Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

06 Jan. 2022

Last van pluizig haar? Wij vertellen je wat je er tegen kunt doen!

Een van de grootste hair issues die bijna iedere vrouw wel herkent is het hebben van pluizend haar, maar wat kun je er tegen doen? Hoe fijn zou het zijn om met pluisvrij haar door het leven te kunnen gaan. Deze mogelijkheid is er en hier willen wij graag bij helpen. Wij hebben de perfecte routine gevonden die ervoor zorgt dat jouw haar niet meer gaat pluizen. Wil jij weten wat te doen tegen pluizig haar? Lees dan snel verder voor de perfecte routine tegen pluisvrij haar!

Deel dit artikel:

Last van pluizig haar? Lees hier wat je er tegen doet en waar het vandaan komt!

Een van de grootste hair issues die bijna iedere vrouw wel herkent is het hebben van pluizend haar. Hoe fijn zou het zijn om met pluisvrij haar door het leven te kunnen gaan. Deze mogelijkheid is er en hier willen wij graag bij helpen. Wij hebben de perfecte routine gevonden die ervoor zorgt dat jouw haar niet meer gaat pluizen. Wil jij weten wat te doen tegen pluizig haar? Lees dan snel verder voor de perfecte routine!

Wat zijn de oorzaken van pluizig haar?

Omdat pluizend haar zoveel voorkomt, hebben we er denk ik maar mee leren leven. Maar is het niet beter om het te kunnen voorkomen en te achterhalen waar pluizend haar vandaan komt? Het hebben van pluizend haar kan door verschillende oorzaken komen. Daarom heb ik de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.

Chemische behandelingen

Hoe heerlijk is het om lekker naar de kapper te gaan, en je haar weer even een boost te geven met een mooie nieuwe kleur of te gaan voor die ash-kleur die je altijd al wilde. Het daarna in model laten brengen met een föhn of een stijltang en weer helemaal als herboren de kapsalon uitlopen. Love it! Deze behandelingen laten ons stralen en er weer helemaal prachtig uit zien. Tegelijkertijd kunnen dit soort behandelingen echt funest zijn voor je haar. Daarom is het belangrijk het haar goed te beschermen en na te behandelen. Droog en beschadigd haar kan namelijk leiden tot pluizend haar, en om dit tegen te gaan is het gebruiken van een hittebeschermer echt een must. Er zijn verschillende soorten hittebeschermers, maar een persoonlijke favoriet is de Cicaplasma hittebeschermer van Kérastase, omdat deze speciaal voor blond haar is. Dit is een verzorgend serum en hittebeschermer in één met een fantastische geur die mijn haar altijd weer extra laat stralen. Een hittebeschermer gebruik je natuurlijk voordat je aan de weer gaat met je stijltang of een andere hittetool. Daarnaast is het essentieel om het haar te blijven hydrateren, dit kun je doen met bijvoorbeeld een haarmasker tegen pluizig haar of een leave in conditioner. Een masker dat ontzettend fijn is en speciaal tegen pluizig haar, is bijvoorbeeld het Discipline haarmasker van Kérastase.

Pluizig haar na het wassen?

Winter is coming en niets is dan fijner om lekker lang onder een heerlijke warme douche te staan. Zo warm dat het stoom op een gegeven moment uit je douche cabine komt, echt heerlijk! Helaas is deze hitte ook een oorzaak voor pluizend haar. De warme stralen zorgen er namelijk voor dat je haar wordt ontdaan van haar natuurlijke oliën. Deze natuurlijke oliën, ook wel sebum genoemd, zijn nodig om pluizend haar tegen te gaan. Moet je vanaf nu afscheid nemen van je heerlijke warme douches? Zeker niet! Mijn tip is om de temperatuur aan te passen naar lauwwarm water zodra je je haar gaat uitspoelen, daarna je haar in een klem, en de tempratuur lekker verhogen maar dan zonder dat je haar onder de stralen is. Zo geniet je toch nog van die warme douche, zonder dat je haar eronder lijdt, en zal je haar minder pluizig zijn na het wassen.

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren!

De reden van pluizend haar is vaak door gebrek aan vocht. Je kunt het haar hydrateren door een leave-in te gebruiken. Een fijne leave-in treatment is de Discipline Keratine leave-in van Kérastase. Buiten dat deze het haar hydrateert, herstelt deze crème het haar van binnenuit en laat het er weer helemaal gezond uit zien.

Dé routine om pluizend haar tegen te gaan

Een volledige routine om dof haar te transformeren tot langdurig glanzend en pluisvrij haar dat ultiem verzorgd en zijdezacht is. Ja, dit is écht mogelijk en ik vertel je stap voor stap wat je hiervoor moet doen!

Stap 1: Kérastase Elixir Ultime Shampoo

Breng een kleine hoeveelheid van de Elixir Ultime shampoo aan op nat haar en masseer licht in. Spoel hierna de shampoo grondig uit. Ik was mijn haar altijd twee keer, eerst om alle productresten uit mijn haar te wassen en daarna om echt mijn haar en hoofdhuid te reinigen. Dit is optioneel, maar werkt voor mij heel goed. Deze shampoo is geschikt voor alle haartypen en geeft een ultieme glans. De shampoo heeft een heerlijke luxe geur die je gedurende de dag nog lang om je heen blijft ruiken. Door dat het product is verrijkt met Marula-, en Camellia olie, voedt deze shampoo het haar en gaat beschadiging en pluis tegen.

Stap 2: Kérastase Elixir Ultime Haarmasker

Deze stap is zeker aan te raden bij beschadigd en pluizend haar, maar hoeft niet iedere wasbeurt gebruikt te worden. Een masker is goed om één keer per week tijdens het wassen te gebruiken om het haar extra te voeden en weer helemaal subliem te laten glanzen. Dit masker is geschikt voor ieder haartype, maar door haar volle structuur zeker geschikt voor dik haar. Je brengt dit masker aan op handdoek droog haar nadat je de vorige stap hebt doorlopen. Masseer het masker goed in de lengtes en punten, maar vermijd de hoofdhuid. Omdat het een rijk en voedend product is, is het niet slim om het dichtbij je hoofdhuid aan te brengen omdat dit kan leiden tot sneller vet haar. Laat het masker ongeveer 5 minuutjes inwerken en spoel het daarna grondig uit.

Stap 3: Kérastase Elixir Ultime Conditioner

Na stap 2, of als je wat minder tijd hebt maar je haar wel goed wil verzorgen na stap 1, is het tijd voor conditioner. De Elixir Ultime Conditioner is er speciaal voor ieder haartype, die wel wat extra glans kan gebruiken. De conditioner geeft het haar een diepe voeding en een langdurig pluisvrij resultaat! Breng een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot aan op gewassen, handdoek droog haar en masseer het in de lengtes van het haar. Focus ook goed op de haarpunten door de crème goed in te masseren. Laat het 2 tot 3 minuutjes intrekken, en spoel daarna goed uit. Het haar voelt weer zijdezacht aan en geeft het haar direct weer shine. En geloof me, deze glans inclusief de heerlijke geur van de Elixer Ultime lijn gaat gegarandeerd voor complimentjes zorgen.

Stap 4: Kérastase Elixir Ultime L’Original Haarolie (inclusief review!)

Als kers op de taart van deze heerlijke routine eindig je deze met de Elixer Ultime haarolie. Haarolie is een goede oplossing om pluizend en statisch haar tegen te gaan maar biedt daarnaast nog veel meer voordelen. Deze haarolie zorgt ervoor dat het haar beter bestand is tegen breken en het vermindert gespleten haarpunten. Deze olie beschermd het haar tegen hitte van hittetools en het wordt 24 uur lang beschermd tegen vochtigheid en pluizen. De haarolie heeft een lichte textuur die niet vettig is en snel intrekt.

Ik heb de haarolie uitgetest om jullie precies te laten weten hoe hij aanvoelt en wat hij doet voor het haar. Al snel kwam ik tot het besef, ik kan niet meer zonder! Het eerste wat mij opviel toen ik een pompje op mijn hand aanbracht was de geur. De olie heeft echt een heerlijke parfumachtige geur die lekker in je haar intrekt en je haar heel de dag heerlijk laat ruiken. Heb ik hier complimentjes over ontvangen? Ja zeker!

Ik doe een pompje in de palm van mijn hand, verspreid die over mijn handen, en breng het vervolgens aan in de lengtes van mijn haar.

Ik vind olie altijd een spannend product om voor de eerste keer te gebruiken, omdat olie je haar ook vettig kan maken. Gelukkig trekt deze olie ontzettend snel in, en voelt het helemaal niet vettig aan maar geeft juist een enorme glans. Je hebt maar weinig nodig van de haarolie om goed resultaat te zien, dus ik raad zeker aan om deze haarolie te gaan shoppen!

Bovenstaande pluisvrij-routine of de andere producten van Kérastase bestellen bij JohnBeerens.com?   

Ben je benieuwd naar de producten van Kérastase en ben jij toe aan pluisvrij en prachtig glanzend haar? Neem dan snel een kijkje op JohnBeerens.com voor het volledige Kérastase assortiment en bestel veilig en snel.

alles van Kérastase

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje