20 Jan. 2023

Last van roos? Ontdek de oorzaken en hoe je er vanaf komt

Last van roos en weet je niet waar het vandaan komt of wat je er tegen kunt doen? In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om roos te behandelen en ongewenste witte vlokjes kunt vermijden. Roos is een van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen: 2 miljard vrouwen hebben last van ongwenste roos – dat is de helft van de vrouwen ter wereld. Hier laten we zien wat de oorzaken van roos zijn, welke levensstijlfactoren roos kunnen veroorzaken en hoe je roos op korte en lange termijn kunt behandelen met de nieuwste lijn van Kérastase: de Symbiose lijn!

Deel dit artikel:

De nieuwste lijn van Kérastase om roos tegen te gaan: Symbiose

Symbiose van Kerastase is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van roos. Dankzij de verwennende formules hoef je zeker niet in te leveren op je luxe douche-ervaring wanneer je voorgoed afscheid wilt nemen van roosschilfers.

Wat is roos?

Iedereen vervelt. De mens vervelt elke 2-4 weken. Seborrheic dermatitis en roos zijn dezelfde ziekte die verschillende delen van het lichaam aantasten, waarbij roos zich beperkt tot de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid vernieuwt zijn cellen gewoonlijk om de 14 dagen, maar bij roos produceert de huid te veel cellen en duurt het vernieuwingsproces slechts 7 dagen. De combinatie van het teveel aan cellen en de snelheid van vernieuwing zorgt ervoor dat de schilfers zich op de hoofdhuid concentreren, vaak boven op het hoofd, achter de oren en in de nek. Als ze uiteindelijk loskomen, vallen de grote witte schilfers meer op dan normaal, vooral bij donker of kort haar. Roos is een milde vorm van seborrische dermatitis en veroorzaakt niet alleen schilfers, maar ook een rode, geïrriteerde en vette hoofdhuid.

Je kunt je misschien afvragen of roos haarverlies kan veroorzaken. Het antwoord hier op is; nee. Maar als je hoofdhuid zo geïrriteerd is dat je er veel jeuk aan hebt, kun je de hoofdhuid beschadigingen, wat op zijn beurt de haargroei kan vertragen. Daarom is het beter om het probleem bij de wortel aan te pakken en het onder controle te krijgen.

Wat veroorzaakt roos?

Er zijn verschillende oorzaken bekend, dus als je last hebt van ongewenste roos, kan het aan een van de volgende oorzaken liggen:

Malassezia Restricta Micro-Organisme

De meeste gevallen van roos zijn terug te voeren op een eencellig micro-organisme dat op alle hoofdhuiden voorkomt, malassezia restricta genaamd. Het voedt zich met de oliën en produceert oliezuur, dat sommige hoofdhuiden kan irriteren en een immuunrespons kan uitlokken, waardoor de huidcellen snel gaan woekeren, wat kan leiden tot irritatie, roodheid en roodschilfers.

Een plotselinge temperatuurdaling

Als het kouder wordt, is er meestal minder vocht in de lucht, zowel buiten als binnen, waar de centrale verwarming je huid kan uitdrogen. Deze droogte kan leiden tot een overproductie van talg waar de malassezia restricta zich mee voedt, waardoor roos opflakkert. Uit een onderzoek in India bleek dat roos erger was in de koudere noordelijke regio’s van het zuiden, waar de hoge luchtvochtigheid de ernst van de roosgevallen kan hebben verminderd.

De verkeerde haar- en hoofdhuidproducten gebruiken

Dit kan leiden tot een aandoening die bekend staat als dermatitis (een algemene term voor huidirritatie) en roos. Het is belangrijk om haar met roos regelmatig te wassen om de schilfers te verwijderen, maar je moet er wel voor zorgen dat je de juiste producten gebruikt.

Andere factoren die roos veroorzaken

Hoewel stress roos niet kan veroorzaken, kan het roos wel verergeren. Hetzelfde geldt voor externe factoren zoals vervuiling en slechte voeding.

Hoe kom je van roos af?

Als je je inmiddels hebt gerealiseerd dat je roos hebt, dan vraag je je waarschijnlijk af: gaat roos vanzelf weg of hoe kom ik er vanaf? Het gaat helaas niet vanzelf weg. Je moet producten gebruiken die speciaal voor roos zijn ontwikkeld om het micro-organisme aan te pakken dat de schilfers veroorzaakt. Een microbioomproduct dat het micro-organisme in balans brengt, is de beste verdediging tegen roos, net als een shampoo en een scrub voor de hoofdhuid. Een andere vraag die veel mensen met roos zichzelf stellen is of roos te genezen is. Hoewel er geen medicijn bestaat dat roos voorgoed uit de weg kan ruimen, kan het met de juiste haarproducten effectief en gemakkelijk onder controle worden gehouden. Als het eenmaal onder controle is, kun je af en toe een opflakkering krijgen als je gestresst bent of het weer kouder wordt, maar goed samengestelde producten kunnen wonderen doen.

Welke producten moet je gebruiken tegen roos?

Symbiose is een nieuw assortiment haarproducten van Kérastase die de oorzaken en symptomen van roos bestrijden met drie belangrijke ingrediënten.

  1. Salicylzuur lost de schilfers onmiddellijk op dankzij zijn exfoliërende en reinigende werking
  2. Bifidus werkt om de hoofdhuid gezond te houden
  3. Piroctone olamine reguleert het onevenwicht in het microbioom en het ongewenste micro-organisme malassezia restricta doodt.

De Symbiose-lijn van Kérastase voor roos

Je kunt kiezen uit twee sulfaatvrije shampoos, afhankelijk van of je een droge of vette hoofdhuid hebt. Beide bevatten salicylzuur en ook piroctone olamine om hetgeen dat roos veroorzaakt aan te pakken. De Bain Purete Anti-Pelliculaire is geformuleerd voor de vette hoofdhuid, terwijl de Bain Crème Anti-Pelliculaire voor de droge hoofdhuid een rijke, romige textuur heeft. De toevoeging van een suikerderivaat verbetert het comfort van de hoofdhuid door het gevoel van jeuk te verlichten. In het assortiment zit ook een conditioner en een masker. De Fondant Apaisant Essentiel bevat lipiden, plantaardige oliën en glycerine om het haar te hydrateren en de hoofdhuid, die door roos geïrriteerd kan zijn, te kalmeren. Het bevat ook bifidus om een gezond ecosysteem van de hoofdhuid te ondersteunen. Voor verdere voeding is er het Masque Revitalisant Essentiel dat oppervlakte perfectors bevat die een positieve invloed hebben om beschadigde zondes van het haar aan te pakken. Ze vormen dan een beschermende sluier over de meest beschadigde delen van het haaroppervlak. Om je strijd tegen roos te versterken, is er ook een krachtig haarserum voor ’s nachts – Serum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif, dat het trio van actieve roos bestrijdende ingrediënten bevat – salicylzuur, bifidus en piroctone olamine. Met een geleiachtige textuur glijdt het gemakkelijk op de hoofdhuid zonder te knoeien of te druppelen. Natuurlijk krijg je een niet-vettig resultaat als je ’s morgens wakker wordt. Bij voortdurend gebruik werkt Symbiose onmiddellijk en na verloop van tijd om de symptomen van roos te bestrijden door ongewenste schilfers te verwijderen en irritatie te verzachten, terwijl het een gelukkig, gezond ecosysteem van de hoofdhuid voedt.

Symbiose kopen bij JohnBeerens.com

Heb jij last van roos en weet je niet wat je er tegen kunt doen. Dan is de Symbiose lijn van Kérastase zeker de moeite waard om te gaan gebruiken. Na gebruik van de producten zal de roos stoppen en zal de geïrriteerde hoofdhuid verlichten.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje