08 Jun. 2017

Tips bij een gevoelige hoofdhuid

Mooi en sterk haar begint bij een goed verzorgde en gezonde hoofdhuid. Maar één op de drie mensen heeft last van een droge en gevoelige hoofdhuid. Dat is natuurlijk geen goede basis voor stralende lokken, daarom geven wij je een aantal tips speciaal voor de gevoelige hoofdhuid.

Deel dit artikel:

Mooi en sterk haar begint bij een goed verzorgde en gezonde hoofdhuid. Maar één op de drie mensen heeft last van een droge en gevoelige hoofdhuid. Dat is natuurlijk geen goede basis voor stralende lokken, daarom geven wij je een aantal tips speciaal voor de gevoelige hoofdhuid. Een droge en gevoelige hoofdhuid is een van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen, en vaak het gevolg van een te agressieve shampoo, veel stress, te veel borstelen van het haar of een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Ook wanneer iemand veel tijd doorbrengt in droge, warme ruimtes kan dat een negatief effect hebben op de hoofdhuid. Over het algemeen uit dit zich in jeuk, hoofdroos en haar dat snel vet wordt. Hoofdroos ontstaat wanneer de celdeling van de hoofdhuid te snel gaat. Op die manier ontstaan er meer dode huidcellen, deze blijven vervolgens op de hoofdhuid liggen en creëren op die manier hoofdroos. Dit kan ook op zijn beurt weer jeuk en irritatie veroorzaken. Vet haar ontstaat wanneer er te veel talg op de hoofdhuid of in de haarzakjes aanwezig is.

Tips om een gevoelige hoofdhuid en hoofdroos te voorkomen

De meest voorkomende oorzaak van een gevoelige en irriterende hoofdhuid is het gebruik van een te agressieve of verkeerde shampoo. De eerste tip is dus om te kiezen voor een shampoo die vrij is van sulfaten (sodium lauryl sulfaat) en die geen alcohol bevat, zoals de shampoos van Nioxin. Deze ingrediënten kunnen namelijk een gevoelige of allergische werking hebben op de hoofdhuid, waardoor de hoofdhuid sneller zal uitdrogen. Een andere optie is om te kiezen voor een speciale anti-roos shampoo of een shampoo speciaal ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid, deze pakt de kern van het probleem aan. En het voorziet het haar van een milde reiniging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Waterclouds Relieve Mild Climbazole Shampoo of de SachaJuan Scalp Shampoo

Een tweede tip om een gevoelige hoofdhuid te voorkomen is om zachter met je haar om te gaan. Trek zo min mogelijk aan het haar tijdens het borstelen en borstel het haar alleen wanneer het droog is. Zorg dat je hiervoor een goede borstel gebruikt die het haar voorzichtig borstelt, zoals bijvoorbeeld een Tangle Teezer. Maak ook geen extreem strakke staart en gebruik geen strakke elastiekjes, maar een Invisibobble. Ook is het verstandig om een stylingproduct niet op de hoofdhuid aan te brengen. Op die manier zal de hoofdhuid namelijk sneller irriteren en verstoppen, waardoor het haar snel vet wordt. 

Een afsluitende tip is om de hoofdhuid bij iedere wasbeurt te voorzien van een kalmerende massage en om het haar uit te spoelen met koud water. Dit zal de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren, waardoor irritatie en roos vermindert. Dit beïnvloedt tevens de gezondheid van het haar, waardoor ook het haar weer straalt en glanst. En bovendien is het natuurlijk gewoon heerlijk om jezelf een hoofdmassage te geven!

Haarverzorging voor een gevoelige hoofdhuid bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij jouw gevoelige hoofdhuid de verzorging geven die het nodig heeft? Wij van JohnBeerens.com hebben een ruim assortiment aan producten die jou hierbij helpen! Bekijk snel onze categorie speciaal gericht op de gevoelige hoofdhuid. 

 

De beste haarverzorging voor de gevoelige hoofdhuid

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje