Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

24 Apr. 2020

Mannenkapsels in tijden van corona

Je kent het gezegde 'Als je haar maar goed zit' vast wel. In deze coronacrisis waarin kappers genoodzaakt zijn dicht te blijven, zitten veel mensen met de handen in het haar. Vooral voor mannen is het langer worden van het haar erg onhandig. Deze langere lokken zorgen er namelijk voor dat het haar minder goed in model te brengen is. Gelukkig zijn er verschillende tips & tricks die jouw coupe door deze crisis helpen!

Deel dit artikel:

Invloed Corona op mannenkapsels

Door de coronacrisis zijn alle kapperszaken genoodzaakt dicht te blijven. Voor zowel mannen als vrouwen zorgt dit voor stress: hoe houd je je coupe on point in tijden van Corona?

Niet naar de kapper kunnen in deze coronacrisis zorgt voor de nodige irritaties: vooral mannen weten niet wat te doen aan overmatige haargroei, een lange baard en het in bedwang houden van lang en/of krullend haar. Deze ergernissen leiden er bij vele mannen toe dat ze zelf de tondeuse erbij pakken, of hun partner het laten knippen. Toch is dit een groot risico en kan dit nadelige gevolgen hebben voor je coupe. Daarnaast gaat er een lange periode overheen voordat je verknipte haar weer hersteld is. Laat die schaar dus vooral even liggen!

Haartrends mannen 2020

Vele mannen zitten letterlijk met de handen in het haar nu hun haar steeds langer wordt en niet meer in model te brengen valt. Het goede nieuws is dat langer haar behoort tot de haartrends voor mannen in 2020. Denk hierbij aan de man-bun of mid length wave. Zo erg is het dus nog niet dat je haar wat langer is dan normaal. ;)

Mid Length Wave

Halflang haar met golven. Deze haarstijl is in deze coronacrisis ideaal wanneer je van jezelf golvend haar hebt. Ook wanneer je haar langer wordt, raakt het minder snel uit model en is het gemakkelijk te verzorgen met de juiste verzorgingsproducten.

 

Buzz Cut

De buzz cut oftewel gemillimeterd haar is in tijden van corona een van de gemakkelijkste kapsels. Dit kapsel is namelijk erg makkelijk zelf te knippen met een tondeuse. Zo heb je dus geen last van een weelderige bos haar en/of overmatige haargroei.

 

Man bun

De man bun is in deze crisis misschien wel het makkelijkste kapsel wat je kunt hebben. Je haar is gemakkelijk te stylen en verzorgen met geschikte haarproducten hiervoor. Ook krijg je dan geen last van een coupe die uit model is. Jouw haar valt namelijk altijd goed en is daarnaast een trend in 2020!

Trimmers en tondeuses

Gelukkig zijn er voor al deze praktische problemen een hele hoop tips die jou helpen deze crisis door te komen met gezond en gestyled haar! Zo kunnen de juiste tondeuses en trimmers jou al een heel eind op weg helpen bij het in bedwang houden van jouw lange lokken en/of baard.

Trimmer

Voor veel mensen is het verschil tussen een trimmer en tondeuse nog onduidelijk. Begrijpelijk, want ze lijken op elkaar. Toch zit er een verschil in functie tussen de twee apparaten. Zo is een trimmer bedoeld voor het bijwerken van de contouren van je haar. Hierbij kun je denken aan de contour langs je oren, nek en bakkebaarden. Hiermee krijg je strakke lijnen en heeft het haar een perfect afgewerkte look.

Tondeuse

Een tondeuse is bedoeld voor het afscheren van meer, en dikker haar. Denk hierbij aan het knippen van je hoofdhaar. Voor de tondeuse heb je verschillende opzetkammen. Deze opzetstukken zorgen ervoor dat je je haar in verschillende lengten kunt knippen zodat er een mooie overloop ontstaat. Simpel gezegd is een tondeuse dus een trimmer in een groter formaat.

7x Tips voor het gebruiken van een tondeuse

  1. Gebruik de juiste opzetkam: tondeuses hebben vaak verschillende opzetkammen. Met deze kammen kun je je haar op verschillende lengten knippen. Zo kun je ervoor kiezen om de zijkanten korter af te scheren dan bovenop, of om juist alles op één lengte te knippen.
  2. Gebruik de tondeuse nooit op nat haar! Nat haar krijg je moeilijk getrimd met een tondeuse. Daarnaast kunnen de mesjes van de tondeuse gaan roesten wanneer je deze met nat haar gebruikt.
  3. Werk tegen de haargroeirichting in. Het is hierbij belangrijk om de tondeuse vast te houden met de snijmessen naar beneden.
  4. Werk voorzichtig en langzaam. Wanneer je te snel werkt kunnen er (te) grote plukken haar worden afgeknipt en loop je het risico de hoofdhuid te raken. Het is dus belangrijk om in een constant tempo te werken en zo het gewenste resultaat te bereiken.
  5. Wanneer je bakkebaarden te lang zijn, kun je deze gemakkelijk afscheren door in een rechte lijn te scheren. Wel moet je er op letten dat de bakkebaarden aan allebei de kanten even lang zijn. Wanneer je een baard hebt en de bakkebaarden netjes over wil laten gaan in de baard, is het verstandig om een opzetkam te gebruiken voor een subtiele overgang.
  6. Gebruik achteraf een föhn om afgeknipte, korte haartjes weg te blazen.
  7. Zorg ervoor dat je de tondeuse schoonhoudt. Dit doe je door de mesjes te desinfecteren met alcohol na gebruik. Daarna wordt er geadviseerd een dun laagje olie op de mesjes aan te brengen.

6x Tips voor het gebruiken van een trimmer

  1. Het laten staan van een baard vereist veel zorg en aandacht. Een trimmer is daarbij ideaal om je baard te perfectioneren. Het trimmen van een baard zorgt ervoor dat je baard voller lijkt doordat alle haren op één lengte worden geknipt. Daardoor ziet je baard er meteen fris en verzorgd uit!
  2. Voor je begint: zorg ervoor dat je baard is gewassen en gedroogd. Je kunt dit bijvoorbeeld met de Beard Junk Baardreiniger van Waterclouds doen. Dankzij de ingrediënten zoals Juniper Sprout extract en Kruipbraam zaadjesextract worden de baard en haar follikels verrijkt met vitamine A, C en E!
  3. Het is belangrijk om tegen de richting van de haargroei in te trimmen om het overtollige haar beter te kunnen verwijderen.
  4. Voor een strakker gesneden vorm van de baardlijn, trim de baard dan recht richting de onderkant van je bakkebaarden. Dit zorgt voor een verzorgde en gestylede look.
  5. Wanneer je een snor hebt, kun je deze dezelfde lengte knippen als de rest van je baard. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze langer of juist korter te houden dan de rest van je baard.
  6. Om je baard, bakkebaarden en snor netjes en verzorgd te houden, is het goed om deze te verzorgen met hiervoor bestemde producten. Dit zorgt ervoor dat de haartjes glanzend en glad blijven, en voorkomt stugge haartjes. Om het optimale uit je baard te halen zijn een baardolie en/of baard tonic erg geschikt. Deze producten zorgen voor voeding en hydratatie. Voor meer informatie over de beste verzorging van jouw type baard, neem een kijkje op onze baardverzorging pagina.

De beste haarverzorging voor mannen

Veel mannen onderschatten het belang van de juiste haarverzorging. Toch bestaan er veel shampoos die veel kunstmatige stoffen bevatten. Deze zijn echter niet voedend voor het haar. Voor een optimaal resultaat is het dan ook belangrijk kwalitatief goede haarverzorging te gebruiken. Deze bevatten vaak natuurlijke producten die zorgen voor een natuurlijke glans.

Een goed voorbeeld van een kwalitatief goede shampoo is de The Dude Detox Shampoo van het Zweedse merk Waterclouds. Deze shampoo zorgt voor een grondige reiniging van het haar en verwijdert dan ook alle stylingproducten. Bovendien is deze shampoo rijk aan voedende en beschermende ingrediënten.

Wanneer je graag zo min mogelijk met je haar bezig wilt zijn, is een Alles-in-1 product voor onder de douche voor jou ideaal! De Waterclouds The Dude Hair & Body Wash is een Alles-in-1 product speciaal ontwikkeld voor mannen. Dit product heeft een hydraterende werking en is te gebruiken voor huid en haar. Deze shampoo is rijk aan essentiële en voedende ingrediënten die jouw haar voorzien van een natuurlijke glans.

Naast een goede shampoo is het ook van belang verzorgende producten te gebruiken. Om droog haar tegen te gaan is het gebruiken van een haarolie erg geschikt. Een perfect voorbeeld hiervan is de haarolie van BluMaan. De BluMaan Cloud Control Hair Oil bevat een unieke mix van 12 verschillende oliën en botanische extracten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haar minder droog en pluizig aanvoelt Bovendien vormt deze olie een laagje om het haar te beschermen tegen schadelijke Uv-stralingen. Lees onze blog over de magie van oliën. BluMaan Cloud Control Hair Oil zorgt voor zichtbaar zacht en glanzend haar. Daarnaast is het haar veel makkelijker te stijlen. Dat is in deze periode waarin we de kapper moeten missen, ideaal!

Do’s & Don’ts

In deze periode waarin wij niet naar de kapper kunnen, neigen veel mannen zelf de schaar in het haar te zetten, of hun partner dit te laten doen: het haar blijft groeien en is niet meer te fixeren. Het haar zelf knippen lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Wij vertellen je wat je in deze crisis beter wel en niet kunt doen als het om jouw coupe gaat.

 

    • Laat de schaar liggen! Fouten in het knippen van je haar zijn zo gemaakt. Ook zijn ze zichtbaar en vallen ze op! Dit willen we dus niet! De meeste mannen hebben geen ervaring met de juiste kniptechniek en dit ziet er dan ook niet mooi uit.
    • Wanneer je zelf de tondeuse erbij pakt, zorg er dan voor dat je weet hoe je deze moet gebruiken zodat je voorkomt dat je misschien wel meer haar wegknipt dan je zou willen! Bovenstaande tips helpen jou zeker op weg naar een verzorgde coupe. 
    • Om langer wordend, en misschien wel droog haar de voeding en verzorging te geven die het nodig heeft, is het verstandig de juiste styling- en verzorgingsproducten te gebruiken. Denk hierbij aan shampoos afgestemd op jouw haartype en verzorgende oliën die zorgen voor een natuurlijke glans. Ook zijn er passende producten te vinden in het assortiment op Johnbeerens.com. Hier vind je producten voor specifieke behoeften en speciaal ontwikkeld voor mannenhaar.
    • Ook wanneer je extra aandacht wil besteden aan je baard is het belangrijk te zoeken naar de juiste producten. Welke look je baard ook heeft, verzorging is essentieel voor het perfectioneren en behouden van je baard. Voor de verzorgingsproducten afgestemd op jouw behoeften, neem een kijkje op Johnbeerens.com.
Om de tijd dat we niet naar de kapper kunnen te overbruggen, hebben wij een selectie gemaakt van onze beste producten om deze tijd door te komen met een verzorgde coupe. In onderstaande video geeft onze e-kapper Mexi persoonlijk advies en tips aan Leo Alkemade!

Nu we niet naar de kapper kunnen, is het belangrijk zelf onze coupe te onderhouden om te voorkomen dat ons haar stug of droog wordt. Het is hiervoor belangrijk haarverzorgingsproducten te gebruiken, afgestemd op jouw haartype. Op johnbeerens.com vind je een uitgebreid overzicht van producten geselecteerd op haartype en behoefte. 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje