02 Feb. 2021

Microdermabrasie thuis doen? Zo doe je dat!

Microdermabrasie met een microdermabrasie apparaat? Wist je dat je thuis ook deze behandeling kan doen? Zo loop jij ook binnen no-time zonder dat het je een fortuin kost met een stralende huid zonder mee-eters, puistjes en fijne lijntjes!

 

Deel dit artikel:

Alles over microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie precies?

Microdermabrasie is helemaal hot in de skincare wereld, omdat het snel een prachtig resultaat geeft aan de huid. Maar wat houdt deze behandeling precies in? En wat doet het eigenlijk met je huid? Microdermabrasie is een intensieve peeling die dode huidcellen verwijdert. Je huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd spuit een microdermabresie apparaat micro-kristallen tegen je huid. De microkristallen zijn meestal gemaakt van aluminiumoxide. Deze kristallen beschadigen de huid niet!  En ja hoor, ook thuis kun je nu veilig aan de slag met je eigen microdermabrasie apparaat. Het mooiste resultaat behaal je uiteraard wanneer je deze behandeling regelmatig doet.

Microdermabrasie thuis? Zo doe je dat!

Bij microdermabrasie denk je vaak aan dure behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. Niets is minder waar. Ook thuis kun je aan de slag met deze huidbehandeling. Zo neem je het heft in eigen handen. En in tijden van corona is dat helemaal fijn, aangezien niet altijd gerekend kan worden op schoonheidsspecialistes. Wij helpen je graag een handje mee, zodat je thuis je eigen microdermabrasie behandeling kan doen.

Microdermabrasie thuis stappenplan:

1. Bestel bij ons het microdermabrasie apparaat van PMD (PMD Personal Microderm Classic)

2. Zorg dat je huid grondig gereinigd is, voordat je aan de slag gaat. Ga bijvoorbeeld voor de fijne skincare producten van Annemarie Borlind of Squalan.

3. Laat de huid goed drogen voordat je je huid behandelt.

4. Kies een disc. voor het apparaat. Met de witte disc., kun je oefenen. Als je eenmaal zover bent, stap je over naar de blauwe disc. Dit is de zachtste van alle discs. De kleine discs gebruik je voor het gezicht. En de grotere discs voor het lichaam.

5. De dode huidcellen kunnen zich samenklonteren als gevolg van de zuigkracht. Controleer daarom altijd of het donkere filter op het apparaat is geplaatst.

6. Nu kun je je huid behandelen met het homemade microdermabrasie apparaat. Trek de te behandelen huid strak,  zodat het apparaat gemakkelijk over de huid glijdt. Beweeg het microdermabrasie apparaat in een opwaartse beweging op de huid. LET OP: Ga niet meer dan twee keer over hetzelfde tijdens een behandeling.

7. Hydrateer en neutraliseer de ph balans van je huid met een toner.

8. Vergeet na gebruik de cap en het filter niet te wassen.

9. Laat de huid 6 a 7 dagen herstellen, voordat je de microdermabrasie behandeling herhaalt.

Hoe werkt het microdermabrasie apparaat precies?

De PMD Personal Microderm Classic verricht drie handelingen tegelijk:

Peeling

Je behandelt met het microdermabrasie apparaat je huidoppervlakte. Op de disc bevinden zich aluminiumoxidekristallen. Deze verwijderen voorzichtig de dode huidcellen. Hierdoor wordt het herstelvermogen van het lichaam getriggert en geactiveerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Deze nieuwe huidcellen vervangen de verwijderde dode huidcellen.

Zuiging

Het zuigingseffect (vacuümeffect)  die in combinatie met de peeling wordt gebruikt, helpt de huid zich te verjongen. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en celvernieuwing. Daarnaast zorgt dit zuigingseffect dat verstopte poriën schoon worden gezogen. Opgesloten vuil en talg worden verwijderd. En voilà stralend huidje!

Absorptie

Dode huidcellen vormen een drempel die ervoor zorgt dat je skin care producten niet diep in de huid worden opgenomen. PMD verwijdert deze dode huidcellen. Hierdoor worden huidverzorgingsproducten wel 20 keer dieper opgenomen. Dit betekent ook dat het effect van je beauty producten vele malen groter wordt. En voordat je het weet is die jeugdige, stralende huid waar je zo lang over droomt, zichtbaar!

Welk microdermabrasie apparaat?

Wil jij ook voor een jongere en frissere huid gaan, zonder al teveel gedoe? Kies dan voor de PMD Personal Microderm Classic. De PMD combineert aluminiumoxidekristallen met vacuüm zuigkracht, zoals in klinieken wordt gebruikt. Je bereikt dus dezelfde resultaten als in een kliniek. Alléén nu kun je jezelf op elk moment van de dag behandelen. Ook voor je portemonnee is dit fantastisch apparaat voordeliger. Deze skincare tool kreeg niet voor niets de aandacht van onder andere de Dr.Oz Show, Extra, Style Magazine en New Beauty!

Welke disc bij gebruik PMD?

De PMD Personal Microderm Classic komt met verschillende discs voor het apparaat.

Witte trainingsdic: Test de gevoeligheid van je huid met de witte disc. Ook kun je hiermee het gebruik van het apparaat oefenen.

Blauwe disc: Heb je een gevoelige huid? Dan moet je voor deze blauwe disc gaan.

Groene disc: Bij de groene disc is er sprake van een gemiddelde abrasiesterkte (peeling sterkte).

Kleine disc: De kleine disc gebruik je voor het gezicht en gevoelige gebieden.

Grote disc: Voornamelijk bedoeld voor gebruik op het lichaam.

Voor wie is microdermabrasie bedoeld?

Heb je last van fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, een ongelijkmatige teint, acne, acne littekens of andere vlekken? Dan kan een microdermabrasie veel voor je huid betekenen.

Bestel je microdermabrasie apparaat bij JohnBeerens.com!

Wil jij thuis ook deze huidoppervlakherstellende resultaten, zonder dat je portemonnee er meerdere keren onder lijdt? Bestel dan snel je PMD Personal Microderm Classic bij JohnBeerens.com. Bekijk ook ons assortiment aan skincare producten.  Zodat ook jij binnenkort met een stralende huid rondloopt!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje