16 Mrt. 2023

Dit wil je! Laagjes 2.0

Laagjes in je haar zijn eigenlijk nooit echt weg geweest. En ook dit jaar zien we ze weer voorbij komen en dan met name de interne laagjes. Wil jij weten of deze laagjes bij jou passen en hoe je ze op verschillende manieren kunt stylen? Lees dan snel verder.

Deel dit artikel:

Interne laagjes

Ook dit jaar zijn laagjes in je haar weer helemaal hot. Er zijn veel verschillende soorten laagjes; zo heb je bijvoorbeeld de blunt geknipte lagen, de klassieke laagjes, edgy lagen, subtiele lagen of lange lagen. Maar dit keer gaan we massaal voor de interne laagjes. Deze worden geknipt onder je haar, waardoor je ze dus eigenlijk niet ziet. Maar vergis je niet, deze laagjes zorgen voor een groots effect.

Laagjes per haartype

Deze interne laagjes zorgen namelijk voor ontzettend veel volume. Je haar krijgt een lift waardoor het voller lijkt, er meer beweging in zit en er gezonder uitziet. Bijna alle haartypen kunnen in deze laagjes geknipt worden.

Dun, steil haar zal hierdoor vooral profiteren van meer volume, zonder dat het er piekerig uit gaat zien. Extra voordeel; als je vaak met de krultang in de weer bent, zullen de krullen door de onzichtbare laagjes veel beter blijven zitten plus het ziet er ook nog natuurlijker uit.

Dik haar kan op deze manier uitgedund worden zonder dat je daadwerkelijk verschillende lagen gaat zien. Vind jij jouw haar dus prima zoals het is maar wil je wel wat minder zwaar haar en wat meer beweging erin dan is dit jouw kapsel. Houd de laagjes dan wel wat langer.

En ook bij gekruld haar werken de laagjes goed. Doordat het haar lichter wordt zal er meer krul in je haar tevoorschijn komen en wordt de omlijsting van je gezicht mooier. Ook krijg je een mooie balans in je kapsel met lange en korte lokken. Let wel op met kort haar dat sterk krult; dit haar kan dan gaan opbollen wat misschien niet helemaal het gewenste effect geeft.

Welke gezichtsvorm

Uiteraard kan iedereen die dat wil een kapsel met laagjes dragen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de laagjes bij elke gezichtsvorm een ander effect geven.

Heb je een ovaal gezicht? Lucky you! Dit is namelijk de perfecte gezichtsvorm voor dit kapsel. Let er alleen op dat de lagen niet heel kort worden want dat zorgt ervoor dat je gezicht langer lijkt.

Bij een ronde gezichtsvorm zijn laagjes ook een heel goed idee. De laagjes zwakken de ronde vorm wat af waardoor je gezicht minder bol lijkt.

Een vierkant of hoekig gezicht wordt wat zachter door laagjes. Dit komt doordat de harde lijnen wat vervagen door de laagjes die je gezicht omlijsten.

Bij een lang gezicht is een kapsel met laagjes minder aan te raden; je gezicht lijkt door de laagjes nog langer.

Waarom wel of niet kiezen voor laagjes?

Ben je nog niet helemaal zeker of je voor laagjes in je haar wil gaan? We hebben de voor-en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

  • Het maakt je haar dynamischer en speelser.

  • Je hoeft er niet direct veel centimeters voor in te leveren om toch een compleet ander kapsel te krijgen.

  • Je kunt met laagjes veel volume en textuur creëren.

  • Omdat je met interne laagjes volume  kunt aanbrengen op precies de plekken waar jij het wil, past het ook bij de meeste gezichtsvormen.

Nadelen

  • Sommige kapsels zijn niet meer zo makkelijk te maken zoals bijvoorbeeld een paardenstaart, knot of strakke vlechten.

  • Als je toch weer één lengte wil, duurt het wel even voordat alles weer dezelfde lengte heeft

 

Welke haarstyling gebruik je voor een kapsel met laagjes?

De interne laagjes zijn vooral bedoeld om meer volume en textuur te creëren. Uiteraard is het daarbij wel van belang dit te ondersteunen met de juiste producten.

Begin daarom al bij de reiniging en kies voor een volume shampoo en conditioner. Breng daarna een foam aan waarmee je zorgt voor extra textuur en hold. Wanneer je dit combineert met een texture spray heb je een ideale combinatie om je laagjes extra volume te laten creëren. Bij wat korter haar of wanneer je wel zichtbare laagjes hebt die je extra wil definiëren kun je een gel gebruiken of styling pasta. Föhn je haar daarna mooi in model met een kleine ronde borstel.

Sluit af met een mooie glansspray die je laagjes nog extra laten shinen! 

Haarstyling bestellen bij JohnBeerens.com

Wil jij nou ook direct naar de kapper rennen voor interne laagjes? Shop daarna snel alle stylingproducten om je haar perfect in model te brengen op JohnBeerens.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje