17 Aug. 2018

Tem jouw pluizig haar met Dream Coat!

Frizzy, pluizig, droog, warrig haar…noem het maar zoals je zelf wilt, maar we hebben er te vaak last van. En boy do we hate this! Er bestaan natuurlijk verschillende haarproducten en hitte tools om de pluis tegen te gaan. Maar met zoveel merken en  producten op de markt, is het natuurlijk heel moeilijk om dé juiste beslissing te nemen.

Deel dit artikel:

Frizzy, pluizig, droog, warrig haar…noem het maar zoals je zelf wilt, maar we hebben er te vaak last van. En boy do we hate this! Er bestaan natuurlijk verschillende haarproducten en hitte tools om de pluis tegen te gaan. Maar met zoveel merken en  producten op de markt, is het natuurlijk heel moeilijk om dé juiste beslissing te nemen. Belangrijker nog: een product die langdurig werkt! In deze blog lees je meer over de oorzaken van pluizig haar. Maar het leukste vind ik, is dat ik één van mijn favoriete haarproducten tegen pluis met jou ga delen. En het werkt écht! Het is niet voor niets dat ook Kim Kardashian dit product kiest voor haar glanzend haar!

 

Oorzaken pluizig haar

We weten wat pluizig haar is, maar waarom pluist ons haar zo? Wat zijn de oorzaken van pluizig haar? Vaak ligt het aan ons haarritueel. Je kunt alle haarproducten kopen die je wilt, maar als jouw dagelijkse haargewoontes niet naar behoren zijn, kun je rekenen op pluizig haar. Dit zijn de meest voorkomende gewoontes die bijdragen aan de warrige haarbos waar we graag van af willen:

  • Hydratatie: Gebrek aan hydratatie is één van de grootste boosdoeners. Veel haargenootjes wassen hun haar dagelijks. Not good! Vergeet niet water droogt het haar uit! Probeer je haar maximaal 3x per week te wassen. En zorg dat je jouw haar regelmatig een boost aan hydratie geeft door middel van een crèmespoeling en een goed haarmasker. Hydrateer je haar dus goed!
  • Kamgedrag: Kam je jouw haar te agressief, dan is de kans groot dat je zo je haar flink afbreekt. Afgebroken haar is pluizig haar! Pas vooral op als je haar nat is na het wassen. Nat haar breekt makkelijker af. Wij raden aan een leave-in conditioner te gebruiken en met je handen door je haar te gaan zodat het haar makkelijker kambaar wordt. Bij het kammen van het haar kun je het beste onderaan beginnen. Wees dus lief voor je lokken!
  • Verven: Zit jij om de 6 weken bij de kapper om je haar te updaten? Dit is ook funest. Zorg dat je minimaal 8 weken wacht voordat je weer het haar kleurt. Het haar neemt zo de kleur beter op en je beschermt jouw haar beter tegen de verf. Mocht je twijfels hebben over de haarverf die je gebruikt, check dan goed of dit wel de juiste kleuring is voor jouw type haar. Misschien is een andere haarverf toch wel beter voor jouw haar!
  • Vochtegehalte: Als het haar behandeld of gekleurd is neemt het veel meer vocht op.  Je herkent het vast wel: heb je een mooi kapsel en na een paar uur zie je alleen maar pluis door de luchtvochtigheid. Regen, luchtvochtigheid, warme dagen kunnen dus allemaal tot pluizig haar leiden. Anti-humidity haarproducten kunnen tegen dit probleem helpen (hieronder lees je mijn favoriete product).


Dream Coat

Jullie zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar het product waar ik bij zweer. (Trommels) Het is de Dream Coat van Color WoW. Ik hoor iedereen in de wandelgangen het erover hebben. Na alle positieve verhalen, besloot ik het product zelf te testen om te kijken of het resultaat echt zo goed is. Als de bekende haarstylist van Kim Kardashian, Chris Appleton bij de haarverzorging zweert, vind ik het wel de moeite waard om te proberen.

 

Welke Dream Coat?

  • Color WoW Dream Coat Supernatural Spray: Dit product is gericht op het glad, steil en vochtbestendig maken van het haar. Als jij steil haar hebt of gaat creëren, raden we deze variant aan. De polymeren worden geactiveerd door de hitte van de föhn/stijltang. Ik ga deze testen aangezien ik mijn haar ga föhnen/steilen.
  • Color WoW Dream Coat for curly hair: De naam zegt het al, dit product richt zich op het definiëren van de krullen. We weten allemaal dat krullen vaak best wel eigenwijs kunnen zijn en hun eigen weg gaan. Met dit stylingproduct blijven je krullen heel mooi en gedefinieerd. En er zit geen alcohol in! Bij deze variant van de Dream Coat kun je jouw haar het best aan de lucht laten drogen.

 

Zelf heb ik de Color WoW Dream Coat Supernatural Spray gekozen, omdat ik mijn haar deze keer föhn en steil (zie foto hieronder). Ik had ook voor de curly variant kunnen gaan aangezien mijn haar ook beweging heeft. Mijn collegaatje Anouk heeft de curly hair variant wel getest en is heel blij met het resultaat. Haar krullen zien er echt verzorgd en gedefinieerd uit (zie 3e foto).

    

Foto: before & after Color WoW Supernatural Spray

 

Na gebruik van Color WoW Dream Coat for curly hair

 

Regenjas voor jouw haar!

Wat doet de Color WoW Dream Coat Supernatural Spray precies? Het geheim achter pluisvrij haar is het vochtgehalte in de haren. Door een dun laagje (een soort van regenjasje) rond het haar te vormen blijft het vochtgehalte op peil en ziet het haar er glad uit. De Color WoW Dream Coat heeft een ultra lichte formule die het haar niet vettig of zwaar maakt in tegenstelling tot serums en oliën. Het wordt geactiveerd door hitte, als je het haar föhnt of stijlt vormen de micro-druppels een beschermlaag die het haar glad maakt én dient als een regenjas voor jouw haar.

Gekleurd en behandeld haar nemen namelijk makkelijk water op waardoor het pluizig wordt. Als je jouw haar met Dream Coat behandelt stoten je lokken het water letterlijk af en nemen ze het water niet op. Het water blijft als het ware op je haar liggen en trekt niet in. Dit zorgt ervoor dat je niet langer bang hoeft te zijn voor regenachtige dagen, warme feestjes of vochtige klimaten! Ook door deze omstandigheden kan jij met pluisloos haar jouw dag doorkomen!

Eigen ervaring  Color WoW Dream Coat Supernatural Spray ?

Ondanks mijn sceptische denkhouding, moet ik toegeven dat ik verrast ben door het resultaat. Mijn pluizige lokken zijn glad! En na twee wasbeurten is dit nog steeds het geval. Ik denk dat mijn haar een nieuwe beste vriendin heeft ;-)! Belangrijk is wel dat je het haar goed nat maakt met de spray en vervolgens met een hitte tool behandelt (zodat de polymeren geactiveerd worden). Mijn collegaatje die Color WoW Dream Coat for curly hair testte, had het iets makkelijker aangezien ze niet per sé een hitte tool moest gebruiken.

Gebruik Color WoW Dream Coat

  • Was je haar goed, daarna verzorg je het haar met een goed masker (gebruik producten zonder siliconen)
  • Kam je haar grondig uit
  • Droog je haar. Als het handdoek droog is, breng je de spray aan. Zelf doe ik mijn haar in secties verdelen, zodat ik de spray makkelijker overal kan aanbrengen (zorg dat je jouw haar goed bevochtigt met de Dream Coat)
  • Föhn je haar nu. Je kunt er ook voor kiezen om je haar globaal te föhnen en vervolgens met de stijl- of krultang af te maken.


*Het gebruik van Color WoW Dream Coat for curly hair is bijna hetzelfde, alléén hoef je bij de laatste stap niet per sé je haar te föhnen (wordt niet geactiveerd door hitte). Je kunt jouw krullen ook aan de lucht laten drogen. Als je toch gaat föhnen raden we je aan een diffuser te gebruiken.

*We raden aan geen andere haarproducten op het haar aan te brengen (na het wassen) voordat je de Dream Coat gebruikt. Naderhand kun je wel de gewenste stylingproducten gebruiken!

Haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com? 

Wil jij voor een langdurige pluisvrije look gaan, dan kun je zeker rekenen op de technologie van de Dream Coat. Ben je ook geïnteresseerd in onze andere haarproducten, kijk dan op onze site

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje