13 Feb. 2019

REF, dé sulfaatvrije shampoo

Heb je het HE-LE-MAAL gehad met je haar? Blijft het maar droog, dof en gespleten? Wij hebben een oplossing voor de dagelijkse struggle van veel vrouwen met droge en gespleten haarpunten. En die is misschien wel veel makkelijker dan je had durven dromen: Sulfaatvrije shampoo.

Deel dit artikel:

Heb je het HE-LE-MAAL gehad met je haar? Blijft het maar droog, dof en gespleten? Wij hebben een oplossing voor de dagelijkse struggle van veel vrouwen met droge en gespleten haarpunten. En die is misschien wel veel makkelijker dan je had durven dromen: Sulfaatvrije shampoo.

Veel mensen hebben het vaak niet eens door: sulfaten zitten in vrijwel alle ‘normale’ shampoos. Het geeft een schoon gevoel, het schuimt lekker en het is ‘goed’ voor de portemonnee. Sulfaten kunnen gevaarlijk zijn: ze drogen de hoofdhuid uit, verstoren de haargroei en we krijgen ze niet meer uit het drinkwater gefilterd. Maar wat zijn nou eigenlijk sulfaten en wat zijn de alternatieven?

Wat zijn sulfaten?

‘Sulfaten’ is de verzamelnaam voor reinigers met ingrediënten zoals Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en Sodium Laureth Sulfaat (SLES). Beiden zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie en vet op te lossen. Om die reden worden ze veelvuldig gebruikt in schoonmaakmiddelen.Een groot nadeel van deze chemicaliën is dat ze buiten talg en vuil ook makkelijk natuurlijke oliën in de hoofdhuid oplossen. Daardoor wordt de beschermlaag van de huid flink aangetast en kun je last krijgen van een droge, schilferige en vochtarme huid. Het kan huiduitslag, haaruitval en allergische reacties veroorzaken. Je vraagt je misschien af waarom fabrikanten sulfaten gebruiken? Ze reinigen grondig, zijn goedkoop en ze zorgen voor schuim. Gelukkig is er steeds meer behoefte aan enerzijds verantwoord reinigen van de gevoelige en droge hoofdhuid en anderzijds het gebruik van verantwoorde producten voor mens en natuur.

REF Stockholm

In Zweden zijn ze ver op de tijd voor uit. Hier willen ze al ruim 15 jaar niks meer weten van sulfaten in (haar)cosmetica en is het vanzelfsprekend dat een shampoo sulfaatvrij is. Het Zweedse REF Stockholm produceert een ideale sulfaatvrije shampoo. Door de essentiële veganistische ingrediënten hebben de shampoos een groot antioxiderend vermogen en een kalmerende werking voor zowel de hoofdhuid als het haar. De sulfaatvrije shampoo gaat kleurvervaging tegen én het schuimt. best of both wordls, dus! De hele verzorgingslijn van REF Hair is sulfaat- en parabeenvrij. Het zit in eenvoud, duurzaamheid en zeer goede kwaliteit in zowel het gebruik als in de uitstraling. De heerlijke geuren, de recyclebare en hippe verpakkingen en de wetenschap dat de shampoos ook geen siliconen en kleurstoffen bevatten maakt ons fan!

REF Intense Hydrate Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met plantaardige extracten van kokos- en bergamotolie die speciaal gewonnen zijn om het haar te beschermen, veerkracht te geven en het haar te hydrateren. Kokosolie is rijk aan laurinezuur dat het proteïne verlies reduceert. Bergamotolie bevordert de bloedcirculatie waardoor het haar beter gevoed wordt en dus sneller groeit. Ideaal voor krullend, kroes, droog en statisch haar.

REF Weightless Volume Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met plantaardige extracten van citrus paradisi en jojoba olie die speciaal gewonnen zijn om het haar te beschermen, veerkracht te geven en fijn haar te voorzien van structuur. Citrus paradisi houdt het haar licht en luchtig. Jojoba olie lijkt op de lichaamseigen stof talg en reduceert het aanmaken van talg waardoor het haar minder snel vet wordt. Geeft een langdurige lift en volume boost. Ideaal voor futloos, dun en slap haar.

REF Illuminate Colour Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met plantaardige extracten van acai olie en lijnzaadolie. Deze formule is rijk aan Omega 3, Omega 6 en heeft een breed scala aan vitaminen zoals vitamine B1, B2, B3, C en D. De lijnzaadolie is een pigmentbinder die de haarkleur behoudt en vitaliseert. Ideaal voor gekleurd haar.

REF Ultimate Repair Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met plantaardige extracten van murumuruboter en quinoa proteïnen die speciaal gewonnen zijn om het haar te beschermen, veerkracht te geven en droog en beschadigd haar te versterken. Essentiële aminozuren van quinoa proteïnen doordringen de haarschacht tot in de kern voor langdurig herstel. Murumuruboter sealt het haar waardoor de aminozuren worden ingesloten. Dit laagje vergroot de elasticiteit van het haar waardoor het minder snel afbreekt. Ideaal voor beschadigd haar door hitte tools (föhn, stijltang en krultang), blondering en zon.

Wil jij jouw haarlokken ook met de sulfaatvrije shampoo van REF verwennen, neem een kijkje naar de shampoos en kies de shampoo die het best past bij jouw haartype.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje