23 Mrt. 2021

Lob kapsel: Texture Waves!

Eén van de populairste haartrends van het moment is de texture wave. De texture wave is ideaal om toe te passen in een lob lengte, omdat je de punten juist wat steiler houdt en hierdoor niet meteen alle lengte van je haar verliest. In deze How to video en blog leggen Sebastian Professional en JohnBeerens.com je stap voor stap uit hoe je deze looks gemakkelijk bij jezelf kunt maken.

Deel dit artikel:

Lob kapsel: Texture Waves!

Eén van de populairste haartrends van het moment is het lob kapsel texture wave. De texture wave is ideaal om toe te passen in een lob lengte, omdat je de punten juist wat steiler houdt en hierdoor niet meteen alle lengte van je haar verliest.

Helemaal top deze zomer haartrend, maar hoe gaan we dit nou maken in een lob? Welke producten heb ik hiervoor nodig? En hoe kom ik dan uiteindelijk bij dit eindresultaat? In deze How to video en blog leggen Sebastian Professional en JohnBeerens.com je stap voor stap uit hoe je deze looks gemakkelijk bij jezelf kunt maken.

 

TEXTURE WAVES - ‘How to’ stappenplan

Welke haarproducten & tools heb je nodig? 

  • 4 haarklemmen
  • Een stijltang
  • Sebastian Texture Wave Set

Lets get started!

Stap 1 - Preppen met Texture Maker

Het preppen (voorbehandelen) van het haar is hierin heel erg belangrijk, dit zorgt ervoor dat je styling goed blijft zitten en de juiste basis krijgt voor het maken van je eindlook.

We maken hierbij gebruik van de Texture Maker van Sebastian Professional, omdat deze al een wat stugger gevoel geeft bij de hoofdhuid en dus zorgt voor meer volume en een betere houdbaarheid. Verdeel je haar in verschillende secties en spray het product niet te dicht op de hoofdhuid. Hiermee zorg je voor een gelijkmatige verdeling van het product. Droog daarna het product iets in met de föhn.

Stap 2 - Haar afdelen in vakken

Verdeel je haar in 4 vakken en zet deze vakken vast met een klem, zodat je overzichtelijk kunt werken. Verdeel de sectie in 2 delen van ongeveer 3 cm breed en zet de stijltang bovenaan bij de aanzet in het haar.

Maak een S-vormige beweging met je stijltang en eindig richting de haarpunt met een rechte beweging. 

                                                                                                                                    

Stap 3 - Het maken van S-vormige waves

Ga door naar de volgende pluk en begin nu iets minder dicht bij de hoofdhuid. Maak opnieuw een S-vorming in het haar. Door van hoogte te wisselen krijg je een speelser en natuurlijker effect. Ga zo door tot je alle secties voorzien hebt van een mooie S-vormige wave. Probeer het niet te perfect te doen, want dit oogt juist onnatuurlijk dus wees niet bang als je pluk de ene keer iets anders krult dan de andere.

Tip: Zorg wel dat je de contourlijn (het haar wat langs je gezicht valt) aan beide kanten dezelfde kant op krult anders oogt het haar asymmetrisch.

Stap 4 - Stylen met Molding Mud en Shaper ID

Om de steilere punten wat meer de accentueren, maken we gebruik van de Molding Mud. Dit is een zacht vettige wax die je goed in het haar kunt verdelen. Gebruik niet te veel. Het topje van je vingernagel is voldoende. Kneed dit zachtjes in lengten en punten. Als finishing touch maken we gebruik van de Shaper ID van Sebastian Professional. Dit is een herwerkbare textuur spray voor een perfectly imperfect undone style. Deze spray geeft 48 uur bescherming tegen vocht en UV-stralen. Ideaal dus voor de zomer!

Tip: Werk je met hittetools? Maak dan gebruik van een hittebestendige spray, zodat je je haar niet beschadigt. 

Wil jij deze lob haartrend volgen aankomende zomer? Kijk dan onze how to video en volg alle stappen met de producten van Sebastian Professional. We hebben een mooi Sebastian haarproducten pakket voor jou samengesteld, zodat je er thuis meteen mee aan de slag kan.

Deze look creëer je met:

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje