Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

31 Mrt. 2023

Start de lente goed met Bonacure Clean Performance!

Schwarzkopf Professional Expert Inge verteld je alles over de clean beauty producten van Schwarzkopf. Waarschijnlijk heb je het al wel eens voorbij zien komen, clean beauty. Wat is dit nu eigenlijk en waarom is dit beter om te gebruiken? De haarexpert van Schwarzkopf Professional, Inge van de Hulst, vertelt in deze blog hier meer over. Lees dus snel verder!

Deel dit artikel:

Wat is clean beauty?

Clean beauty combineert het beste van twee werelden: je draagt je steentje bij aan een duurzamere wereld terwijl je je haar verzorgt met de best presterende producten en de nieuwste innovaties op het gebied van haarverzorging: Mooi van binnen en van buiten. Clean beauty producten bevatten geen synthetische en chemische ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die een schadelijke impact kunnen hebben op het milieu. Lees hier meer over clean beauty en wat het precies inhoudt.

Schwarzkopf Professional heeft afgelopen jaar de Bonacure lijn vernieuwd en is nu geheel vegan en clean beauty. Vandaar de naam Bonacure Clean Performance. Hierbij is Schwarzkopf Professional nog een stapje verder gegaan dan alleen naar de ingrediënten te kijken. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, de formules zijn 100% vegan en de producten zijn voor een groot gedeelte biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn de conditioner snel uitspoelbaar om zo ook nog eens 50% minder water te hoeven gebruiken om het product uit te spoelen. Natuurlijk zijn de producten vrij van synthetische en chemische ingrediënten. Zo zitten er geen sulfaten, parabenen, siliconen, mineralen oliën, phtalaten, microplastics en kunstmatige kleurstoffen in de producten.

Wat voor impact heeft Clean Beauty op je haar?

Wanneer je voor het eerst gaat switchen naar een Clean Beauty product zoals Bonacure Clean Perfomance, kan je haar de eerste paar wasbeurten wat droger en ruwer aanvoelen wanneer het nat is, zodra het is opgedroogd zal je hier geen last meer van hebben. Dit is een volkomen normaal proces en is een soort overgangsfase waar je haar doorheen gaat, omdat je eerst producten gebruikte waar wel schadelijke en chemische ingrediënten in zaten waar je haar gewend aan is geraakt. Je kunt dit zien als een soort detox periode voor je haar. Na een aantal wasbeurten krijgt het haar zijn natuurlijke glans en beweging terug, geniet je langer van je styling en hoef je je haar minder vaak te wassen. Daarnaast krijgen natuurlijke krullen een mooiere krul en bounce, en ben je zeker weten fan!

Waarom de Bonacure Clean Perfomance gebruiken?

Bonacure Clean Performance is de verzorgingslijn van Schwarzkopf Professional met zeven verschillende lijnen om een passende routine te kunnen bieden voor elk haartype & haarbehoefte. Het kiezen tussen vegan en clean beauty producten of professionele haarverzorging is dus voorgoed voorbij. De Bonacure Clean Performance producten bevatten een formule met Vegan Care Complex en is een unieke innovatie met haar identieke aminozuurketens en Pro-teo-lipiden. Het Vegan Care Complex zorgt ervoor dat alle natuurlijke voedingsstoffen van het haar en de hoofdhuid optimaal behouden blijven en beschadigingen van de vezellaag en schubben laag tot bijna in natuurlijke perfectie hersteld worden. Hierdoor krijgt het haar zijn natuurlijke beweging, elasticiteit en glans terug: je haar voelt weer als nieuwe!

Elke Bonacure Clean Performance lijn geeft je een professionele oplossing voor elke wens en haarbehoefte. Van het geven van een diepe, langdurige hydratatie en glas aan dof haar, het creëren van volume in fijn haar of dik een weerbarstig haar kan makkelijk handelbaar, glad en glanzend maken, alles wat je nodig hebt voor een maat gemaakte verzorging vind je binnen de Bonacure Clean Performance range. Een goede verzorging is de basis voor mooi en gezond haar. Met de juiste verzorgingsproducten en routine, afgestemd op jouw persoonlijke haarbehoeften, haal je het beste uit je haar. Kleurresultaten blijven maximaal behouden maar ook de haarkwaliteit blijft maximaal gewaarborgd. Kies daarom voor de Bonacure Clean Performance lijn die bij je past, met onderstaand nog enkele tips:

  • Gebruik altijd een conditioner: zo geef je je haar extra verzorging en bescherming.
  • Gebruik elke week een voedende treatment: het is belangrijk om je haar te blijven verzorgen om uitdroging te voorkomen. Dit verbetert de kwaliteit van je haar. Gebruik voor extra hydratatie bijvoorbeeld de Moisture Kick Treatment.

Twijfel je over welke Bonacure lijn het beste bij jou past? Lees dan even verder voor een korte toelichting per lijn om erachter te komen welke lijn bij jou past:

Frizz Away voor stug, weerbarstig en pluizig haar

De Babassu-olie zorgt voor een 72 uur durend anti-kroes effect voor alle haartypes, inclusief krullen.

Repair Rescue voor beschadigd haar

De Arginine zorgt ervoor dat er onmiddellijk 3 jaar aan beschadiging zal verdwijnen na slecht een keer gebruiken.

Moisture Kick voor normaal tot droog haar

Bevat Glycerol om het haar tot 48 uur lang gehydrateerd aan te laten voelen.

Color Freeze voor gekleurd haar

Bevat pH-waarde 4.5 om de haarstructuur opnieuw in evenwicht te brengen tot een optimaal pH-niveau en de haarkleur te beschermen met bijna geen vervaging.

Volume Boost voor fijn haar

De Creatine zorgt voor meer volume met tot 48 uur lang een voller haargevoel.

Time Restore voor volwassen en breekbaar haar

Bevat Q10 om het haar te beschermen tegen zichtbare tekenen van veroudering en onmiddellijk zachtheid en glans te creëren.

Clean Balance voor alle haartypes

Door de Tofoferol worden productresten grondig verwijderd om het haar te beschermen tegen vervuiling en build-up in het haar. Lees hier meer over build-up en waar het vandaan komt.

Schwarzkopf Professional producten kopen?

Ben jij op zoek naar vegan en clean beauty haarverzorging, iets wat je haar daadwerkelijk verzorgt en waardoor het weer een gezonde glans krijgt. Probeer dan de Bonacure lijn van Schwarzkopf uit. Heb je nog vragen na het lezen van deze blog, laat ze achter in de comments en een van onze beauty experts komt snel bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje