04 Feb. 2023

Last van plat haar door je helm, pet of beanie? Niet meer met onze tricks!

Hoe fijn is het om in de kou lekker een muts op te hebben die je lekker warm houdt, maar wat als het moment komt dat je de muts af zet en je haar helemaal plat zit? Misschien klinkt dit herkenbaar en vind je dit ook super vervelend. Of plat haar door een helm, ook al zo vervelend. Na het lezen van deze blog niet meer, want wij hebben de beste tricks! 

Deel dit artikel:

Plat haar door je muts of helm

Ja, we hebben het allemaal wel voorbij zien komen, maar sinds 2023 is de helm op alle scooters verplicht. Niet echt geweldig voor je kapsel als je het mij vraagt. Daarom een aantal tricks om te zorgen dat je haar toch goed blijft zitten, ondanks een muts of een helm. 

Tip 1: doe je scheiding de andere kant op

Draag jij je scheiding altijd rechts? Doe je haar dan voor dat je een muts opzet naar de andere kant. Wanneer het moment komt dat je je muts afzet, breng je weer je normale scheiding aan, en masseer je je haaraanzet een beetje om weer volume te krijgen. Breng van tevoren een beetje volume poeder of droogshampoo aan om het volume weer goed terug te krijgen zodra je de muts afzet. 

Tip 2: begin de dag met haarlak

Heb je last van plat haar nadat je een muts of helm op hebt gehad? Begin dan met het aanbrengen van wat haarlak. Lift kleine secties van je haar omhoog en spuit een klein beetje haarlak op de wortels van je haar. Je voorkomt hierdoor dat je haar statisch wordt en je brengt gemakkelijk meer volume aan in je haar. 

Tip 3: niet borstelen of kammen!

Een impuls van velen na het afzetten van de muts of helm is het borstelen van het haar. Dat kun je beter even vermijden, want dit zal het haar alleen maar platter maken. Ga gewoon een beetje met je vingers door je haar om eventuele knopen eruit en breng vervolgens een textuurspray aan om het haar weer volume te geven. 

Tip 4: voorbereid op pad gaan is het halve werk

Ga je vandaag een helm opzetten of een muts dragen, neem dan altijd de volgende essentials mee. Denk hierbij aan een droogshampoo of een volumepoeder. Gooi na het afzetten van de muts of helm je haar voorover, spray de droogshampoo of volumepoeder op de haarwortels en masseer het lichtjes in je haar. Laat het even inwerken en verdeel het vervolgens voor je haar. Door deze producten altijd bij te hebben bij het dragen van een muts, beanie of helm, blijft jouw haar gewoon goed zitten. 

Tip 5: geen muts, helm of beanie over nat haar

Drukke ochtend, net uit de douche, snel je muts op en naar buiten. Op sommige ochtenden kan dit heel verleidelijk zijn, maar toch niet echt goed voor je haar de rest van de dag. Je haar droogt dan extra plat op en het is bijna onmogelijk om dan nog volume in je haar te krijgen. Wacht tot je haar helemaal droog is, of föhn je haar droog. Zo kan je haar gemakkelijk herstellen van het plat worden door de muts. 

bekijk alle producten van sachajuan

Laat me weten als deze tips je geholpen hebben deze winter! 

Heb je al kennisgemaakt met de producten van SachaJuan? De producten stralen Scandinavische luxe uit, zijn super fijn en staan ook nog is prachtig in je badkamer. Wij raden de producten van SachaJuan zeker aan. 

Liefs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje