Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

27 Jul. 2021

Onmisbare ingrediënten voor gezond en stralend haar!

Net als onze huid, heeft ook ons haar dagelijkse voeding nodig om gezond en stralend te blijven. De beste manier om dit te doen is met natuurlijke producten. Steeds meer haarproducten bevatten tegenwoordig Arganolie, zijde, algen of Aloë Vera. Maar wat doen deze ingrediënten nou voor het haar en welke passen het beste bij jouw haartype? In deze blog lees je alles over de werking van deze magische ingrediënten voor jouw lokken. 

Deel dit artikel:

Glanzende en zachte lokken: wie droomt er niet van? Toch komt hier heel wat bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om elke 10 tot 12 weken de puntjes te laten knippen en kan het slapen op een satijnen kussensloop haarbreuk voorkomen. Ook bestaan er vele ingrediënten die jouw lokken van binnenuit herstellen en een prachtige glans achterlaten. Wij hebben alle essentiële ingrediënten voor gezond en stralend haar voor je op een rijtje gezet!

Arganolie

Je hebt er vast al eens van gehoord. Arganolie is haast niet meer weg te denken als je het over haarverzorging hebt.  Een groot deel van de vrouwen heeft beschadigd haar door bijvoorbeeld chemische behandelingen of het gebruiken van hittetools. Arganolie is hierbij de oplossing: deze olie bevat verschillende ingrediënten die beschadigd haar van binnenuit herstellen en het haar verzachten:

  • Omega vetten: Arganolie bevat de vetzuren omega 3 en 9. Deze vetzuren voeden jouw haarwortels en voorzien deze van de nodige voedingsstoffen om gespleten haarpunten te voorkomen en herstellen. Bovendien zorgen deze vetzuren voor gladde, pluisvrije lokken.
  • Vitamine E: Deze vitamine zorgt voor een beschermlaag om het haar. Zo wordt het haar beschermd tegen onder andere hittetools en andere schadelijke factoren van buitenaf.
  • Antioxidanten: Antioxidanten zijn onmisbaar als het gaat om het tegengaan van veroudering. Ook het haar heeft baat bij antioxidanten! Zij zorgen ervoor dat het haar weer sterk en zacht aanvoelt.

Onze favorieten

1. CHI Argan Oil

Deze olie van CHI bevat Arganolie, moringa olie en vitaminen die het haar optimaal voeden en hydrateren. Deze arganolie is erg geschikt voor kroezend, pluizend en beschadigd haar en maakt het haar weer glad en glanzend.

2. Moroccanoil Treatment

Deze voedende haarbehandeling van Moroccanoil is verrijkt met het vloeibare goud uit Marokko: Arganolie. Dit veelzijdige product zorgt voor langdurige zachtheid, een betere handelbaarheid van het haar en een verkorte föhntijd. Bovendien geeft deze treatment het haar een intense glans en wordt het haar beschermd tegen schadelijke omgevingsfactoren. De Moroccanoil Treatment zorgt ervoor dat gespleten haarpunten verdwijnen en pluis en kroes wordt tegengegaan. Na gebruik voelen jouw lokken zacht en soepel aan.

3. Waterclouds Repair Argan Oil Haarserum

Dit Argan olie serum van Waterclouds wordt snel door het haar opgenomen en geeft droog en futloos haar weer kracht. Deze haarolie vernieuwt de celstructuur van het beschadigde haar en geeft het haar een onmiddellijke en langdurige glans.

Algen

Ja, je leest het goed. Algen kunnen wonderen verrichten voor ons haar en je zal je vast afvragen waarom.  

Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Zo bevatten de meeste algensoorten mineralen zoals ijzer, calcium, jodium, natrium en aminozuren. Ook bevatten ze de nodige vitamines, sporenelementen en plantaardige eiwitten die ons lichaam, haar en huid optimaal gezond houden!

Om het haar te herstellen en gezond te houden zijn er verschillende soorten algen en zeewieren die gebruikt kunnen worden. Deze essentiële ingrediënten vind je terug in de producten van L’Alga en SachaJuan.

SachaJuan

Het merk SachaJuan staat bekend om de minimalistische ingrediëntenlijst en de effectieve werking. De Zweedse oprichters van het merk willen alleen ingrediënten gebruiken die echt nodig zijn en een effectieve werking hebben. Volgens hen is het onderhouden van gezonde lokken erg simpel: reinigen, hydrateren en zo nodig een extra herstelbehandeling.

L’Alga

Het merk L’Alga richt zich op het voorkomen van toekomstige schade aan het haar. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat het haar voedingsstoffen, vocht en elasticiteit verliest. Denk hierbij aan chemische behandelingen, blootstelling aan de zon en hitte of simpelweg veroudering.

De producten van het merk L’Alga bevatten een combinatie van 5 algensoorten: Bio-Extender, Oligogeline, Bio-Restorer, Alariane en Bio-Energie. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het haar weer haar vocht, zachtheid, glans, flexibiliteit, glans en vitaliteit terugkrijgt.

Onze favorieten

1. SachaJuan Over Night Hair Repair

Deze haarkuur van SachaJuan verzorgt en herstelt het haar van binnenuit terwijl jij heerlijk slaapt. De elasticiteit van het haar wordt verbetert. Bovendien is dit product verrijkt met de algen van Rhodophycea en Chondrus Crispus. Deze ingredienten zorgen ervoor dat het haar wordt versterkt en het haar weer zijdezacht aanvoelt.

2. L’Alga Seacure Haarmasker

Dit unieke haarmasker van L’Alga bevat het bio-beschermende complex – inclusief biotine en niacinamide. Deze ingrediënten zorgen voor het herbouwen van elke haarvezel en herstellen, voeden en versterken de schacht van binnenuit. Na gebruik voel je direct dat het haar zachter en gladder aanvoelt en is er een prachtige glans zichtbaar.

3. L’Alga SeaLush Serum

Dit actieve serum van SeaLush is een door warmte geactiveerd, thermisch schild om het haar te beschermen tegen schade veroorzaakt door hittetools, weeromstandigheden en UV-straling. Droog, grof en beschadigd haar wordt beschermt en gespleten haarpunten worden voorkomen. 

Zijde

Wanneer je aan zijde denkt, is de heerlijke zachte stof waarschijnlijk het eerste dat bij je opkomt. Wat vele vrouwen nog niet weten is dat zijde ook als wondermiddel dient voor het haar. Zo staat de BioSilk Silk Therapy bekend om de helende effecten voor het haar. Dit product bevat 17 van de 19 aminozuren die het haar bevat, en vult daarmee de haarvezels op waar dit nodig is. Op deze manier wordt het haar herstelt en pluizig haar voorkomen.

Onze favorieten

1. BioSilk Silk Therapy

Dit lichtgewicht serum van echte zijde herstelt de structuur en glans van het haar en beschermt het haar tegen hitte van stylingtools. Dit serum bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar en herstelt op deze manier de beschadigde gedeeltes in het haar. Gespleten haarpunten worden voorkomen en na gebruik voelt het haar zijdezacht aan.

2. BioSilk Silk Therapy Shampoo

Deze reinigende en verzorgende shampoo van BioSilk laat het haar er weer stralend en gezond uitzien. Het zijde in deze shampoo maakt het haar zacht en beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook brengt deze shampoo het natuurlijke vochtgehalte van het haar in balans en worden gespleten haarpunten voorkomen.

3. BioSilk Silk Therapy Conditioner

Deze milde conditioner voedt het haar van binnenuit en sluit de haarschubben waardoor het haar weer heerlijk zacht en soepel aanvoelt. Na gebruik heeft het haar een prachtige glans en een gezonde uitstraling. 

Aloë Vera 

Dat Aloë Vera goed is voor de huid is niets nieuws. Maar wist je dat Aloë Vera ook goed te gebruiken is als haarverzorging? Zo verzorgt, verzacht, beschermt, hydrateert en herstelt Aloë Vera het haar en is het goed te gebruiken bij bijvoorbeeld hoofdhuidproblemen, haaruitval of droog en beschadigd haar.

Onze favorieten

1. Curaloe Shampoo

Deze reinigende en versterkende shampoo van Curaloe helpt bij het voeden en herstellen van de hoofdhuid en vermindert hierdoor haaruitval. Het Aloë Vera extract zorgt voor het intensief voeden en herstellen van het haar waardoor het haar sterker wordt. Bovendien stimuleert deze shampoo de bloedcirculatie waardoor het haar actiever zal gaan groeien.

2. Curaloe Conditioner

Deze voedende conditioner van Curaloe is verrijkt met verschillende effectieve oliën die het haar intensief voeden en hydrateren en de bloedcirculatie stimuleren waardoor het haar actiever zal gaan groeien. De gehele haarconditie wordt verbetert en het haar zal na gebruik heerlijk zacht en verzorgd aanvoelen.

3. CHI Aloë Vera Curl Haarolie

Deze hydraterende haarolie is verrijkt met Aloë Vera en zijde waardoor het haar wordt verzacht, gevoed, gehydrateerd en beschermd tegen luchtvochtigheid. Pluizig en kroezend haar wordt voorkomen en de krullen worden beter behandelbaar. Ook zal er na gebruik een prachtige glans zichtbaar zijn. 

Alles voor gezond en stralend haar bestellen bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd geworden naar de werking en resultaten van Arganolie, zijde, algen of Aloë Vera voor jouw lokken? Neem dan snel een kijkje op JohnBeerens.com. Op de website vind je alle topmerken die beschikken over deze effectieve ingredienten.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje