Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

27 Apr. 2020

Super glanzend en kaarsrecht haar in 8 stappen (met talloze tips van gastblogger Elio Heres)

Wil je van je bos krullen een kaarsrechte coupe maken? Weet je niet welke tools en haarproducten je moet gebruiken? Lees in de blog van gastblogger en bekende influencer Elio Heres alles over het temmen van je krullen.

Deel dit artikel:

Alles over je krullen temmen met de CHI Lava!

Glanzend kaarsrecht haar

Blijf zo veel mogelijk thuis, houd vol! Herhaalt premier Rutte de afgelopen tijd zonder grol. Ondanks alle problemen die het thuisblijven met zich meebrengt, biedt het ook kansen. Voor mij was dat eindelijk eens goed duiken in hoe ik het beste mijn bos krullen kan temmen naar glanzend kaasrecht haar. Ik ben er goed voor gaan zitten en heb alle stappen en tips uitgezocht. Als de muren inmiddels al op je af komen en je de tijd wilt nemen om je haar perfect te stijlen lees dan snel verder. Natuurlijk ook uitermate bruikbaar voor wanneer we weer normaal naar buiten kunnen en willen paraderen met onze haarlokken!

Haarproducten voor het temmen van je krullen

Voordat ik met de stappen begin, geef ik je eerst een lijst met benodigdheden, zodat je deze eerst kan pakken of aanschaffen voor je aan de slag gaat!

1. Stijltang 

Het Lijkt heel logisch, maar er zijn zoveel stijltangen! Ik gebruik de CHI LAVA stijltang. Waarom deze stijltang? Door het gebruik van Lava steen in deze stijltang wordt de warmte goed opgenomen en verdeeld over het hele vlak waarmee je het haar stijlt. Hierdoor hoef je minder vaak over je haar heen wat uiteindelijk gezonder is voor je haar. Hoe kan het ook anders met steen dat direct uit een vulkaan komt!

Shop bij ons de beste stijltang

2. Borstel

Zelf gebruik ik de Tangle Teezer. Hiermee ontklit ik mijn haar terwijl ik het was. Wees voorzichtig en lief voor je haar. Nat haar is kwetsbaarder voor haarbreuk.

3. Grove kam

De tangle teezer maakt mijn haar nogal pluizig. Na het kammen met een grove kam maakt plakt het haar weer aan elkaar in strengels. Je zou bijvoorbeeld voor de grove kam van Rock &Ruddle kunnen gaan.

4. Puntkam

Met de puntkam maak je de boven scheiding en kam je het haar glad.

5. Borstel

 Door het haar te borstelen verdeel je het haarserum door het gehele haar. Ga voor een kwaliteit borstel dat het haar niet afbreekt of beschadigt. Denk aan de borstels van The Knot Dr. of de paddle borstel van Formawell X KendallJenner.

6. Hittebescherming (haarserum)

Zelf vind ik hittebescherming in de vorm van een haarserum veel fijner dan op waterbasis. Je creërt ook meer glans met een haarserum. Het sissend geluid die wordt veroorzaakt bij een hittebeschermer op waterbasis vind ik niet aangenaam.

7.Föhn

Föhn je haar droog voordat je het gaat stijlen. De CHI Lava Dryer is de föhnzus van de CHI Lava stijltang. Deze föhn is gemaakt met vulkanische lava en keramische verwarming die zachte, consistente warmte biedt tijdens het stylen. Door de combinatie van vulkanische lava en keramiek is styling bij lagere temperaturen  mogelijk. Dit zorgt ervoor dat er minder schade aan het haar wordt veroorzaakt en tegelijkertijd zorgt het voor gladde en glanzende resultaten. De keramische lava-ionen maken het haar glad, verminderen pluis/kroezen en bieden vochtige warmte voor gezonder haar. De CHI LAVA Dryer heeft 3 standen: koele temperatuur voor koel drogen, lage luchtstroom en temperatuur voor zacht drogen en hoge luchtstroom en temperatuur voor zeer snel drogen. De föhn is voorzien van een schuifschakelaar waardoor je föhn niet per ongeluk uit kan zetten tijdens het stylen. Door de stevige DC motor wordt niet alleen de levensduur van de föhn verlengt maar bespaar je ook nog eens energie tot wel 50%. Bovendien zorgt het ergonomisch ontwerp voor een comfortabele houvast!

8. Klemmen

Gebruik klemmen om het haar in stukken te verdelen.

9. Haarspray

De haarspray plakt de laatste haartjes aan elkaar en zorgt voor een mooie glans, zodat je glanzend en kaarsrecht haar hebt als eindresultaat. 

In 7 stappen kaarsrecht haar met de de CHI Lava stijltang

STAP 1: Was je haar

Was je haar niet door het door elkaar te halen. Masseerde shampoo lichtelijk in en strijk je haar glad. Doe dit vanaf de midden scheiding naar beneden. Zo voorkom je nog meer klitten en prep je je haarlokken alvast. Gebruik een haarmasker om je haar intensief te voeden (als je meer tijd hebt, laat je het langer inwerken). Terwijl de conditioner intrekt, kun je je haar voorzichtig kammen.Ook tijdens het uitspoelen van je haarmasker kun je het haar kammen. Voor het intensief voeden van je haar zou je voor de CHI Argan olie haarverzorging kunnen gaan. We hoeven je niet te vertellen hoe goed argan olie voor het haar is. De CHI Argan Oil lijn bestaat uit verschillende producten die het haar intensief voeden. Deze lijn is met name geschikt voor droog, kroezend, futloos en beschadigd haar. Je kunt je haren ook kammen voor dat je het haar wast. Dat is voor mij met mijn krullen alleen echt onmogelijk, ik heb daar een haarmasker of conditioner voor nodig.

STAP 2: Droog je haar

Droog je haar door het te deppen/vegen met een katoenen oude t-shirt. Knijp voorzichtig in de lengte van je haar. Probeer het haar niet in een handdoek te wikkelen. En voorkom ongeacht de haast die je hebt het haar ruw af te drogen. Het haar is heel kwetsbaar als het nat is en kan zo makkelijk afbreken en pluizen.

STAP 3: Maak een scheiding

Maak je scheiding met de puntkam: Door de puntkam wordt je haar al gladder en rechter (je kunt dit ook al doen tijdens het wassen van je haar).

STAP 4: Hittebescherming (haarserum)

Verdeel het haarserum over het haar om zo beschadiging door gebruik van hittetools te voorkomen. Zoals ik eerder zei, vind ik een hittebescherming in de vorm van een haarserum het fijnst. Doe een paar druppels haarserum op je hand en begin met het verdelen door het haar. Eerst in de lengte van je haar en het laatste beetje aan de bovenkant. Als je aan de bovenkant begint, zit er meteen te veel serum op je hoofdhuid en wordt het vettig. Een fout die ik al meerdere keren heb gemaakt!

STAP 5: Borstel je haar

Borstel je haar met een borstel. Doe dit meteen de goede kant op, zodat je je haar prept. Doe voorzichtig want je haar is broos en breekbaar als het nat is. Op deze manier verdeel je het haarserum door het haar.

STAP 6: Droog je haar

Je kan je haar laten luchtdrogen of je droogt het met een föhn. Met de föhn ga je van boven naar beneden föhnen en verdeel je haar goed in stukken en föhn het dan droog. Waarbij je goed de voorkant moet doen want die zie je het meest. Ik laat het liever eerst een tijd luchtdrogen omdat ik dik en veel haar heb en het daardoor best lang duurt om te föhnen. Hier moet je natuurlijk wel de tijd voor hebben! Ben je op zoek naar een goede föhn kijk dan naar het assortiment van JohnBeerens.com. Je hebt ze in alle kleuren, vormen en materialen!

STAP 7: Stijl je haar

Nu gaan we stijlen. Ik doe dit op 210 graden. Voordat ik mijn haar stijl, doe ik er nog een klein beetje haarserum in vanwege het feit dat ik droog haar heb. Verdeel je haar weer in kleine stukken, anders mis je stukken. Ik gebruik hier weer de puntkam voor. Houd de stijltang aan de bovenkkant dicht bij het hoofd, zodat je geen lelijke knikken krijgt.

STAP 8: Final touch

Ok we zijn bijna klaar! Nu nog klein beetje haarserum eroverheen om de haartjes goed te plakken en het haar mooi glanzend te maken. Hierna nog haarspray en kam het dan nog voor de laatste keer door met de puntkam. Dan plakken de laatste haartjes (bij mij altijd bij de scheiding) ook nog aan elkaar.

Video tutorial

Extra tip!

Om je haar langer mooi stijl in model te houden doe ik altijd het in een staart voor ik ga slapen. Ook neem ik altijd de puntkam mee, zodat ik het overal kan kammen wanneer de wind er doorheen is geweest ;-).Hopelijk hebben jullie wat aan deze stappen en tips gehad! Laat het hieronder in een reactie weten of stuur mij een berichtje op Instagram @elioheres.

Haarverzorging kopen bij Johnbeerens.com?

Een goede haarverzorging is the key voor gezond en mooi haar. Bij JohnBeerens.com koop je diverse soorten haarverzorging van bekende merken, zoals CHI, KérastaseSachaJuan, Schwarzkopf of Waterclouds. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers.

Haarverzorging aanbieding

Het grootste aanbod haarverzorging en haartool vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste de beste haarverzorging kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Kom fris en gezond haar voor de dag voor de beste prijs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje