06 Okt. 2021

Mijn ervaring met de Kérastase Blond Absolu producten

De Kérastase Blond Absolu lijn is er speciaal voor geblondeerd, ontkleurt of gehighlight haar. Door deze lijn te gebruiken worden de vezels in het haar diep gehydrateerd en hersteld door hyaluronzuur en Edelweiss. Ik mocht de producten uit deze lijn proberen en daar waren ik en mijn gehighlighte haar natuurlijk mega blij mee. In deze blog lees je meer informatie over deze producten, hoe je deze gebruikt en wat mijn persoonlijke ervaring ermee is.

Deel dit artikel:

Hoe ik de Kérastase Blond Absolu producten heb ervaren

Om geblondeerd haar mooi te laten stralen heeft het goede verzorging nodig. Niet iedere shampoo is geschikt hiervoor en daarom is het goed om producten te gebruiken speciaal voor geblondeerd haar. Hierdoor blijft je geblondeerde haar langer mooi van kleur. De Kérastase Blond Absolu lijn heeft echt de perfecte verzorging voor geblondeerd haar en ik zal je uitleggen waarom.

Mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond, maar sinds een tijdje heb ik highlights die mijn haar een stuk lichter maken. Mijn haar is snel droog, mede door de highlights, dus producten die goede hydratatie en voeding geven vind ik erg belangrijk. Daarom was ik razend enthousiast om deze producten uit te proberen.

Mijn ervaring 

Als eerste gebruikte ik de Blond Absolu Bain Lumiere Shampoo. Dit is een voedende reiniger en ideaal voor onder andere licht haar. Ik was mijn haar altijd twee keer, eerst om eventuele productresten te verwijderen en daarna om mijn haar te neutraliseren. Tijdens het inmasseren in mijn haar merkte ik dat de shampoo goed schuimt en echt een heerlijke geur heeft. Doordat de shampoo goed schuimt, kreeg ik echt het gevoel dat mijn haar intensief gereinigd werd.

Deze shampoo is voor dagelijks gebruik, en als aanvulling is er ook de Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo, een paarse shampoo tegen gele tinten. Deze gebruik ik niet iedere keer als ik mijn haar was, maar pas wanneer ik vind dat de gele ondertonen wat geneutraliseerd moeten worden (meestal een keer per week). De Ultra-Violet shampoo schuimt goed en ruikt net zoals de andere producten echt heerlijk. Echt een super goede shampoo voor geblondeerd haar. Na het aanbrengen van de shampoo heb ik deze drie minuutjes laten intrekken en daarna goed uitgespoeld.

Na mijn haar twee keer gewassen en uitgespoeld te hebben heb ik de Blond Absolu Masque Ultra-Violet aangebracht. Het haarmasker is paars van kleur, en je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig. Dit is natuurlijk super, want zo kun je er lang mee vooruit. Mijn haar werd direct soepeler en zachter tijdens het aanbrengen van dit masker. Om mijn haar extra te voeden heb ik het masker tien minuutjes laten intrekken, en extra goed ingesmeerd in de puntjes, die kunnen namelijk altijd wel wat extra verzorging gebruiken. Na het uitspoelen van dit masker voelde mijn haar echt mega glad en gevoed aan. Voor mij echt het beste haarmasker voor geblondeerd haar.

Omdat mijn haar door de highlights wat droger is geworden gebruik ik na het haarmasker ook de Blond Absolu Cicaflash Fondant. Dit doe ik niet bij iedere wasbeurt maar meestal eens per week om mijn haar extra voeding te geven, en als ik even lekker ‘me-time’ heb. De formule van dit product zorgt voor de diepe voeding van een haarmasker, maar met de lichte finish van een conditioner. De tube bevat een glanzende gel met een lavendelachtige kleur. Ook deze heb ik aangebracht en extra in gemasseerd bij de puntjes. Na ongeveer drie minuutjes heb ik mijn haar goed uitgespoeld. Bij maskers en conditioners is het echt belangrijk dat het haar goed wordt uitgespoeld. Anders bestaat de kans dat het verzwaard en zijn volume verliest.

Na het wassen en verzorgen van mijn haar, was het tijd om het in model te brengen. Ik stijl mijn haar regelmatig, dus ik was super blij dat deze lijn ook een hittebeschermer bevat. Kérastase zou Kérastase natuurlijk niet zijn als dit product slechts een hittebeschermer zou zijn. De Blond Absolu Cicaplasme Treatment is een intensief, leave-in haarmasker dat het haar verhelderd. De creme is glinsterend en lavendelkleurig en aan dit product ben ik echt helemaal verslaafd geraakt. Ik breng het aan op handdoekdroog haar, fohn het daarna droog en stijl het met de steampod. En echt, ik overdrijf niet, die geur! Omdat het product zo mega lekker ruikt en mijn haar er mooi van gaat glanzen breng ik het voor extra hydratie ook iedere avond aan in de puntjes voordat ik ga slapen. Na het gebruiken van deze producten heeft mijn haar echt precies de blonde kleur die ik wil en ziet het er super verzorgd en mooi glanzend uit. Ik ben super blij met het resultaat en raad het zeker aan voor alle dames met geblondeerd en gehighlight haar.

Heb je zelf geblondeerd haar en ben je benieuwd naar de producten van de Kérastase Blond Absolu lijn? Neem dan snel een kijkje op www.johnbeerens.com. Hier shop je de complete Blond Absolu lijn. Ik raad de producten zeker aan!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje