat bij het gebruik van kokosolie. Wij zetten de favoriete haarproducten van onze beauties voor je in een rij, zodat je gemakkelijk kan kiezen welk haarproduct het beste bij je coupe past.

BioSilk Therapy with Coconut oil 3 in 1

Een hydraterende en voedende shampoo, conditioner en bodywash in één! Wat wil je nog meer. Kokosolie in je haar- en lichaamsverzorging en minder flesjes in de badkamer. BioSilk Silk Therapy with Coconut Oil 3 in 1 is een veelzijdig product. Als shampoo verwijder je op een milde wijze onzuiverheden, terwijl je het haar en de huid hydrateert. Als conditioner voedt Biosilk Coconut oil het haar en beschermt het de haarkleur. Daarnaast voedt deze kokosolie de huid als bodywash waardoor het heerlijk zacht aanvoelt!

Bumble and bumble Creme de Coco

De conditioner bestaat uit een mix van verschillende tropische oliën en Murumuru boter. Na gebruik van deze heerlijk conditioner is je haar soepel en gehydrateerd. Ook zorgt deze conditioner voor een prachtige glans waar je u tegen zegt. Heb je krullend of golvend haar en voelt het droog aan? Dan raden we deze conditioner zeker aan. Bestel deze conditioner snel en geniet van de magie van kokosolie.

Maui Moisture Curl Quench Coconut Oil Conditioner

Deze heerlijke conditioner is een must als je krullen hebt. Naast pure kokosolie zitten er ook papaya-boter en plumeria-extract in. Een grote pre aan deze conditioner is dat het op basis van Aloe is in plaats van water. Na gebruik van Mai Moisture Curl Quench Coconut Oil conditioner krijgen je krullen een prachtige glans en ruikt het haar onweerstaanbaar lekker. Ook is deze conditioner vrij van siliconen, parabenen, gluten, sulfaten, minerale oliën en synthetische kleurstoffen. De magische conditioner is ook vegan, gemaakt van pure kokosolie, glutenvrij en zoals we al zeiden op basis van 100% aloë.

OGX Coconut Miracle Oil Masker

Niet voor niets noemen ze dit haarmasker een wondermasker. OGX Coconut Miracle Oil Masker is een ultrarijke mix met kokosolie, eiwitten, vanilleboon-extract en de essentie van Tiare. Deze extra voedende mix kalmeert en hydrateert kroezen en pluis maximaal. Binnen no-time heb je zijdezacht haar dat weer glanst. Breng zelfs de meest beschadigde haarlokken weer tot leven en stuur je zintuigen op een eilandontsnapping met OGX® Extra Strength Coconut Miracle Oil Collection.

Hask Monoi Coconut Oil Nourishing Shampoo

Een tropische ervaring in de badkamer, zo wordt de ervaring met deze shampoo omschreven. Volgens onze beauties zorgt deze shampoo ervoor dat je haar lekker zacht wordt en doorkambaar is. Bovendien is deze voor de dames met een wat kleinere portemonnee perfect! Ga jij binnenkort naar Tahiti in je badkamer?

Kokosolie haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Genoeg redenen om kokosolie toe te passen aan jouw haarritueel! Ben je benieuwd naar onze haarverzorging met kokosolie, neem dan een kijkje naar het assortiment. Zo kan óók jouw haar genieten van de vele voordelen van deze heerlijke peulvrucht!

Wendy Mesotten
Jul 29, 2020 21:41
Ik had reeds geblondeerd haar en wou graag losse krullen, mijn haar was ondanks het verven gezond en super zacht door toe doen van goede producten van u...
Mijn kapper beweerde dat ik met permanent losse krullen kon bekomen en geloofde dit omdat het toch uiteindelijk vakmensen horen te zijn... had ik hier zo spijt van... Ik kwam buiten en kon wel wenen... geen enkele krul maar extreem droog friezel en kapot haar... echt depri was ik en durfde niets te zeggen... maar hun gezicht zei genoeg hoe teleurgesteld ik was.
Tiziana Cifelli
Mei 25, 2020 02:05
Ik gebruik al 15 jaar dagelijks de haardroger en mijn haren zijn ook geblondeerd. Ik heb dus zeer droog en beschadigd haar! Ik heb bij jullie al de volledige set van olaplex gekocht, de set van L’Alga, nak hair set en chi silk.... Ik gebruik nu reeds 2 maanden de lekkere vitamines van oase, met andere woorden ik verzorg zijn haar graag, het is ook een hobby geworden omdat ik er veel waarde aan hecht... Wat ik dus nog niet in mijn collectie heb zitten zijn producten met kokosolie... zou super fijn zijn en de perfecte aanvulling voor mijn droge haar te verzorgen!
Tiziana Cifelli
Mei 25, 2020 02:05
Ik gebruik al 15 jaar dagelijks de haardroger en mijn haren zijn ook geblondeerd. Ik heb dus zeer droog en beschadigd haar! Ik heb bij jullie al de volledige set van olaplex gekocht, de set van L’Alga, nak hair set en chi silk.... Ik gebruik nu reeds 2 maanden de lekkere vitamines van oase, met andere woorden ik verzorg zijn haar graag, het is ook een hobby geworden omdat ik er veel waarde aan hecht... Wat ik dus nog niet in mijn collectie heb zitten zijn producten met kokosolie... zou super fijn zijn en de perfecte aanvulling voor mijn droge haar te verzorgen!
Tiziana Cifelli
Mei 25, 2020 02:05
Ik gebruik al 15 jaar dagelijks de haardroger en mijn haren zijn ook geblondeerd. Ik heb dus zeer droog en beschadigd haar! Ik heb bij jullie al de volledige set van olaplex gekocht, de set van L’Alga, nak hair set en chi silk.... Ik gebruik nu reeds 2 maanden de lekkere vitamines van oase, met andere woorden ik verzorg zijn haar graag, het is ook een hobby geworden omdat ik er veel waarde aan hecht... Wat ik dus nog niet in mijn collectie heb zitten zijn producten met kokosolie... zou super fijn zijn en de perfecte aanvulling voor mijn droge haar te verzorgen!
Aniek Denissen
Mrt 24, 2019 00:16
Wat extra bescherming tegen haarschade kan mijn blond geverfd haar altijd gebruiken. Leuke winactie!
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje