Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

29 Aug. 2018

Moeiteloos je haar vlechten

Ben jij ook helemaal fan van vlechten? De braidhype is al een tijdje aanwezig in allerlei stijlen en technieken. Maar oeeff, soms zien ze er zo ingewikkeld uit dat je er niet eens aan durft te beginnen. Lees in deze blog het verhaal achter de vlecht. Ook hebben we voor jou een vlechtcreatie uitgekozen die je zelf thuis kan uitproberen!

Deel dit artikel:

Ben jij ook helemaal fan van vlechten? De braidhype is al een tijdje aanwezig in allerlei stijlen en technieken. Maar oeeff, soms zien ze er zo ingewikkeld uit dat je er niet eens aan durft te beginnen. Lees in deze blog het verhaal achter de vlecht. Ook hebben we voor jou een vlechtcreatie uitgekozen die je zelf thuis kan uitproberen!

A little history

Ik was ontzettend benieuwd naar de leeftijd van de vlecht. Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, vlechten we ons haar al sinds de Steentijd (24.000 tot 22.000 v. Chr.) Venus van Willendorf is een bewijs dat vrouwen toen al een oogje voor beauty hadden. Op dit beeldje, dat Josef Szombathy in 1908 vond bij Willendorf in Oostenrijk, is duidelijk te zien dat vrouwen ook in die tijd hun haar vlochten. In Egypte (2.000 v. Chr.) lieten vrouwen ook graag hun (pruik)haar vlechten. De Grieken bleven ook niet achter. Zij drapeerden vaak het haar om het hoofd met vlechten. Hierna volgde een lange periode waarin vrouwen hun haar bedekten met hoofdoeken. In het begin van de 12e eeuw herrees de vlecht weer. Nu ging het vooral om de opsteekmethode van de vlechten. Onze vlechten bestaan dus al eeuwen en zijn juist nu niet weg te denken.

Haartextuur

We kunnen niet anders zeggen dan dat krullend en kroes haar zich het best lenen voor vlechten. Gevlochten steil haar, pluist snel. Bij kroes en krullend haar, blijft het langer en mooier zitten. Krullen maken van nature bochten. Als je krullend of kroes haar gaat vlechten, komt dit goed uit. Het haar buigt makkelijke mee in de nodige hoeken. Haarstrengen blijven zo op hun plek. Bij steil haar willen de haarstrengen juist ontsnappen uit de vorm waarin ze gebogen zijn. Heb je steil haar? No worries, met een goede haarspray kunnen ook jouw steile haarlokken op hun plek blijven.

Pro’s haarvlechten

Het haar vlechten is niet alleen super mooi, maar heeft ook een aantal voordelen:

  • Bevordert haargroei
  • Beschermt tegen haarbreuk
  • Zijn makkelijk te onderhouden
  • Blijven lang zitten
  • Handig tijdens het sporten
  • Beschermt het haar tegen het weer


Go on and braid!

Je staat waarschijnlijk te trappelen om wat vlechtcreaties uit te proberen in je haar! Ik heb uit het Festival Braid Book van Design me in ieder geval alvast één uitgekozen die niet moeilijk is! 

Bubble Braid

  

Stap 1: Breng extra volume in het haar door middel van een volumespray. Dit zorgt ervoor dat je beter grip hebt op je haar en dat de vlecht beter in model blijft. Als je echt fijn haar hebt, adviseren we Puff.Me Light

Stap 2: Toupeer het haar in de buurt van jouw kruin. Vervolgens maak je een paardenstaart met een deel van het haar ter hoogte van de kruin.

Stap 3: Bedek het elastiekje van de paardenstaart met een pluk haar en zet het vast met een schuifspeldje aan de onderkant.

Stap 4: Pak de gewenste hoeveelheid haar en maak dit ook vast samen met het haar van de staart die je al hebt gemaakt (zorg dat er 5 cm tussen de elastiekjes zit).

Stap 5: Creer je eerste bubble door het haar tussen de elastiekjes los te trekken.

Stap 6: Herhaal stap 3, 4 en 5 tot je bij de uiteinde van je haar komt.

Stap 7: Als je nog wat losse haarplukken hebt, is het mooi om deze te krullen met de krultang.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje