08 Jun. 2017

Tips haar föhnen

Jouw haren föhnen is erg fijn als je er wat model in wilt of als je het haar even snel moet drogen. Met deze tips kun je jouw haar goed föhnen zonder het haar te beschadigen.

Deel dit artikel:

Tips haar fohnen

  • Gebruik een verstevigende shampoo en conditioner

Het haar prachtig in model föhnen begint bij een goede basis: een verstevigende shampoo en conditioner. Om het haar te verdikken en verstevigen is de Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo een erg geschikte keuze. Deze shampoo voedt het haar van binnenuit en geeft het haar een natuurlijke glans. Voor optimaal resultaat volg je deze shampoo op met een verzorgende conditioner. De Waterclouds Volume Conditioner geeft het haar extra body en dikte, wat het haar een volume boost geeft en sterker maakt. Bovendien krijgt het haar zichtbaar meer glans en elasticiteit door de toevoeging van graan proteïnen en zeemineralen.

  • Gebruik de juiste haarborstel

Nat haar is erg kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om je haar na het douchen droog te deppen met een handdoek, in plaats van te wrijven. Na het uitborstelen van je haar kun je een anti-frizz spray gebruiken om kroezen te voorkomen en het haar glans te geven. Bekijk bijvoorbeeld eens de Living Proof No Frizz Instant Defrizzer. Deze spray temt kroezen tot 92% door zachtheid, gladheid en glans toe te voegen aan het haar.

Vervolgens is het het beste voor je haar om het te föhnen met een keramische borstel. Bijvoorbeeld de CHI Ceramic Föhnborstel. Door het keramiek van deze borstel wordt de warmte goed geleidt en verdeeld over het haar. Hierdoor is het haar sneller droog en kan het haar gemakkelijk in model worden gebracht. Na gebruik is het haar glanzend en mega zacht. Hebben dus!

  • Haarverzorging voor meer volume

Om uiteindelijk een glanzend, volumineus resultaat te bereiken alsof je net uit de kappersstoel komt, is het belangrijk om het haar de verzorging te geven die het nodig heeft voordat je begint met föhnen. Denk hierbij aan een volumemousse of –spray. Een gewichtloze volumespray die het haar meer body en volume geeft, en het haar bovendien voorziet van een stralende glans, is de CHI Volume Booster Spray. Verdeel het haar in meerdere lokken en spray gelijkmatig over de aanzet. Vervolgens kam je het haar om de spray over het haar te verdelen. Föhn je haar met een geschikte fohnborstel in model voor optimaal resultaat. Tip: Zorg ervoor dat je niet teveel haarproducten aanbrengt in het haar. Teveel gebruiken van een product maakt het haar zwaar waardoor het zijn volume verliest.

  • Gebruik een goede hittebeschermer

Een onmisbare stap in jouw haarroutine wanneer je gebruik maakt van hittetools is een hittebeschermer. Zo is de SachaJuan Thermal Protection Spray een echte aanrader! Deze vegan hittebeschermer zorgt niet alleen voor het beschermen van het haar tegen hoge temperaturen, maar zorgt er ook voor dat het haar soepel en glanzend wordt. Bovendien gaat deze hittebeschermer kleurvervaging tegen, wat regelmatig voorkomt na het gebruik van hittetools.

  • Opzetstuk gebruiken

Tijdens het föhnen van het haar kun je gebruik maken van verschillende opzetstukken. Denk hierbij aan gewoonweg de blaasmond en de diffuser. Vele van ons gebruiken de föhn slechts voor het snel droog föhnen van het haar. In dit geval wordt de blaasmond vaak verwijdert. Bij het in model föhnen van het haar is deze blaasmond juist erg handig! Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat je de warme lucht concentreert op een plek, waardoor het haar mooi in model geföhnd wordt en pluis wordt tegengegaan.

Ook de diffuser is een handig hulpmiddel bij het föhnen van krullend haar. Dit opzetstuk polijst de natuurlijke krullen en creëert meer volume in het haar.

  • Verdeel het haar

Om het haar gemakkelijk in model te föhnen raden wij je aan het haar te verdelen in meerdere lagen. De hoeveelheid lagen waarin je je haar verdeelt is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het haar.

Bij het föhnen begin je altijd met de onderste laag. Föhn het haar in model met de daarvoor bestemde borstel en voeg hier steeds een nieuwe pluk aan toe. Zo zorg je voor een vloeiende overgang en een natuurlijk geheel. Voor het gemakkelijk verdelen van het haar in lagen raden wij je aan om gebruik te maken van een puntkam.

  • Gebruik haarlak

Nu je klaar bent met föhnen wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van Brigitte Bardot-coupe. Gebruik daarom altijd een haarspray na het föhnen. Je hebt hierbij de keuze uit een light, medium, strong of extra strong hold. Daarnaast kun je kiezen voor een haarspray die meer volume geeft, of die juist zorgt voor extra glans. Voor ieder haartype hebben wij een geschikte haarspray in ons assortiment.

Haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com? 

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw lokken te verzorgen en een blow dry look te creëren alsof je net van de kapper komt? Neem dan een kijkje op onze webshop JohnBeerens.com voor een uitgebreid assortiment aan haarproducten. 

Shop hittebescherming

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje