Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

09 Okt. 2018

Magische oliën voor beschadigd haar

Arganolie, macadamia olie, olijfolie, amandelolie and the list may go on. We kunnen niet ontkennen dat oliën een prominentere plek krijgen in het dagelijks haarritueel en in het badkamerkastje. Niet alleen onze haarlokken worden er blij van. Ook voor ons lichaam kunnen oliën veel betekenen. Een groot deel van de vrouwen heeft beschadigd haar. Dit komt voornamelijk door chemische behandelingen zoals je haar kleuren, stijlen, krullen et cetera. Ook factoren van buitenaf dragen bij aan haarschade. Denk aan de zon, zee, wind of regen. In dit blog bespreken we de meest effectieve oliën voor beschadigd haar, zodat ook jij afscheid neemt van die droge pluizige plukken.

Deel dit artikel:

Arganolie, macadamia olie, olijfolie, amandelolie and the list may go on. We kunnen niet ontkennen dat oliën een prominentere plek krijgen in het dagelijks haarritueel en in het badkamerkastje. Niet alleen onze haarlokken worden er blij van. Ook voor ons lichaam kunnen oliën veel betekenen. Een groot deel van de vrouwen heeft beschadigd haar. Dit komt voornamelijk door chemische behandelingen zoals je haar kleuren, stijlen, krullen et cetera. Ook factoren van buitenaf dragen bij aan haarschade. Denk aan de zon, zee, wind of regen. In dit blog bespreken we de meest effectieve oliën voor beschadigd haar, zodat ook jij afscheid neemt van die droge pluizige plukken.

Arganolie

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken als je het over haarverzorging hebt. Waarom is deze oliesoort zo populair met name voor beschadigd haar?

Voordelen

  • Vitamine E: Arganolie is ongebruikelijk rijk aan vitamine E. Deze fantastische vitamine zorgt voor een beschermlaagje om je haar. Zo zijn je haarlokken beschermt tegen invloeden van buitenaf. Arganolie beschermt het haar ook tegen de hitte van haartools zoals de stijltang en föhn. Twee vliegen in één klap, zodat het haar niet meer beschadigt.
  • Omega vetten: In arganolie zitten de vetzuren omega 3 en 9. Deze vetzuren voeden jouw haarwortels maximaal en voorzien deze van de  nodige voedingsstoffen om zo ook gespleten haarpunten te voorkomen en herstellen. Last but not least zorgen deze magische vetten ook voor een mooie glans in jouw haar. Say goodbye to frizzy hair!
  • Antioxidanten: In arganolie zitten antioxidanten en we weten allemaal dat antioxidanten veroudering tegen gaat. Ook het haar heeft baat aan antioxidanten. Zij zorgen ervoor dat het haar weer sterk, zacht en soepel wordt. En net als vitamine E, beschermen de antioxidanten in arganolie ook tegen invloeden van buitenaf.

Hieronder zetten we onze favorieten producten met arganolie in het zonnetje!

  • Chi Argan Oil Haarmasker: Dit haarmasker is verrijkt met arganolie en moringa olie. Twee oliën die het haar intensief verzorgen. Ook de vitamines A en C zorgen voor verbetering in het haar. Deze vitamines dragen enorm bij aan het herstel van beschadigd en weerbarstig haar.  Bovendien bevat dit haarmasker geen parabenen. Als je beschadigd haar hebt, raden we deze masker zeker aan! Na gebruik heb je weer gezond en glad haar.
  • Waterclouds Repair Argan Oil Serum: Dit haarserum behoort ook tot één van onze favorieten haarproducten. Het serum geeft het haar onmiddellijk glans. De vitamine E en de vetzuren omega 3 en 6 dat in het serum zitten, vernieuwen de celstructuur van het beschadigd haar. Het verschil is na het aanbrengen van de olie meteen zichtbaar. Bovendien is het serum SLS-, sulfaat-, parabenen- en alcoholvrij!
  • Moroccan Oil Smoothing Conditioner: Heb je beschadigd haar die niet handelbaar is, dan is dit dé conditioner voor jouw haarlokken. De arganolie gecombineerd met de gepatenteerde AminoRenew versterken de haarstructuur. Na gebruik van deze conditioner heb je weer doorkambaar, gezond en zacht haar!
 

Macadamia olie

Ook macadamia olie is niet meer weg te denken als het over beschadigd haar gaat. Macadamia olie heeft herstellende eigenschappen voor het haar. Deze olie is bijzonder rijk aan vitamines en mineralen zoals mangaan koper, ijzer, magnesium en zink. Een combinatie van ingrediënten die gegarandeerd voor een metamorfose in je  haar zorgen.

Voordelen:

  • Pluisvrij en zacht haar: Met deze olie kun je weer zonder pluizig haar door het leven. Ook is het haar na gebruik van macadamia olie zacht.
  • Licht: Een groot voordeel van deze olie is dat het heel licht aanvoelt in het haar. Je hoeft alleen maar 2 of 3 druppels te gebruiken om het gewenst resultaat te bereiken. Gebruik nooit teveel, anders kan het haar te vettig worden.
  • Antioxidanten: De antioxidanten in macadamia olie versterken en voeden het haar.
  • Imiteert de natuurlijke olieproductie van je hoofdhuid.

Hieronder zetten we onze favorieten producten met macadamia in het zonnetje!

  • CHI Miss Universe Style Illuminate Moringa & Macadamia Oil: CHI Miss Universe Style Illuminate Moringa & Macadamia Oil is een beschermende olie die het haar voedt, vocht reguleert en voedingsstoffen toevoegt. De moringa- en macadamia-olie in de CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil beschermen het haar tegen slijtage. Het haar verzwaart niet en de olie wordt direct opgenomen door het haar. Het haar ziet er na gebruik weer gezond en hersteld uit.
  • Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque met arganolie: Dit haarmasker verzorgt droog en beschadigd haar optimaal. Het Macadamia haarmasker dringt door tot in de punten van het haar en maakt beschadigd haar weer stevig. Dit komt door de voedende producten die dit masker bevat, namelijk olie, Argan olie, Teatree olie, kamille-olie, aloë en algen extract. Bovendien is Macadamia Deep Repair Masque alcohol en parabenen vrij.
  • Ogx Hydrating Macadamia Moisturizing Oil Shampoo: Deze Shampoo is verrijkt met macadamia olie. Deze olie hydrateert de haarschacht intensief. De luxe hydraterende shampoo verbetert de vochtbalans van het haar en gaat droog haar en gespleten haarpunten tegen.

 

 

Kokosnootolie

Veel haarguru’s beschouwen kokosnootolie als één van de beste oliën voor het haar. Er zijn ook veel wetenschappelijke onderzoeken die deze stelling versterken. Waarom is kokosnootolie zo goed voor het haar?

Voordelen:

  • Haarzwelling: Kokosnootolie zorgt ervoor dat het haar minder zwelt als het nat is. Als het haar nat wordt zwelt het op en komt er druk op de haarschubben te staan. Olie is hydrofobisch (zeer slecht met water te mengen) . In de praktijk betekent dit dat er minder water binnenkomt in het haar als je kokosolie aanbrengt voordat je het haar wast. Zo komt er minder druk van buitenuit op de haarschubben te staan, waardoor ze niet zo omhoog geduwd worden en dus ook niet zo snel afbreken.
  • Dringt dieper door: Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie. Dit is ook de reden dat kokosolie het zo goed kan vinden met haareiwitten. Ook dringt kokosolie makkelijker door in de haarschacht vanwege zijn lage moleculaire gewicht.
  • Beschermt tegen de zon: Kokosolie heeft een SPF van 7.1 en biedt daarmee bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kokosolie beschermt het haar beter tegen de zon dan bijvoorbeeld amandel-, sesam- en wonderolie. Alleen olijfolie overtreft kokosolie met een SPF van 7.5. Ook voorkomt deze olie dat je haar uitdroogt in de zon vanwege de hydraterende eigenschappen.

Hieronder zetten we onze favorieten producten met kokosnootolie in het zonnetje!

  • BioSilk Silk Therapy with Coconut Oil Leave in Treatment: Biosilk Silk Therapy with Coconut Oil is een lichtgewicht leave-in treatment die het haar intensief hydrateert. Zwak haar verstevigt en pluis wordt tegengegaan. De biologische kokosolie dringt diep door tot de haarwortel, waar de kokosnootolie het haar voedt en verstevigt. De haarolie gaat gespleten haarpunten tegen en geeft het haar een ongelooflijke glans. De treatment kan je daarnaast ook op jouw huid aanbrengen voor extra hydratatie.
  • Color Wow Coconut Cocktail Bionic Tonic Leave-in Conditioner: Deze leave-in conditioner is de oplossing voor droog haar. Door bijvoorbeeld het verven van het haar kan het haar erg droog worden, de Coconut Cocktail lost dit probleem op. Deze leave-in conditioner vormt een gewichtsloos laagje rond het haar wat ervoor zorgt dat het vochtig blijft en er glad en glanzend uitziet. De belangrijkste ingrediënt kokosolie verzorgt het haar intens zonder dat het zwaar of vettig wordt. Je kunt de leave-in conditioner gebruiken.
  • Ogx Extra Strength Coconut Miracle Oil Shampoo: Deze shampoo hydrateert en helpt beschadigde lokken te repareren, dankzij de kokosolie en vanilleboon extracten. Daarnaast verzacht de shampoo dik en grof haar en voelt het haar zijdezacht aan.

Haarolie bestellen bij JohnBeerens.com? 

Ben je benieuwd geworden naar de effecten van haarolie voor jouw haartype? Neem snel een kijkje op onze website voor het complete assortiment en vind de haarolie die bij jou past! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje