16 Maart. 2019

Regen? 5x musthaves voor waterproof haar!

Van regen worden niet alleen wij depri. Ook onze haarlokken worden er niet blij van. Haar dat pluist, krullen die wegzakken, haartextuur waar je zwaar verdrietig van wordt and the list may go on. Gelukkig hoef je met onze tips geen pluizig haar door de regen te hebben. Lees in dit blogartikel hoe je the rainy days met mooi haar doorkomt! 

Deel dit artikel:

Van regen worden niet alleen wij depri. Ook onze haarlokken worden er niet blij van. Haar dat pluist, krullen die wegzakken, haartextuur waar je zwaar verdrietig van wordt and the list may go on. Gelukkig hoef je met onze tips geen pluizig haar door de regen te hebben. Lees in dit blogartikel hoe je the rainy days met mooi haar doorkomt! 

Voed je haar!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Zorg dat je jouw haar blijft voeden. En bij regenachtig weer, is dit nog belangrijker! Tijdens de regendagen is jouw haar kwetsbaarder voor beschadiging en pluis, omdat de haarschubben vaker openstaan. Ga gedurende dit soort dagen voor intensief voedende haarproducten. Denk aan een intensieve haarmasker. Een favoriet van onze klanten is de repair hairbutter van het Zweedse merk Waterclouds. Ingrediënten zoals cloudberry, macadamia olie en vitamine B5 geven het haar een intensieve boost. Een boost die ervoor zorgt dat jij met gevoed haar door de regendagen gaat!

Voorzichtig borstelen/kammen

Het haar is door het vochtig weer kwetsbaarder. Dit betekent dat ook hard of ruw borstelen funest is voor je coupe. Doe dit daarom op een zorgvuldige manier. Begin aan de onderkant en werk naar de bovenkant toe. Vergeet ook niet een borstel te gebruiken die lief is voor jouw haar. Niet elke borstel heeft dezelfde flexibiliteit. De flexibiliteit van de borstelharen kan heel veel invloed hebben op je haar. Harde borstelhaartjes breken het haar, vooral als de haarschubben openstaan, makkelijker af dan flexibele haartjes. Wij adviseren daarom een borstel te gebruiken met flexibele borstelharen. The Knot Dr. staat bekend om haar stevige maar flexibele borstels die zonder ongemak de knopen uit jouw haar haalt. Er is ook een variant voor kinderen The Knot Dr. knotty kids (écht een aanrader). Sinds ik deze borstel gebruik thuis voor de kids, hebben de buren geen last meer van het borstel-geschreeuw elke ochtend!

Gebruik Sea Salt Spray

Als het toch vochtig weer is, dan kun je net zo goed voor een beachy look gaan. Sea Salt spray komt bij deze look goed van pas. Door het zout in de spray blijft het haar in model. Ook als het in aanraking komt met vochtigheid. Wij zijn fan van de Hairbond Texturiser Sea Salt Spray. Deze spray zorgt ervoor dat het haar niet gaat pluizen, geeft volume en beschermt het haar tegen UV-straling. Ga jij voor de beachy look

Ga voor een anti-humidity spray

Luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol in de conditie en gezondheid van het haar. Wist je dat het haar heel veel water kan absorberen? Zo kan het meer dan één derde van het eigen gewicht absorberen. Het gevolg hiervan is, haar dat pluist en makkelijk afbreekt. Met een anti-humidity spray, bescherm je het haar tot wel zes keer zoveel tegen luchtvochtigheid. Vocht wordt zodra het op je haar komt, door de spray geblokkeerd! Dit is dus echt een musthave als je in een land woont waar het wel regelmatig wilt regenen.  De Living Proof No Frizz Humidity Shield Anti Frizz Spray staat bekend om haar goede werking bij vochtig weer. En de spray is ook nog eens sulfaten en siliconen vrij! 

Kokosolie

We hadden het in ons vorige blog al over de magische voordelen van kokosolie. Ook tijdens vochtig weer kan kokosolie handig zijn. Kokosolie voedt het haar dermate intensief dat het niet meer pluist. Wij adviseren voor het slapen wat kokosolie in het haar te doen, zodat het goed intrekt. En voilà, je wordt wakker met gezond en glanzend haar dat door weer en wind kan!

We hopen dat ondanks het grijs weer, jouw haar toch gaat shinen gedurende de regenachtige dagen. Ben je benieuwd naar ons uitgebreid assortiment aan intensief voedende haarverzorging? Neem dan een kijkje op JohnBeerens.com. Ook zijn we benieuwd naar jouw haarervaring als het regent. Laat het ons in een reactie weten.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje